ARBËNIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Disa pyetje historike!

+6
Leka
ABC
AuLoNa
Luboteni
ZEUS10
TruthSeeker1912
10 posters

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  princi-tr Thu May 14, 2009 11:04 am

Let me get this right is this the oldest text from Homerus?

princi-tr
Beginner
Beginner

Male
Number of posts : 2
Registration date : 2009-05-13
Points : 1
Reputation : 0

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  ZEUS10 Thu May 14, 2009 11:23 am

princi-tr wrote:Let me get this right is this the oldest text from Homerus?

No, this is the oldest "ancient greek" text overall.

It is a great dispute about Homeric books, on the how farther back in time these books could take us:

http://books.google.ca/books?id=BiF-gxLjExIC&pg=RA1-PA42&lpg=RA1-PA42&dq=venetus+a+the+oldest+text&source=bl&ots=H9AI-dXJO2&sig=sJrjXknbeGLtX475xgL7Yz-AjpI&hl=en&ei=QTYMSqTIM5P0MrTM6KoG&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=5
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  TruthSeeker1912 Thu May 21, 2009 11:24 pm

Do te kete disa shkrime te vjetra. Por ajo qe te tregova une, Rosseta Stone, nuk quhet ajo? Pse se marrin Shqiptaret pra ate edhe e perkthejn ne qofte se mundet?

TruthSeeker1912
Member
Member

Male
Number of posts : 45
Registration date : 2009-05-07
Points : 1
Reputation : 0

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  ZEUS10 Fri May 22, 2009 8:49 am

TruthSeeker1912 wrote:Do te kete disa shkrime te vjetra. Por ajo qe te tregova une, Rosseta Stone, nuk quhet ajo? Pse se marrin Shqiptaret pra ate edhe e perkthejn ne qofte se mundet?

Pyetjet e tua i kthehen nje cikli, hallkat e te cilit me duket se tu shpjeguan. Nuk mund te pergjigjesh pyetjes tende si nje te tere. Persa i perket Roseta Stone dhe gjithe mbishkrimeve te tjera shumegjuheshe, ato nuk jane argument pranimi apo mospranimi.
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  TruthSeeker1912 Mon May 25, 2009 2:50 pm

Cfar shkrime shumegjuhese? Rosetta Stone tek rreshti i trete eshte i shkruar ne Greqishten klasike edhe eshte nga viti 196 para Krishtit.

Ti a ske qa me thene, prandaj nuk pergjigjesh me ndonje gje historike? Why dont Albanian historians, linguists, archeologists, or whatever else take that and translate it then if it's written in Albanian?

TruthSeeker1912
Member
Member

Male
Number of posts : 45
Registration date : 2009-05-07
Points : 1
Reputation : 0

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  TruthSeeker1912 Mon May 25, 2009 3:15 pm

Although i must admit i become a bit "curious" when i saw this ancient "Greek" coin confused


Disa pyetje historike! - Page 3 Herrmann_v_08.1It's from Larisa, Thessaly and it dates to 350 BCE ... but look what it says "LARISAION"


Larisa-Ion ... "Larisa Jon" came to my mind ... hmmmmm

TruthSeeker1912
Member
Member

Male
Number of posts : 45
Registration date : 2009-05-07
Points : 1
Reputation : 0

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  ZEUS10 Mon May 25, 2009 6:16 pm

TruthSeeker1912 wrote:Although i must admit i become a bit "curious" when i saw this ancient "Greek" coin confused


Disa pyetje historike! - Page 3 Herrmann_v_08.1It's from Larisa, Thessaly and it dates to 350 BCE ... but look what it says "LARISAION"


Larisa-Ion ... "Larisa Jon" came to my mind ... hmmmmm

Nuk eshte Larisa Jon por eshte larisjon-e~ larisiane qe do te thote e qytetit te Larises.

ja ku eshte shkodrinon:

Disa pyetje historike! - Page 3 2148owi

ja ku eshte apeirotian
~epirotian-e
Disa pyetje historike! - Page 3 33zbs07


Last edited by ZEUS10 on Mon May 25, 2009 6:28 pm; edited 2 times in total
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  ZEUS10 Mon May 25, 2009 6:23 pm

TruthSeeker1912 wrote:Cfar shkrime shumegjuhese? Rosetta Stone tek rreshti i trete eshte i shkruar ne Greqishten klasike edhe eshte nga viti 196 para Krishtit.

Ti a ske qa me thene, prandaj nuk pergjigjesh me ndonje gje historike? Why dont Albanian historians, linguists, archeologists, or whatever else take that and translate it then if it's written in Albanian?


Mbishkrimi i Roseta stone, eshte perpiluar nga shkruesi ne tri gjuhe, dhe ajo qe ti e quan "klasike" nuk eshte e tille, sepse klasikja kishte shekuj qe kishte vdekur ne kohen e Roseta stone.
Une nuk mund ti pergjigjem dot nje pyetjeje te formuluar ne menyre konfuze, aq me teper qe pyetesi nuk tregon te kete njohurite e nevojshme per te kuptuar gjera kaq komplekse.
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  TruthSeeker1912 Thu May 28, 2009 10:41 am

Zeus10, Where was that coin from Shkodra found in, and what period of time is it from? Im curious to know because they say the Illyrians were illiterate and never wrotte anything down.

TruthSeeker1912
Member
Member

Male
Number of posts : 45
Registration date : 2009-05-07
Points : 1
Reputation : 0

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  ZEUS10 Thu May 28, 2009 11:03 am

TruthSeeker1912 wrote:Zeus10, Where was that coin from Shkodra found in, and what period of time is it from? Im curious to know because they say the Illyrians were illiterate and never wrotte anything down.

They mean literature, and for some strange reasons the elite adopted "greek" language. In the modern Greek propaganda opinion, it's easier to adopt a different language instead of using your own language Disa pyetje historike! - Page 3 744482 .
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  ZEUS10 Thu May 28, 2009 11:10 am

For example this helmet belongs to the Illyrian king Monoyni, but written in """greek"".

Disa pyetje historike! - Page 3 W0ntw5

Is the ""Greek"" the language of the Greeks? I don't think so.
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  TruthSeeker1912 Thu May 28, 2009 1:37 pm

Mire le te thojm qe Shqipja eshte Greqishtja. Cili dialekt i Shqipes thua ti eshte me e vjeter? Thua qe Geg eshte dialekti i Ilireve, edhe Tosk eshte dialekti i Grekeve?

TruthSeeker1912
Member
Member

Male
Number of posts : 45
Registration date : 2009-05-07
Points : 1
Reputation : 0

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  ZEUS10 Thu May 28, 2009 2:29 pm

TruthSeeker1912 wrote:Mire le te thojm qe Shqipja eshte Greqishtja. Cili dialekt i Shqipes thua ti eshte me e vjeter? Thua qe Geg eshte dialekti i Ilireve, edhe Tosk eshte dialekti i Grekeve?

Dialekti geg eshte ai i ilireve, kurse dialekti tosk ai i pellazgeve por jo ne kuptimin e plote te fjales. Greqishtja e vjeter ka shume gjasa te jete nje gjuhe zyrtare e pellazgeve, shume here e nderhyre.
Nga ana e tyre pellazget nuk jane nje grupim klasik etnik, por nje grup etniko-fetar. Une mendoj qe nuk ka pasur grupime etnike 100 % të pastra. Kurse persa i perket gjuhes, asnje gjuhe tjeter europiane nuk paraqet me te paster gjuhen burimore se sa shqipja. Ne te mund te gjesh te gjitha gjuhet.
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  ZEUS10 Thu May 28, 2009 2:35 pm

TruthSeeker1912 wrote: Cili dialekt i Shqipes thua ti eshte me e vjeter?

Nese do te flisja ne menyre relative Gegerishtja, nese do te flisja duke ju referuar strikt historise se lashtesise, pra duke konsideruar ""greqishten"" gjuhen me te vjeter te njohur te Ballkanit, do te thosha qe atehere nuk ka pasur kufij te qarte midis dy dialekteve. Te dy dialektet shfaqin tipare te gjuheve shume te vjetra. E thene ndryshe ato jane dy pjese te nje te tere, folur prej nje populli shume dinamik.
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  TruthSeeker1912 Wed Jun 17, 2009 2:48 pm

ZEUS10 wrote:
Kopja me e vjeter e nje teksti eshte kjo:Konkluzionet nxirri vete.


I think you have been misinformed because apperantly there are plenty of inscriptions written in Ancient Greek.

This is Nestor's Cup from Pithikoussai written in the Euboean variant of Ancient Greek circa 730 BCE


Disa pyetje historike! - Page 3 Nestor_Cup_Cumae


Can you translate that with Albanian?

TruthSeeker1912
Member
Member

Male
Number of posts : 45
Registration date : 2009-05-07
Points : 1
Reputation : 0

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  ZEUS10 Thu Jun 18, 2009 10:24 am

TruthSeeker1912 wrote:
ZEUS10 wrote:
Kopja me e vjeter e nje teksti eshte kjo:Konkluzionet nxirri vete.


I think you have been misinformed because apperantly there are plenty of inscriptions written in Ancient Greek.

This is Nestor's Cup from Pithikoussai written in the Euboean variant of Ancient Greek circa 730 BCE
Disa pyetje historike! - Page 3 Nestor_Cup_Cumae


Can you translate that with Albanian?

I am not missinformed at all, but apparently you are not able to distinguish the difference betwen the word literature text and inscription.


Last edited by ZEUS10 on Thu Jun 18, 2009 3:10 pm; edited 1 time in total
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  TruthSeeker1912 Thu Jun 18, 2009 12:05 pm

Ok big deal, text and inscription. I meant any kind of ancient writting.


But the fact remains, that inscription is a real ancient peice of writting from 730 BCE (a long time before you claim this "fake modern Greek" language came into existance) So according to your theory, it must be in Albanian right? I would like to see if you can traslate it, because i cant.

TruthSeeker1912
Member
Member

Male
Number of posts : 45
Registration date : 2009-05-07
Points : 1
Reputation : 0

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  AuLoNa Thu Jun 18, 2009 12:29 pm

TruthSeeker1912 wrote:Ok big deal, text and inscription. I meant any kind of ancient writting.


But the fact remains, that inscription is a real ancient peice of writting from 730 BCE (a long time before you claim this "fake modern Greek" language came into existance) So according to your theory, it must be in Albanian right? I would like to see if you can traslate it, because i cant.


That is because you do not speak Albanian!
AuLoNa
AuLoNa
No rank
No rank

Female
Number of posts : 1002
Location : USA
Humor : Plenty..:)
Registration date : 2009-01-27
Points : 118
Reputation : 33

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  TruthSeeker1912 Thu Jun 18, 2009 3:51 pm

AuLoNa wrote:
TruthSeeker1912 wrote:Ok big deal, text and inscription. I meant any kind of ancient writting.


But the fact remains, that inscription is a real ancient peice of writting from 730 BCE (a long time before you claim this "fake modern Greek" language came into existance) So according to your theory, it must be in Albanian right? I would like to see if you can traslate it, because i cant.


That is because you do not speak Albanian!


Lol Is this meant to insult me? Shif ne forum, gjysma e shkrimeve te mia i kam shkruar ne Shqip.


Are you mad becuase that inscription (from 2730 years ago) is not written in Albanian like you claim the Ancient Greeks spoke?


You might want to come up with a new theory, something like that writting is written in a fake language invented by a few scholars in 800 BC

Disa pyetje historike! - Page 3 252202

TruthSeeker1912
Member
Member

Male
Number of posts : 45
Registration date : 2009-05-07
Points : 1
Reputation : 0

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  TruthSeeker1912 Thu Jun 18, 2009 3:53 pm

Does this sound like Albanian to you?


ΝΕΣΤΟΡΟΣ:...:ΕΥΠΟΤΟΝ:ΠΟΤΕΡΙΟΝ
ΗΟΣΔΑΤΟΔΕΠΙΕΣΙ:ΠΟΤΕΡΙ..:AΥΤΙΚΑΚΕΝΟΝ
ΗΙΜΕΡΟΣΗΑΙΡΕΣΕΙ:ΚΑΛΛΙΣΤΕΦΑΝΟ:ΑΦΡΟΔΙΤΕΣ

Nestoros . Efpoton . Poterion
Hosdatodepiesi . Poteri . Aftikakenon
Himeroshairesei . Kallastefano . Afrodites

confused


Last edited by TruthSeeker1912 on Thu Jun 18, 2009 7:03 pm; edited 2 times in total

TruthSeeker1912
Member
Member

Male
Number of posts : 45
Registration date : 2009-05-07
Points : 1
Reputation : 0

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  AuLoNa Thu Jun 18, 2009 4:04 pm

TruthSeeker1912 wrote:
Lol Is this meant to insult me? Shif ne forum, gjysma e shkrimeve te mia i kam shkruar ne Shqip.


Are you mad becuase that inscription (from 2730 years ago) is not written in Albanian like you claim the Ancient Greeks spoke?


You might want to come up with a new theory, something like that writting is written in a fake language invented by a few scholars in 800 BC

Disa pyetje historike! - Page 3 252202

I kam pare shkrimet e tua ne Shqip si kembet e pules, qe kerkon te te sqarojme c'do gje ne anglisht per arsye sepse nuk e di gjuhen tende komplet, dhe mundohesh te kuptosh dhe mesosh nje gjuhe krejt tjeter.

Tani nuk kam pse te me ngelet qejfi aspak, per arsye sepse po flasim me nje adoleshent i cili nuk do te mesoj, por do te vij dhe te aprovoje me teper gjuhet Greke dhe Latine, sesa gjuhen e tij, te cilen nuk ka marre hapin e pare ti mesoj gramatiken si edhe formimin e saj thelbesor.

Mund te vazhdosh akoma me ironite e tua, se vertet vetem ato ke per te mesuar ne fund, dhe asngjje rreth asaj qe te duket do te mesosh!


Meso gjuhen tende ne fillim te vesh deri tek kuptimi thelbesor i gjuheve te huaja dhe aq me teper ato antike.
AuLoNa
AuLoNa
No rank
No rank

Female
Number of posts : 1002
Location : USA
Humor : Plenty..:)
Registration date : 2009-01-27
Points : 118
Reputation : 33

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  ZEUS10 Thu Jun 18, 2009 4:38 pm

Disa pyetje historike! - Page 3 Qq7goh

Shihe dhe njehere me vemendje foton e mesiperme, ne te mungojne fjale te tera kurse ne rindertim ato paraqiten te plota psh erroi, stefano etj etj.
Megjithate fjalet poteri=poçeri(poçe), piesh= pish, kalli(e mire)= kalli(i drejte dhe i bukur si kalli) etj etj
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  ZEUS10 Thu Jun 18, 2009 4:53 pm

TruthSeeker1912 wrote:

ΗΟΣΔΑΤΟΔΕΠΙΕΣΙ:ΠΟΤΕΡΙ..:
Hosdatodepiesi . Poteri .


Meqe ti je dhe njohes i greqishtes , a mundesh ta perkthesh fjalen me siper?
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  TruthSeeker1912 Thu Jun 18, 2009 6:58 pm

AuLoNa wrote:
TruthSeeker1912 wrote:
Lol Is this meant to insult me? Shif ne forum, gjysma e shkrimeve te mia i kam shkruar ne Shqip.


Are you mad becuase that inscription (from 2730 years ago) is not written in Albanian like you claim the Ancient Greeks spoke?


You might want to come up with a new theory, something like that writting is written in a fake language invented by a few scholars in 800 BC

Disa pyetje historike! - Page 3 252202

I kam pare shkrimet e tua ne Shqip si kembet e pules, qe kerkon te te sqarojme c'do gje ne anglisht per arsye sepse nuk e di gjuhen tende komplet, dhe mundohesh te kuptosh dhe mesosh nje gjuhe krejt tjeter.

Tani nuk kam pse te me ngelet qejfi aspak, per arsye sepse po flasim me nje adoleshent i cili nuk do te mesoj, por do te vij dhe te aprovoje me teper gjuhet Greke dhe Latine, sesa gjuhen e tij, te cilen nuk ka marre hapin e pare ti mesoj gramatiken si edhe formimin e saj thelbesor.

Mund te vazhdosh akoma me ironite e tua, se vertet vetem ato ke per te mesuar ne fund, dhe asngjje rreth asaj qe te duket do te mesosh!


Meso gjuhen tende ne fillim te vesh deri tek kuptimi thelbesor i gjuheve te huaja dhe aq me teper ato antike.


Po behesh e merzitshme. Une flas Shqip, e vetjma arsye qe me pelqen me shkruar ne Anglish ketu eshte qe NE ANGLISHT UNE DI PER ME "TYPE" ME SHPEJTE NE KOMPUTER SESA MUNDEM ME BERE NE SHQIP. Nuk eshte sepse e kam harruar Shqipen por skam bere ndonje her "typing class" ne Shqip. Kam 12 vjet ne Amerike.

Problemi me ty akoma eshte qe nuk ke qa te thuash per teorine tuaj qe te del fallso edhe tani me insulton mua edhe me thua qe une nuk di me folur Shqip lol

TruthSeeker1912
Member
Member

Male
Number of posts : 45
Registration date : 2009-05-07
Points : 1
Reputation : 0

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  TruthSeeker1912 Thu Jun 18, 2009 7:03 pm

ZEUS10 wrote:
TruthSeeker1912 wrote:

ΗΟΣΔΑΤΟΔΕΠΙΕΣΙ:ΠΟΤΕΡΙ..:
Hosdatodepiesi . Poteri .


Meqe ti je dhe njohes i greqishtes , a mundesh ta perkthesh fjalen me siper?

E kam thene njeher edhe po e them prap, une nuk flas Greqisht. Une flas Shqip, edhe me gjuhen Shqipe ajo shkrim nuk ka kuptim te une.


Po mire pse ti shef vetem fjalen "Hosdatodepiesi" ..... por fjalet tjera si "Efpoton, Aftikanenon, Himeroshairesei, Kallastefano" cfar do te thojn? Nuk me duken Shqip.

TruthSeeker1912
Member
Member

Male
Number of posts : 45
Registration date : 2009-05-07
Points : 1
Reputation : 0

Back to top Go down

Disa pyetje historike! - Page 3 Empty Re: Disa pyetje historike!

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum