ARBËNIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Albanian URA and the sky.

2 posters

Go down

Albanian URA and the sky. Empty Albanian URA and the sky.

Post  ZEUS10 Sun Feb 08, 2009 4:11 pm

It's been a very interesting word in ancient ""greek"" for the word bridge:

Albanian URA and the sky. 2lua0pl

This ""greek"" word is nothing more than the Albanian URA

Albanian URA and the sky. 1216gzs

Why? Because the meaning of this word is: "flipped U"=U e permbysur, and derives from the Albanian verb 'ra' (the past tense of fall)

fall (verb, p.t., p.p. fell, fallen)--bie (kr. thj., pj. rashë, rënë)

That because the shape of the bridge its been always an overthrown, inverted, flipped U.

Albanian URA and the sky. Konitsa2

Albanian URA and the sky. Rwhpmr

This is the reason which makes the """greek""" word sky to show up like ou-ran-os= up side down U

Albanian URA and the sky. 1znbuqc

because the sky has a shape of an up side down U:

Albanian URA and the sky. 2b1ok7

But the Albanian verb ra can be used when you hit someone:
hit (verb) -----qëlloj=me ranë
Thats why Homer’s Iliad calls Pelasgian God “Zeus who thunders on high” and “the Thunderer”, hiting with lighting from above:
Δία δ' οὐ λάθε τερπικέραυνον:
Ζεῦ ἄνα Δωδωναῖε Πελασγικὲ τηλόθι ναίων

Albanian URA and the sky. Unar0

which in Albanian is: që ranësht= that hits, that falls

Another example is the animal's horns. Everybody knows that the animal uses the horns to shoot, hit= qe ra(alb):

Albanian URA and the sky. 28befjt

that's why Ancient """Greek"" uses the same word like Albanian today: ' me i ra, që godet'

Albanian URA and the sky. 2m3ql92

and this is the Albanian word që rasht= that serves to hit.


Last edited by ZEUS10 on Wed May 27, 2009 9:24 pm; edited 3 times in total
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Albanian URA and the sky. Empty Re: Albanian URA and the sky.

Post  ABC Sun Feb 08, 2009 4:24 pm

Me leje Z. Zeus? Hera e pare qe e degjoj fjalen rasht. Pra qe rasht. Qe i rashe po, por rasht asnjehere.. Nuk po e lidh dot gramatikisht kete fjale, ndonje sugjerim?
ABC
ABC
Senior Member
Senior Member

Number of posts : 149
Registration date : 2009-01-30
Points : 27
Reputation : 20

http://www.albforum.us

Back to top Go down

Albanian URA and the sky. Empty Re: Albanian URA and the sky.

Post  ZEUS10 Sun Feb 08, 2009 4:49 pm

ABC wrote:Me leje Z. Zeus? Hera e pare qe e degjoj fjalen rasht. Pra qe rasht. Qe i rashe po, por rasht asnjehere.. Nuk po e lidh dot gramatikisht kete fjale, ndonje sugjerim?

Shpeshhere ne shqip t shoqeron bashketingelloren e fundit te foljes ne kohen e shkuar per veten e trete. Psh ben-bent_e, merr-merrt_e, kish-kisht_e. Kur kombinimi eshte s(h)t atehete kemi te bejme me Ϛ stigmen e famshme ""greke"" ne fund te emrave dhe foljeve.
Stigma ( Ϛ, ϛ) is a ligature of the """"Greek"""" letters sigma and tau.
Ne fakt ajo tregon se ne te shkuaren shqipja ka perdorur per gjinoren e emrave kete ligature, kurse me kalimin e kohes u diferencuan ne s dhe t. Zeqo-Zeqos, Ylli-Yllit.
Persa i perket foljes rashë mendoj se ne """greqishten""" e lashte qe ka qene nje dialekt i vjeter shqip folja eshte theksuar rash(t):
Albanian URA and the sky. 1zozz4j
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Albanian URA and the sky. Empty Re: Albanian URA and the sky.

Post  ABC Sun Feb 08, 2009 4:59 pm

ZEUS10 wrote:
ABC wrote:Me leje Z. Zeus? Hera e pare qe e degjoj fjalen rasht. Pra qe rasht. Qe i rashe po, por rasht asnjehere.. Nuk po e lidh dot gramatikisht kete fjale, ndonje sugjerim?

Shpeshhere ne shqip t shoqeron bashketingelloren e fundit te foljes ne kohen e shkuar per veten e trete. Psh ben-bent_e, merr-merrt_e, kish-kisht_e. Kur kombinimi eshte s(h)t atehete kemi te bejme me Ϛ stigmen e famshme ""greke"" ne fund te emrave dhe foljeve.
Stigma ( Ϛ, ϛ) is a ligature of the """"Greek"""" letters sigma and tau.
Ne fakt ajo tregon se ne te shkuaren shqipja ka perdorur per gjinoren e emrave kete ligature, kurse me kalimin e kohes u diferencuan ne s dhe t. Zeqo-Zeqos, Ylli-Yllit.
Persa i perket foljes rashë mendoj se ne """greqishten""" e lashte qe ka qene nje dialekt i vjeter shqip folja eshte theksuar rash(t):
Albanian URA and the sky. 1zozz4j

Shume faleminderit per shpjegimin. Ne ne gramatiken e sotme shqipe i njohim ndryshe format e gjuhes se shkruar per kete nuk e mendova se mund te kishte qene "rash(t)e". Me dasht, me ka zene syri si ne pjese leximi ashtu edhe ne jeten e perditshme por kjo ishte forme e re per mua (faleminderit).

Ne kemi thene shpesh psh: Me te renen (qelluaren-goditjen) qe i beri e rrezoi perdhe. Pershendetje!
ABC
ABC
Senior Member
Senior Member

Number of posts : 149
Registration date : 2009-01-30
Points : 27
Reputation : 20

http://www.albforum.us

Back to top Go down

Albanian URA and the sky. Empty Re: Albanian URA and the sky.

Post  ZEUS10 Sun Feb 08, 2009 5:10 pm

ABC wrote:
ZEUS10 wrote:
ABC wrote:Me leje Z. Zeus? Hera e pare qe e degjoj fjalen rasht. Pra qe rasht. Qe i rashe po, por rasht asnjehere.. Nuk po e lidh dot gramatikisht kete fjale, ndonje sugjerim?

Shpeshhere ne shqip t shoqeron bashketingelloren e fundit te foljes ne kohen e shkuar per veten e trete. Psh ben-bent_e, merr-merrt_e, kish-kisht_e. Kur kombinimi eshte s(h)t atehete kemi te bejme me Ϛ stigmen e famshme ""greke"" ne fund te emrave dhe foljeve.
Stigma ( Ϛ, ϛ) is a ligature of the """"Greek"""" letters sigma and tau.
Ne fakt ajo tregon se ne te shkuaren shqipja ka perdorur per gjinoren e emrave kete ligature, kurse me kalimin e kohes u diferencuan ne s dhe t. Zeqo-Zeqos, Ylli-Yllit.
Persa i perket foljes rashë mendoj se ne """greqishten""" e lashte qe ka qene nje dialekt i vjeter shqip folja eshte theksuar rash(t):
Albanian URA and the sky. 1zozz4j

Shume faleminderit per shpjegimin. Ne ne gramatiken e sotme shqipe i njohim ndryshe format e gjuhes se shkruar per kete nuk e mendova se mund te kishte qene "rash(t)e". Me dasht, me ka zene syri si ne pjese leximi ashtu edhe ne jeten e perditshme por kjo ishte forme e re per mua (faleminderit).

Ne kemi thene shpesh psh: Me te renen (qelluaren-goditjen) qe i beri e rrezoi perdhe. Pershendetje!

Mos te harrojme se kemi te bejme me nje forme te vjeter gjuhe, por gjithsesi folja shqipe me i ra perdoret rendom sidomos mbi toskeri, psh me i ra topit, duke i rene ne grusht, me i ra armikut ne shpine, duke rene ne toke. Renja eshte goditje si kur behet me qellim eshte dhe kur eshte renie e lire drejt tokes. Bien rrufete ne te shkuaren rane rrufete, eshte ajo qe kane perdorur """"greket"""" per malet keraune(malet e vetetimes) ne ka-ra_burunin e turqizuar por pa humbur rrenjen e lashte.
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Albanian URA and the sky. Empty Re: Albanian URA and the sky.

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum