ARBËNIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PELLGU SHQIPTAR

5 posters

Go down

PELLGU SHQIPTAR Empty PELLGU SHQIPTAR

Post  zojs Fri Mar 27, 2009 1:20 pm

- DISKUTIME

Po Ju si mendoni?

1. gjuhët sllave janë me alfabet grek, me përjashtim të dsave që paten ndikim latin

2. sllavët e moren fjalën pelazgi, nga grekët edhe ta detyruan ty e disave këtu,ngase ia detyruan vet shkencës albanstike, në Albanistikë.

3. Fjalori albanistik i sotëm është derivat i fjalorit sllav, që assesi nuk kishte guxim as mundësi asnjë albanolg shqiptar të depërtonte tej Ballkanistikës, në asnjë sympozium linguistik të derisotëm, por krejt iu përshtaten direktives sllave, që mbizotëroi mbi atë greke përmes fuqisë së llavës sllave - e ti ende nuk ke guxim as dituri ta pranosh, por ndyen tjetrin po nga ajo fëlliqësirë serbe edhe nën nofkë fshehur!

4. ta kanë futë zanafillen e shkences në SHQIP me direktiva sllave: pelazg, temë, teori, teatër, teo, teolog, teologji, tezë, metatezë, anitezë, diotezë, antonime, sinonime, etnonim, patronim, antikitet ...ti je i rreshtuar pas tyre, përderisa flet si ata këto termine.

5. Unë i flas shqip nga fjala pellg (jo pelag): pellgas, themë, theori, theatër, theo, theolog, theologji, thezë, metathezë, antithezë, diothezë, antinome, synonome, etninome, patronome, antikuit (antikuni, kundër kuniformit pellgasisht Cuneiform Language) - ju po flisni e po rreshtoheni pas sllavëve ashtu sikur derisot edhe me shkencë e fjalor shkencor albanistik! Sllavët e kanë përshtatur në gjuhët e tyre - pelazgi - pelag, arkipelag - ti ece pas tyre - jo unë - a po ta kap rradakja tash?

6. nuk mund t'i detyroni as grekët as sllavët të mos thonë në gjuhët e tyre emërtimin për fjalën - pellgas (pelasg, pelazgi, pelagonia - pela edhe kali pela... Por ti duhet ta thuash shqip - pavarësisht si është derisot, sepse është gabim prej mijëra gabimeve!

7. Ti e disa si ti këtu, nëse nuk e dini bile atëtë thjeshten: nga Thrrakishtja illire u formuan gjuhët greke e sllave, që sot janë të përziera, një sallatë ruse, që ata e dinë si mund tëdalin në krye... Ti merr shembuj nga greqishtja e lashtë - thuase nuk i dimësi janë emërtimet greke e sllave, aq banalisht, sa as vet nuk ia ke idenë!

8. Është më shumë se fëlliqësirë e hipokrizi, kur edhe vet mundohesh gjoja po drejton diç përmes shembujve të nënvizuar nga greq. e lashtë dhe vet bie po në ato fëlliqësira, duke mos e pranuar TË VËRTETEN SE 'POPULLI I PELLGUT TË UJIT' PËRDERISA THIRRET ''I PELLGUT' SHQIP, E JO POPULLI I PELAGUT A PELARGUT, ATËHERË DUHET TË JESHË TRIM E TA THUASH SHQIP - PELLGAS!

9. UNË I THEM SHQIP - PELLGAS, PELLGASIA, PELLGASISHTJA, E JO AS GREQ. PELARGOS, AS PELAGOS, POR THEM E FLAS KRENAR E GUXIMSHËM NGA FJALA SHQIPE - PELLG!

10. ju po siellni shkrime të njohura, e të pranuara DHUNSHËM me direktiva politike sllave, mbi shkencën shqiptare, ashtu sikurse pranohet sot dhunshëm Sllavistika mbi Hellenistiken, ashtu sikurse nuk thirret Hellenicos, po Greqia, ashtu sikurse Thrrakishtja (që ti duhmon me termat sllave: trak, traka, trakishtja, fisi trak e kak...trakase e kakase), kur ajo thohet shqip - thrrak, thrrakishtja, fisi thrrak, fiset thrrakase (në mungesë të tingullit th në sllavishtet)!!!!!


Ky 'dekameron' dhjetpyetës' le të shërbej për tëgjithë ata si ti të mbetur në fëlliqësirat sllavo-greke!


UNË FLAS SHQIP - TRUMAT E BACIT!

JAM VET NEZIR MYRTA!
post scriptus: të gjitha shkrimet e mia janë botërisht të njohura në shumë gjuhë, që u mundovatë shkruaj në mënyrën më të thjeshtë, pa i hermetizuar me nocione kadente e dekadente, mish-mash formulash e dokrrash që të dhëmb koka nga leximi i tyre i zërit njëtrajtshëm - e mund t'i rishkruaj në atë stil, sa pakkush mund ta kuptojë, ashtu sikur nuk kuptohen shkrimet pseudoshkencore të deritashme, duke iu siellur mullarit greko-sllav rretherrotull - dhe shkrimet e mia janë në disa forume, ku vetëm këtu ka 6300 lexues kjo themë dhe shkrimet e mia nuk zhduken përderisa të zhduket ELEKTRONIKA KIBERNETIKE!

Le të mbetet ky shkrim përgjigje për të gjithë diskutantët si dias-dhiasi!

(diskutime nga forumishqiptar.com)
zojs
zojs
No rank
No rank

Male
Number of posts : 157
Registration date : 2009-01-27
Points : 16
Reputation : 16

Back to top Go down

PELLGU SHQIPTAR Empty Re: PELLGU SHQIPTAR

Post  alfeko sukaraku Fri Mar 27, 2009 3:19 pm

te flasim per sllav ne kohen e pellazgeve eshte krejt c menduri nga c mendurit e njohura te forumit te janullatos .Ne se dikush mundet te vertetoj ekzistencen e sllaveve ne lashtesi ..ateher te na i tregoj edhe neve te paditurve pasi historia nuk i permend gjekundi sllavet.

Per sa i perket alfabetit.

Alfabeti qe perdorin greket eshte alfabet i huazuar nga Jonet me 402/403 p e s..shikoni Suida tek fjala "Saimon o dhamos".

Per gjuhen jone nuk njohim aspak se si flitej edhe lexohej.....pra alfabeti nuk eshte greke por huazim greke.Me ky alfabet u perhap ashtu si edhe krishterimi nder ortodoks -me ane te fese.

alfeko sukaraku
Senior Member
Senior Member

Male
Number of posts : 198
Registration date : 2009-02-04
Points : 21
Reputation : 21

Back to top Go down

PELLGU SHQIPTAR Empty Re: PELLGU SHQIPTAR

Post  zojs Sat Mar 28, 2009 12:07 am

alfeko sukaraku wrote:te flasim per sllav ne kohen e pellazgeve eshte krejt c menduri nga c mendurit e njohura te forumit te janullatos .Ne se dikush mundet te vertetoj ekzistencen e sllaveve ne lashtesi ..ateher te na i tregoj edhe neve te paditurve pasi historia nuk i permend gjekundi sllavet.

Per sa i perket alfabetit.

Alfabeti qe perdorin greket eshte alfabet i huazuar nga Jonet me 402/403 p e s..shikoni Suida tek fjala "Saimon o dhamos".

Per gjuhen jone nuk njohim aspak se si flitej edhe lexohej.....pra alfabeti nuk eshte greke por huazim greke.Me ky alfabet u perhap ashtu si edhe krishterimi nder ortodoks -me ane te fese.

vetëm njeriu i çmendur mund të shkruaj ashtu. Ku po e sheh se fola në kohen e pellgasëve (ti thuaj pelazg, si sllavët), unë fola për kohën e komunizmit, të kanë lodruar sllavët, rusogreko-bullgar, më zi në shkencë me direktiva politike, se sa në formë politike - hegjemonia pseudoshkencore akademike ruse t'i ka bërëlepuj të gjithë albanologët, që morën 'dorë' në Moskë dhe ishin lepuj në secilin sympozium (jo simpozium sllavisht, por symësy sympozius,pastaj me sufiksin latin - um) shkencor të Ballkanistikës e më gjërë! Vetëm i çmenduri nuk e kupton një gjë të tillë!

Thrrakishtja (jo Trakishtja, traka, fisi trak, sllavisht) ishte dialekt illirik, nga ku rrodhen greqishtja e gjuhët greke e sllave me alfabet grek!!! Derikur do të mësoni ju?

Alfabeti grek i lashtë ishte po ai illiriku, nëse nuk e din ende. Jonianët ishin illirët pellgasgjik, deti Jon, I Joni, shqip! Emrat pellgas, e Llabia ishin të shkruar - P çirilice e sotme sllave dhe LL sllave, A pa tra në mes!

Theoria ime është e kjartë: nëse ai populli i parë ështëquajt ''populli i pellgut të ujit'', atëherë shqip iu thohet - pellgas!!!

Theoria ime për emrin ilir: nga emri - ill (hill, hilli Hylli i Dritës Dielli), hillir, illir - Illiria!

Kur shtrohen theori të reja, shqiptarët duhet vllazërisht të japin ndihmen e tyre pozitive, e jo të bëjnë punën e dreqit e tëarmikut e fëlliqësirave sllave ruso-greke, duke i njollosur pikërisht authorët e theorive të reja!
zojs
zojs
No rank
No rank

Male
Number of posts : 157
Registration date : 2009-01-27
Points : 16
Reputation : 16

Back to top Go down

PELLGU SHQIPTAR Empty Re: PELLGU SHQIPTAR

Post  Arbon Sat Mar 28, 2009 10:37 am

zojs wrote:
alfeko sukaraku wrote:te flasim per sllav ne kohen e pellazgeve eshte krejt c menduri nga c mendurit e njohura te forumit te janullatos .Ne se dikush mundet te vertetoj ekzistencen e sllaveve ne lashtesi ..ateher te na i tregoj edhe neve te paditurve pasi historia nuk i permend gjekundi sllavet.

Per sa i perket alfabetit.

Alfabeti qe perdorin greket eshte alfabet i huazuar nga Jonet me 402/403 p e s..shikoni Suida tek fjala "Saimon o dhamos".

Per gjuhen jone nuk njohim aspak se si flitej edhe lexohej.....pra alfabeti nuk eshte greke por huazim greke.Me ky alfabet u perhap ashtu si edhe krishterimi nder ortodoks -me ane te fese.

vetëm njeriu i çmendur mund të shkruaj ashtu. Ku po e sheh se fola në kohen e pellgasëve (ti thuaj pelazg, si sllavët), unë fola për kohën e komunizmit, të kanë lodruar sllavët, rusogreko-bullgar, më zi në shkencë me direktiva politike, se sa në formë politike - hegjemonia pseudoshkencore akademike ruse t'i ka bërëlepuj të gjithë albanologët, që morën 'dorë' në Moskë dhe ishin lepuj në secilin sympozium (jo simpozium sllavisht, por symësy sympozius,pastaj me sufiksin latin - um) shkencor të Ballkanistikës e më gjërë! Vetëm i çmenduri nuk e kupton një gjë të tillë!

Thrrakishtja (jo Trakishtja, traka, fisi trak, sllavisht) ishte dialekt illirik, nga ku rrodhen greqishtja e gjuhët greke e sllave me alfabet grek!!! Derikur do të mësoni ju?

Alfabeti grek i lashtë ishte po ai illiriku, nëse nuk e din ende. Jonianët ishin illirët pellgasgjik, deti Jon, I Joni, shqip! Emrat pellgas, e Llabia ishin të shkruar - P çirilice e sotme sllave dhe LL sllave, A pa tra në mes!

Theoria ime është e kjartë: nëse ai populli i parë ështëquajt ''populli i pellgut të ujit'', atëherë shqip iu thohet - pellgas!!!

Theoria ime për emrin ilir: nga emri - ill (hill, hilli Hylli i Dritës Dielli), hillir, illir - Illiria!

Kur shtrohen theori të reja, shqiptarët duhet vllazërisht të japin ndihmen e tyre pozitive, e jo të bëjnë punën e dreqit e tëarmikut e fëlliqësirave sllave ruso-greke, duke i njollosur pikërisht authorët e theorive të reja!

Nuk po kam me kuptu gjesendi nga ty. Cka po thu? Ku asht perfundimi ? Pse ja fut kot mor
Arbon
Arbon
Junior Member
Junior Member

Male
Number of posts : 19
Age : 51
Location : Niagara Falls
Registration date : 2009-01-31
Points : 2
Reputation : 3

Back to top Go down

PELLGU SHQIPTAR Empty Re: PELLGU SHQIPTAR

Post  alfeko sukaraku Sat Mar 28, 2009 1:33 pm

Zojz

as une nuk te kuptova se cili ishte qellimi qe me cituat?Per ato qe thashe une i mbroj me dokumente te dijetarve me te medhenj qe ka nxjerre kjo bote.Nuk e di kujt ja drejton ofezen "cmendur" por ne se ke oreks une te ftoj te debatojm se shyqyr zoti me eshte rikthyer oreksi te shkruaj.

alfeko sukaraku
Senior Member
Senior Member

Male
Number of posts : 198
Registration date : 2009-02-04
Points : 21
Reputation : 21

Back to top Go down

PELLGU SHQIPTAR Empty Re: PELLGU SHQIPTAR

Post  zojs Sun Mar 29, 2009 1:35 am

alfeko sukaraku wrote:Zojz

as une nuk te kuptova se cili ishte qellimi qe me cituat?Per ato qe thashe une i mbroj me dokumente te dijetarve me te medhenj qe ka nxjerre kjo bote.Nuk e di kujt ja drejton ofezen "cmendur" por ne se ke oreks une te ftoj te debatojm se shyqyr zoti me eshte rikthyer oreksi te shkruaj.

alfeko

pa thirrë - nuk përgjigjet, më thirre e po sqarojmë, këtë shkrimin tënd, ku mendove se thashë se sllav paska pasë në kohën e pellgasëve, që nuk thashë.

alfeko sukaraku wrote:te flasim per sllav ne kohen e pellazgeve eshte krejt c menduri nga c mendurit e njohura te forumit te janullatos .Ne se dikush mundet te vertetoj ekzistencen e sllaveve ne lashtesi ..ateher te na i tregoj edhe neve te paditurve pasi historia nuk i permend gjekundi sllavet.''

Nuk e di, ku e pave, se fola për sllav, në kohën e pellgasëve!
zojs
zojs
No rank
No rank

Male
Number of posts : 157
Registration date : 2009-01-27
Points : 16
Reputation : 16

Back to top Go down

PELLGU SHQIPTAR Empty Re: PELLGU SHQIPTAR

Post  alfeko sukaraku Sun Mar 29, 2009 1:18 pm

nuk fole ti o Zojz...por postimi ne krye edhe dija shqiptarotradhetare e diteve tona...nejse nejse.

alfeko sukaraku
Senior Member
Senior Member

Male
Number of posts : 198
Registration date : 2009-02-04
Points : 21
Reputation : 21

Back to top Go down

PELLGU SHQIPTAR Empty Re: PELLGU SHQIPTAR

Post  zojs Sun Mar 29, 2009 2:04 pm

alfeko sukaraku wrote:nuk fole ti o Zojz...por postimi ne krye edhe dija shqiptarotradhetare e diteve tona...nejse nejse.


jo pra nuk fola unë, po a mos e paske rrotullua ti ndonjë gotë ashtu si e ke mendjen o sukaraku?!

Theoria ime është e qartë: nëse ai populli i parë është quajtur ''populli i pellgut të ujit'', atëherë shqip iu thohet - pellgas!!! Kurse në sllavitet - pelazgi,e në romanishte - pelasgian!

Pa na thuaj tjetër diç kur të kthjellohesh... rilexoje postimin në krye;)
zojs
zojs
No rank
No rank

Male
Number of posts : 157
Registration date : 2009-01-27
Points : 16
Reputation : 16

Back to top Go down

PELLGU SHQIPTAR Empty Re: PELLGU SHQIPTAR

Post  alfeko sukaraku Mon Mar 30, 2009 12:39 pm

Zojz kemi ndonje kunje personale bashke???Apo te duket vetja gangisterr edhe munde te ofendosh ke te duash.

alfeko sukaraku
Senior Member
Senior Member

Male
Number of posts : 198
Registration date : 2009-02-04
Points : 21
Reputation : 21

Back to top Go down

PELLGU SHQIPTAR Empty Re: PELLGU SHQIPTAR

Post  zojs Mon Mar 30, 2009 6:41 pm

sukaraku, je ulur ne kunje

une shkrova keshtu: Theoria ime është e qartë: nëse ai populli i parë është quajtur ''populli i pellgut të ujit'', atëherë shqip iu thohet - pellgas!!! Kurse në sllavitet - pelazgi,e në romanishte - pelasgian!

Pa na thuaj tjetër diç kur të kthjellohesh... rilexoje postimin në krye;)
zojs
zojs
No rank
No rank

Male
Number of posts : 157
Registration date : 2009-01-27
Points : 16
Reputation : 16

Back to top Go down

PELLGU SHQIPTAR Empty Re: PELLGU SHQIPTAR

Post  alfeko sukaraku Tue Mar 31, 2009 2:03 pm

ZojzNuk e di se nga e nxorre fjalen "pellazg" rumune edhe as me intereson aspak te kapem pas nje fjale kur faktet per ata qe dine te lexojn jane miliona.Pellazg apo Pellgas per mua nuk ka rendesi...di qe antikiteti me herodotin edhe thukididin i quajn pellazg-pelarg-lejlek...keta burra jetuan ne shek 5-4 p e s...edhe na lane kete te dhene ...ndersa dimutresku me popeskun jane shume me te rinje qe ti permendim ne lidhje me ceshtjen,

alfeko sukaraku
Senior Member
Senior Member

Male
Number of posts : 198
Registration date : 2009-02-04
Points : 21
Reputation : 21

Back to top Go down

PELLGU SHQIPTAR Empty Re: PELLGU SHQIPTAR

Post  zojs Wed Apr 01, 2009 12:00 am

alfeko sukaraku wrote:ZojzNuk e di se nga e nxorre fjalen "pellazg" rumune edhe as me intereson aspak te kapem pas nje fjale kur faktet per ata qe dine te lexojn jane miliona.Pellazg apo Pellgas per mua nuk ka rendesi...di qe antikiteti me herodotin edhe thukididin i quajn pellazg-pelarg-lejlek...keta burra jetuan ne shek 5-4 p e s...edhe na lane kete te dhene ...ndersa dimutresku me popeskun jane shume me te rinje qe ti permendim ne lidhje me ceshtjen,

alfeko

tu ka përzie pak logjika, se nuk nxora fjalën pellazg rumume, por shqip - pellg-pellgas!

Ata burrat që thua, janë deformuar e përvehtësuar nga grekët gati në shkallë të fundit dhe ata burra ishin illirian e jo grek, e ti deformimet historiografike ende nuk i din, për atë po veprojmë shqip!
zojs
zojs
No rank
No rank

Male
Number of posts : 157
Registration date : 2009-01-27
Points : 16
Reputation : 16

Back to top Go down

PELLGU SHQIPTAR Empty Re: PELLGU SHQIPTAR

Post  Leka Thu Apr 02, 2009 4:21 pm

Fatkeqesi per Nezirin qe nuk kuptohet nga bashke atdhetaret e tije, fatkeqesi per Shqiptaret qe nuk pranojne te degjojne nje te gjakut te tyre edhe pse theoria e tij shkon kundra atyre te cilet shkrimet e vjetra origjinale na i kan sjelle te perponuara dhe te perkthyera ne gjuhen e tyre (sjellesve).
Fatkeqesi per neve qe "n'kyt gjuhe te perendise, trashigim qe na e la i pari" neve nuk nxjerrim te verteten nga kjo dhe vetem nga kjo.

"Mos prania e fakteve nuk do te thote qe ato nuk ekzistojne"

Neziri e kupton "sllavishten" keshtu qe ai e ka mundesine te arrije ne perfundim te tille nga njohuria e tije per gjuhen sllave, qe sllavet nuk jane ne gjendje ti perdorin shkronjat "ll" apo te kendojne fjalen "pellgas".


E vetmja menyre ku mund te vertetohet neqoftese neve jemi quajture "pelazg" apo "pellgaz" eshte gjetja e nje mbishkrimi ne gure, ku manipolimi i te cilit eshte shume me i veshtire nga perkthimi i origjinaleve qe aotoret na kane sjelle ne gjuhen e tyre. Por meqenese emri "pelazg" vjen nga autore te vjeter, shkrimet e te cileve jane rishkruar ne nje kohe shume me vone nga koha qe ato (autoret e vjeter "homer"&co) jetonin madje dhe me te vone se historia, ngjarjet per te cilet autoret "homer & co" kan shkruajture, automatikishte na ban te dyshojme ( te pakten mua)

Fakti qe disa historian, shkrimtar, rilindas Shqiptare fame lart, kan perdorure te njejtine emer "pelazg" nuk do te thote se ato nuk kan gabuar. Jo nga mosdija e tyre por nga fakti se adhe vete ato kan ponuar me te njetat shkrime te vjetra te perkthyera apo rishkruajtura ne nje kohe shume me te vone se jeta e authoreve te lashte dhe historise/ngarjeve te tyre.Nganjehere, ne mos te gjithe heret ato perkthime/shkrime kan ardhure nga qarqe unti rraces dhe gjuhes sone (pra automatikishte te vene ne dyshim). Neqoftese ato kan gabur, le te mos ti perserisim dhe neve te njejtat gabime, te punojme me genjeshtrat qe na kan sjellure sepse adhe ato jane bazuar ne te verteten keshtu qe ka te vertete ne to. Por themelet ku neve, per mendimin tim duhemi te bazohemi ashte rraca e jone, me gjuhen, thenjet, traditat/kultura dhe pasurit e tjera qe neve permbajme.


Aristith Kola ka than se "mua gjithmone me pelqen te shkoj kundra rrymes se ujit" sepse nqoftese shkojme me rrymen, atehere dalim ne perfundim se Illyret baballaret tone te cilet mbizoteronin gadishullin "Ballkanik" dhe ate Italian, ishin detare te perkryer, ato nga te cilet dolen perandoret me te zotet e Romes dhe Byzantines, ajo rrace ku qiti njerez te tille si Leken e madh, Pirron dhe Gjergjin "nuk paskan qene te zote te shkruanin apo te kene nje menyre shkrimi te tyre".
Leka
Leka
Moderator
 Moderator

Male
Number of posts : 334
Registration date : 2009-01-27
Points : 64
Reputation : 20

Back to top Go down

PELLGU SHQIPTAR Empty Re: PELLGU SHQIPTAR

Post  orakulli Tue Apr 07, 2009 1:03 pm

Ata kane shkruajtur aq shume sa lexoni dhe kuptoni italishten,anglishten,frengjishten e sotme.Nje mur mund e beht 2mX3m,por tulla eshte e njejte edhe me nje tulle qe perdoret per te bere nje mur 20mX600.
Ku rrine al(albanet)=eshte e hapur tek fjala quirinale,p.sh.Sepse kjo vjen nga Kurriti,qe nuk eshte gje tjeter vendi ku rri ti,ku ulesh ti.
Ngrihen me vone disa skllave(akademike bile) e te thone qe gjuha e elites se grekereve,heleneve e Romakeve vjen nga sllavishtja,ka huazime. Kane ndikim dhe ne Un i ver z(s)i 8 (teta eshte simbol i ndertimit perfundimtar,mendimore,objekt levizor,p.sh shtet=si tet) me emer.Biles meqe jane populli i madh (tani vlen milioniteit me shume) kane dhe teza ne libra qe te mesojne sisesi duhet te jesh budall.Si mund tekete huazime nje gjuhe e cila eshte mema.Bija vetem mund ti ngjasi nenes.Nuk mund te themi qe nena i ngjan te bijes.Gjuhesia e sotme thote qe nena i ngjason shume bijave.Aq idiotike e kane bere kete shkence sot.Fatkeqesisht edhe gjuhatre tane si cabej.Pasta cabej shkruan edhe qe "ka nje enigem kjo gjuhe".Enigma eshte pikerisht ajo qe nuk duan te kuptojne'memesia e saj,kodi qe i ka ndertuar.Enigma eshte qe Homeri i sterkopjuar,ndryshon me shipen si ane sasiore,ne numer te njete me aq here eshte kopjuar.Gjuha shqipe eshte aq e vjeter e folur dhe e shkruar saqe te tmerron me vjetersine e saj.
Dhe ku fut kombinimin pyetje pergjigje bashke si a i di..?+jo..behet nje qenie qe nuk i di gjerat,pra IDIOT(ku matematikisht e fonetikisht; IxI=i) po keshtu edhe hi n'jo ran behet.injoran me nje .T mbaruese si vete figura e saj.
orakulli
orakulli
Senior Member
Senior Member

Male
Number of posts : 104
Registration date : 2009-02-09
Points : 46
Reputation : 26

Back to top Go down

PELLGU SHQIPTAR Empty Re: PELLGU SHQIPTAR

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum