ARBËNIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat - Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!!

2 posters

Go down

Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat -  Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!! Empty Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat - Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!!

Post  1bilderberg Mon Jun 01, 2009 10:21 am

Fete Jane Astrologji: ELOHIM: Zotat- Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!!OSIRIDE DHE JESUSI

Hetimi i kultit te Osiride (egjipt) ka nxjerr ne pah ngjarje qe lidhin 4 anet e botës me këtë personazh, kulti i te cilit nis 4 mijë vjet me pare dhe i ka fillesat ne Abido 2300 B.C
Emri i këtij zoti vjen nga emri i zotit arjan Asari i njohur ndryshe edhe si Asar, (rrjedh nga gjuha fenikase Asir dhe nga gjuha scandinave Aser qe do të thot ASA banues i ASAR= azia antike).
ASAR= Osiride është heroi i një drame qe zhvillohet ne 1 ishull, ku dhe do kryqezohet dhe coptohet fizikisht nga i vellai SET=Tifon.

Zeusi (x greket antik)=Giove (x romanet) lufton me Tifonin (Typhon) 1 gjarper mbi malin Casio= (Sinai i sotëm).
Për Ittiti, Hurriti e Sumeret bëhet fjale x zotin e “gjemimit” Teshub qe luftoi tundra gjarperit Yanka .
Ndërsa sipas fenikasve zoti x te cilin bëhej fjale është “Baal”(zoti djellor); x Amurritet ishte zoti i stuhive Adad qe luftonte kundra Yam e Mot. Meqenëse humbi ne këtë lufte motra e tij Anat qe ishte e dashuruar pas tij e ringjalli pasi vrau me pare vrasesin MOT.

Këtu historia lidhet me Osiride te egjiptit i cili u risoll ne jetë nga Iside, dhe qe ndryshe quhej edhe “Maat"=Zoti i Shenjtë i Drejtesise” dhe për te cilin flasin papiret e Ani, flet Libri i te Vdekurve (Hunefer dhe qe ndodhet ne British Museum). Këto shkrime flasin për gjarperin human me emrin SATA, flasin x fëmijët e erresires, flasin për pasionin e zotit pas ngrenies se 1 darke ku çuditerisht haet buke dhe mish i shenjtë te shenjteruara nga “Zoti i ushqimit te shenjtë” (kjo haset edhe ne piramiden e Teta).
Osiride (ne greqisht = Busiris) vinte nga Dedu, dhe ne Memfi hoqi nga froni Sokaris dhe ne Abidos u be zoti i mbreterise se te vdekurve. Zoti urdherit natyror i shoqëruar nga Anubis dhe nga çifti Up-Nat, unificoi provincen e IX qe mori emrin “Shtepia e Osiride” sot njihet me emrin Abusir.

Sipas papirit te Hunefer kapitulli XVII, ne piramiden e Unas dhe shkrimeve te Maspero thuhet se Femijet e Erresires duan te heqin qafe Osiride i cili e di shumë mirë se ka ardhur momenti i tij por ka frikë ti afrohet vdekjes. Ne papirin e NU (NU konsiderohej oqeani kosmik) lexohen këto fjale: “Unë jam krijuesi juaj, prandaj ejani dhe futuri ne radhet e mia. Unë jam biri i krijuesit tuaj dhe ju me perkisni nëpërmjet babait te shenjtë qe ju ka krijuar. Unë jam krijues i jetës.”
Është e habitshme lidhja qe ka me historinë dhe fjalët Jesusit i cili ka x ti përsëritur me saktësi pas 2300 vjeteve!!, dhe qe ashtu si Osiride ka x tu kryqezuar mbi kryqin “Tau”.
- Lexohet ne Piramiden e Pepi II: “Homazh ty o kryq , mik i zotit se kraharori yt prek shpatullen e Osiride”.
- Lexohet ne Papirin e Ani cap.CLXVII: “Unë erdha dhe hoqa këtë gjë fyerse qe qëndronte mbi shpatullat e Osiride, dhe vendosa kuroren ATEF në vend te kurores URERET. I hoqa dhimbjet dhe mbajta peshën e trupit te tij”
I njejti kryq qe bashkon Jesusin me Osiride bashkon edhe fatin e Krishna ( zot i kulturës se lindjes) jeta e te cilit është tema dominante e Bhaagavad Gita ku dhe lexohet: “Krishna erdhi mbi këtë toke ( Jesusi gjithashtu thoshte: Unë nuk jam i kësaj toke) x te hequr mëkatet e Kali-Yuga (epoka e hekurit) x te marrë mbi vetvete mëkatet e njerzimit. Pasi Krishna mbaroi misionin e tij u kthye ne qiell duke u treguar rrugën atyre qe i qendrojne atij besnik”.
Kjo është shkruar edhe ne Bhaagavad Purana 11, XXXI, 5, 6, XXXVIII, 10.

KRYQI DHE TAU
Kryqi perfaqson 4 forcat e krijimit, 4 pikat kardinale tokësore dhe kozmike, pemen e jetës, ashtu siç tregojnë edhe format e tjera qe perdoreshin nga popujt e tjerë antike: rrota djellore, svastika (kryqi i thyer naziskin i gjermaneve ne luftën e 2 botërore), kryqi i san andreas, lulja e Lotus.

Ne qytetin e Ninive është gjetur 1 pllake mbi te cilën janë shënuar numrat 1231 dhe është shënuar edhe 1 kryq qe përfaqëson galaksine primitive.
Për kulturën Maya (amerika latine e sotme) kryqi perfaqsonte simbolin e krijuesit Ah-Can-Tzicnal i ashtuquajtur “Zoti i katër aneve te globit”. Duke iu referuar gjithmon Maya ne 1 frazë te thënë nga Ah-Can-Tzicnal lexohet: "Hele, Hele Lamach Sabac Ta-ni", gjithashtu gjejmë edhe tek Jesusi ne fjalët e fundit armaike te shprehura : "Eli Lama Sabac Thani" .
Të dyja frazat kanë te njëjtin kuptim: “Tani ndihem i dobët, errësira mbulon fytyren time”.
Papiri i Amenhotep (cap CXXX) na sjell klithmen e Osiride: “Zemra ime! Nëna ime! Zemra ime! Nëna ime!”
Dymije vjet me pare kryqi u kthye ne simbol te krishterimit, por ama kishte qenë me përpara simbol i krijuesit Asiro-Babilonez MARDUK, i perfiguruar si një dragua fluturues me kokë gjarperi, i njohur ne Babiloni dhe Asiri me emrin BEL.
BEL ishte edhe zoti britanik i adhuruar edhe ne BAL-HOR (përsëri një lidhje tjetër me BAAL), siti i te cilit njihet ndryshe edhe si BELEM, vend i mbreterise se zotit te drites. Ne palestine quhej me emrin BETLEME (Diell i Shndritshem) ku lindi Jezu Krishti.
Enuma Elish është saga e Sumereve, dhe ne të lexohet: “Ne dhomen e fateve, ne vendin e fatit te predestinuar, një zot u krijua, me i afti dhe me i mençuri i zotave; ne zemren e thellesive u krijua Marduk. Zoti qe shkatrroi TIAMAT , virgjereshen e jetës, ne një lufte epike qiellore, krijoi tokën”.
Për MARDUK shkruhet qe shkaktonte rënien e shiut e zjarrit dhe eliminante armiqtë me një rrufe verbuese. (shum i ngjashem me armet berthamore qe posedohen sot)
Grafikisht perfigurohej me një glob te rrumbullaket me krahe, simbol i kudo gjendeshem vazhdimisht midis popujve, dhe me një kryq qe ne gjuhët semite u kthye ne shkonjen "Tau" ose ndryshe “Shenja e trupit qiellor ne kalim e sipër ” . Është për tu theksuar një element qe ne sanskrishten antike, qe perbehej nga shkronjat Devanagarike pra këto shkronja ishin te marra nga gjuha e zotave, qe do të thotë qe këto zota kishin aftësinë e shkrimit.
Të njëjtat lastra te ligjeve te dhëna Moisiut ne malin e Sinait nga ELOHIM (qe ne gjuhën ebree do të thotë “Zotat” ne gjinine shumes dhe jo ne gjinine e pervetceme) janë shkruajtur nga “gishterinjte e zotiti”.
Në lidhje me kryqin, studjuesi Homet ka deklaruar se ka pare ne ishullin File ne jug te diges Assuan, një perfigurim te zotiti Osiride te kryqezuar , i rrethuar nga Iside e Neptis qe qanin. Skena është plotësisht identike me atë te grave qe qanin poshtë kryqit te Jesu Krishtiti.
“Tau” ne Egjipt ishte një tavoline ne formë “T” (shum ekzemplare jan gjetur ne galerite e tempujve) mbi te cilat lidheshin te inicjuarit te lënë për tre ditë dhe tre nete ne një gjume te thelle i quajtur “Sileam". Ky gjum u mundesonte mendjeve të tyre te flisnin me zotat dhe te vizitonin botën e ADE. Ishte një tradite qe ka ngjashmëri edhe me Islamismin ku i inicuari lihej ne kripten e një tempulli ose ne një guve te nendheshme. Ndërsa ne Egjipt trupi lihej ne sarkofagun e dhomes se mbretit ne Piramiden e Madhe, ku fillonte inicjimi nga Osiride dhe nga Thot (zoti i dijës). Ne ritet antike egjiptiane kan origjinen e tyre ritet e Masoneve dhe te Templareve, qe shkojnë mbrapa ne kohe deri ne historinë e Hiram Abif dhe te segreteve te teknikave te ndërtimit.
Ne tempullin e File ne një bazoreliev është perfaqsuar një skene inicjimi, ku dallohen dy zota te shenjtë njeri me kokë skifteri e tetri me kokë Ibisi (thot), qe qendrojne ne këmbë pranë një candidati mbi te cilin hedhin ujë ne rrjedha dyfishe te cilat nderthuren ne formë kryqi dhe janë te perbera e te mbushura nga shumë kryqe te tjera.
Kryqe te të gjitha formave janë gjetur ne varrin dhe mbi fronin e Bait-Oxly. Tau ose “Tat”-i egjiptian ishte shenja e shënuar nga Ezechiele mbi ballin e atyre qe i perkisnin fisit te Xhudes dhe qe i peruleshin Zotit. Metode kjo e perdorur edhe nga Mojsiu për te evituar qe zoti te godiste mbi popullin e tij në vend qe te godiste atë te egjiptit gjatë hakmarrjes se 7 plageve. Dhe ne fakt shenja shënuar me gjak ne dyert e shtepive te hebrenjeve ishte një Tau; E njëjta shenjë me anë te te cilit Horus ringjallte te vdekurit. Prifterinjte e shenjtë egjiptian gjatë aktiviteteve mbanin ne kokë një kapele quadrate, ashtu si edhe kapelet e prifterinjeve armene dhe katolike. Kryqi filozofik i shkruar brenda kuadratit precis simbolozon ekzistencën humane dhe njerzore pasi rrethi i jetës permbleth 4 pikat e kryqit qe simbolozojne: lindjen, jetën , vdekjen, pavdekesine ne ringjallje. E ngjashme me kryqin astronomik egjiptian qe vendosej ne kraharorin e mumjes.
Krahet e kryqit te Shen Andreas dhe te kryqit te Hermesit ishin te njohur edhe tek indianet Indu, adeptet e Brama dhe budistet, qe perthyen 4 ekstremitetet duke krijuar Svastiken qe shenohej mbi bastunet.
Kryqi i perthyer gjendet i gdhendur ne gurë edhe ne Transilvani, ne guret e Trojes dhe i perkasin periudhes 1500 përpara krishtit, ne Indi i perkasin 500 përpara krishtit, ne Kine 600 para krishtit, Japoni Budizmi 700 pas krishtit.
Svastica perfaqson burimin e jetës, 4 pikat kardinale, 4 fuqite. Ajri, uji, toka & zjarri, 4 ererat, 4 cepat e globit.
Kipling e perdorte si zbukurim ne librat e tij qe flisnin për historite indiane, por e hoqi me ardhjen e nazizmit.
Gjurme te kryqit gjenden edhe mbi statujat e ishullit te Pashkeve, mbi shkembinjte e Skandinavise parakristiane, ne versionin arab te Giosues, ne një nga te erretit Targum hebre dhe ne Targum e Jonates ku lexohet: “Ata e kryqezuan mretin e AI mbi një pemë”.

Ne një tempull meksikan te diellit , Tepe, ne një gjereoglif perfaqsohet mbi një kryq kolossal një hyni e mbuluar me gjak.
Ne Palenque egziston një “Tempull i Kryqit” emër i marrë pikërisht nga simboli i kryqit qe ndodhet ne 1 nga anet e nderteses. Kryqi është simbol dominues ne Palenque dhe shpesh perfigurimet janë gati te ngjashme me “Pemen e Jetes” ne Indi, dhe të gjitha këto shenja te gdhendura i perkasin një periudhe shumë kohe përpara Krishtit.
Ne La Venta, njeriu i perfiguruar tek gjarperi poseidon një kryq te Shen Andreas, dy ndodhen ne Uxmal, dhe 1 ne piramiden e Magjistarit.
Ne nekropolin Naqash I Rustam, 4 kilometra larg Persepoli, përmbledh varret e 4 perandoreve persian(ne mes te cilene: Dario I° e Serse I°). Janë germuar ne shkembinj ne anën e një mali dhe ncjerrin ne pah formën e një kryqi. Siper hyrjes basorelievet te sjellin ne mend Ahura Madza (Zotin e Drites).

NGJASHMERI KRISTIANE
Ne Aleksandine e Egjiptit zoti i djellit Osiride vritet çdo vit i prerë ne copeza ditën e solstizit dimeror (ashtu si edhe ne leggende). Ne 5 Janar Iside krijon Harpocrate, zotin e diellit te ngritur. Data e lindjes se krishtiti i korrespondon perfektesisht dates se lindjes se hynise diellore “Dielli i Pamposhtur”, dhe festa e epifanise kthehet ne atë te lindjes se zotit të ri te diellit.
Janë te shumta lidhjet midis ungjillit, bibles, tregimet e permbytjes se madhe, tekstet e piramides se Saqqara e Pemes se Jetes se Pepi (2280 para.k.).
Jurgis Baltrusaitis ne librin e tij “Qetesia e Isis” (edic. Olivier, Paris) shkruan se Keltet dhe Egjiptianet perzienin misteret e Iside me atë te Jezusit.
Ne origine Iside (Ise ne Japonine e Nagoya) dhe Jezus ishin emra qe identifikonin te njëjtën gjë, fëmijët natyral te zotave te egjiptit (Zotat e lindur ne anije). Nga Iside kemi: Is-Is, Esos, Hesus e si përfundim Jesus, ku ky i fundit simbolizohej nga qengji i rezervuar për sakrifice, ashtu si Osiride qe simbolizohej nga dashi. Ne papirin e funeraleve te Ani (pl32) lexohet: “Duart e Osiride (Ani) janë duart e Ba-Neb-Tatu (dashi , zoti i platese se gijotines).
Megjithatë ka një diference midis 2 personazheve: Osiride nuk ka ecur asnjeher mbi ujë, por kristianet i'a atribuojne mrekulline jesusit te frymezuar nga fitoria vedike Indu , ku NARA shpirti hynor quhet Narayama (ai qe ecën mbi ujë).
Ne Egjiptin prehistorik gjejmë këtë frazë “Ai qe humbet lekuren e tij do rinjallet”, dhe kur pjeset e trupit te Osiride u ribashkuan Anubi zoti i varrimit dhe imbalsamimit ofroi lekuren e tij për ta ringjallur.
Ne Kronikat Egjiptiane shkruhet se “një lekure e sapo rrjepur nga 1 kafshe, ruan te gjith forcen jetësore qe pervetesohet nga ai qe e vesh ose e mban ne trup”.
Nderthurje me qyteterimet e tjera : Ne Meksike prifterinjte mbuloheshim me lekuren e luftetarve te medhenj armiq për tu marrë virtytet.
Xipe-Totec zoti meksikan i pranveres qe rrjedh nga qyteterimi Mazapan, zbuluar ne Coatlican, ishte i mbuluar me lekure njerzore, pergjithesisht me lekuren e një te burgosuri qe sapo ishte vrarë.
“Coat” do të thotë “gjarper” dhe fakti qe natura i mundeson gjarperit te ndryshoje lekure dhe te jetë perdere i ri e ka bërë te jetë 1 kafshe e shenjtë.
Legjenda Navaho flet për monstrin e Gila i cili mbleth pjeset e trupit te një njeriu dhe i bashkon është simbol i fuqise se njeriut te mjekesise. Monstri sheron një njeri duke mbledhur pjeset e trupit: gjakun nga milingonat, veshet dhe sytë nga dielli, shpirtin dhe mendjen nga Zoti Foles dhe nga femija ….pollini, pastaj rrufeja she stuhija sjellin njeriun ne jetë.
Ne luginat e veriut tregohet për Gruan “Bizon i Bardhe” qe zbriti nga qielli dhe u mesoi indianeve se si te jetonin një jetë virtuose dhe te luteshin për krijuesin. Pastaj pasi i tha popullit se duhej te nisej dhe se do të kthehej ne të ardhmën, u trasforma ne një bizon te bardhe dhe u ngjit mes reve.
Një gazete Kanadeze publikoi legjenden e treguar nga “Gjysemhena”, 1 kryetribu Paiate, sipas te cilës indianet u krijuan ne qiell nga Gitche Manitou, Shpirti i Madh, i cili dergoi ne toke një “zog të madh te zhurmshem” për te gjetur një vend ku fëmijët e tij te banonin dhe ku u mesoi te shfrytezonin rezervat e saj me mercuri.
Nderthurja me Krishterimin vazhdon me konceptin e Trinitetit. Sipas doktrines kristiane zoti është “NJE dhe TRINO” koncept qe e gjejmë tek


Last edited by 1bilderberg on Mon Jun 01, 2009 10:29 am; edited 1 time in total

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat -  Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!! Empty Re: Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat - Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!!

Post  1bilderberg Mon Jun 01, 2009 10:22 am

Maya Quichas.
Zotat:1- Caculha Huracan 2- Chipi Caculha, 3- Raxa Caculha formojne “Zemren e Qiellit” qe është edhe emri i zotit. Maya edhe pse kanë shumë zota ne panteonin e tyre, nuk ishin politeiste, pasi besonin ne një zot te vetëm krijues te gjith egzistences i quajtur “Hu-Nab-Ku" (I vetmi zot qe egziston). Zotat ishin vetëm aspektet e shumta te këtij zoti dhe perfaqsonin nevojat e njeriut.
Triniteti i Kelteve perfaqsuar nga një furke me tre dhëmbë qe bashkonte diellin, hënën, zjarrin; I ngjashem me atë te indianeve indu ku tre-dhembeshi perfaqsonte Siva, Visnes e Brahma.
Triniteti Inca me Pacha-Kama (krijuesi, dielli, babai), PachaMama (toka meme) dhe Kontiki (zoti i rrufeve dhe i zhurmes).
Triniteti Egjiptian ku Thot ose ndryshe Hermes përmban 3 principe bashkimi: botën hynore, te qenies absolute dhe atë te botës individuale. Unitetin si origine dhe sintese te numrave, bota fizike, njeriun ne krye te qenieve relative. Zoti është babai, është femija, është fjala, është jeta dhe bashkimi i tyre, ose ndryshe Fjala e Drites, Dielli, Osiride.
Vihet re një lidhje me Eseneve (pjesë e te cileve ka bërë edhe jesusi me Shen Xhovani Batistin) qe njihnin fjalën hynore te Krishna dhe Osiride, Orfeo e Pitagora. Fjala definizohet si Mister i Femijes se Njeriut dhe Femijes se Zotit.
Ne fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte Zoti. Të gjitha gjërat u krijuan nga ai dhe pa atë asgjë nuk ishte krijuar. Fjala qeveris ekzistencën e të gjitha gjerave e të gjitha krijesave.
Aton profeti i zotit deklaron: “ Ti je ne zemren time. Asnje tjetër nuk te kupton si unë, biri yt mish i mishit tënd”. Xhovani thot: “Asnje nuk e ka pare babain përveç atij qe është Zot”.
E fortë lidhja dhe gjurma e fesë djellore ne shekujt e pare te krishterimit, aq sa 50 vjet pas Këshillit te Niceas u pranua Testamenti i Ri , qe ne praktike ishte permbledhja e Ungjijve te shkruar nga ata hebrenj qe nuk besonin tek Mesia dhe te cileve u drejtohet rreshti 2,36 i Akteve: “Gjithshka populli i Israelit duhet te dije qe ky Jesusi, nga ju i kryqezuar është krijuar nga zoti vet si zot dhe Mesi”.
Homet pohon në lidhje me dokumentacionet qe kanë te bëjnë me sarkofaget kristiane qe mbi ta janë vizatuar hena dhe diej te shndritshem.
Jeruzalemi ne te kaluaren ishte tempulli i diellit, qendër kulti e tribuve hebraike qe banonin ne luginen Hunnan dhe qe digjnin fëmijët si sakrifice për zotin Baal (Moloch).
Ne një varg te Popol-Vuh, te Maya-Quiches ne meksike lexohet: “Ne vendin e Moloch, mbret i mbreterve, sakrifikoheshin njerëz për te patur te mbjella te begateshme.
Populli i Yesidi adhuronte Malek-Tau, zoti pallua me 100 sy , simbol i inteligjences , i debuar nga qielli bashke me Djallin, i quajtur ndryshe edhe Malek. Format e emrave: Molok, Melek, Malayak, Malachim, ne kuptimin e tyre te çojnë drejt konceptit te mesagjereve nga greqishtja “Anghelos”, te engjejve. Edhe ne Kartagjene i bëheshin sacrifica Moloch-Baal. Mbi rrenojat e tempullit te BAAL, Salomoni ndertoi tempullin e tij dhe me pas Kalifi Omar ndertoi Xhamine e Shenjtë te islamit. Kjo na con te Allah “i madhi i ghith pushteteshmi” dhe Muhamedi qe është profeti i fundit percjelles i fjalës se zotit icili njeh si Mojsiun ashtu edhe Jesusin si profete te fjalës hynore . Muhamedi e merr frymezimin nga kryengjelli Gabriel, dhe ashtu si edhe Jesusi udheton mbi një mushke për te vizituar Jeruzalemin pasi kishte lënë Meken; bashke me kryengjellin ngjitet ne qiell pranë Fjales. Ne kuran thuhet qe mushka me te cilën udhetoi Muhamedi dhe qe ngahej nga kryengjelli quhej Elborak dhe ishte ngjyrë gri argjendi dhe shkelqente. (note: Këtu nuk bëhet fjale për një kafshe por për një mjet udhëtimi artificial) “…Pershkruam me shpejtesine e rrufese zonat e gjëra dhe te pafundme …ne mes te pafundesise se hapsires”. Muhamedi udheton ne sferen qiellore ku takon Jesusin, Xhovani Batistin, Enoch, Mojsiun dhe profetet e tjerë te historisë njerzore . Qiejt e vizituar ishin 7 dhe udhëtimi është i mbushur plot me detaje.NUMRI 7

Është 1 nga nr. themelor te të gjitha feve i vënë ne evidence qe ne periudhën e Ras-Shamra (Ugarit), 7000 para.k., pran Byblos. Haset shpesh ne Purana, ne Librin e te Vdekurve, ne Zendavesta, ne tavolinat ne argjile Asire, ne Bibel dhe ne Popol-Vuh. Pitagora e quante "Anije Jete" i formuar nga "Quaternario" (aksioni dhe materia) plus Triniteti (dija).

- 7 janë zotat qe qendrojne pranë 7 te mencurve te Pantheonit Babilonez, 7 janë rrezet e Bakut, 7 rrezet e diskut diellor mbi koken e Thot.

- 7 janë rajonet e tokes, 7 janë rracat humane, 7 familjet e Votan, 7 guvat e parardhesve Nahuals, 7 qytetet e Cibola, 7 ishujt Antile, 7 heronjte qe shpetuan permbytjes se madhe, 7 janë Rishi te shpetuar nga Vaivasvata, 7 grupet e kafsheve te shpetuara nga Noe.

- 7 janë qirimbajteset ne 7 kisha, ku 7 shpirtrat e zotit ishin 7 krye-engjej ne 7 qiej.

- 7 janë portat ne Shamballa.

- 7 here Ofione u rrotullua rreth vezes universale depozituar nga Hynija e të gjitha gjerave, Eurinone, krijuesja e 7 fuqive planetare:dielli, hena, marsi, mercuri, jupiteri, aferdita, saturni.

- 7 janë kordat e Orfeit "Forminx", 7 janë ditet e zotit 7 vjeçar Thot Lunus, 7 janë misteret e iniciacionit,7 janë zotat e Abydos, 7 janë hynite Hator qe vendosin mbi fatin e çdo të linduri.

- 7 janë kolonat e S .Maria Trastevere ne Rome, 7 kolonat e Lacuna, 7 janë pagodat e tempujve ne Indu.

- 7 janë vazot e gjetura ne Scandinavi ne formë hemisferike qe perfaqsojne kialin e karroces se Apollonit.

- 7 janë elementet me te cilët janë fabrikuar harqet e Siux dhe Algenquins.

- Udhetaret antike arab flisnin për Antilet te quajtura "Sabain", duke emreuar kështu ishullin e 7 qyteteve.
- Rama (Shri Ramchandra) është e 7 ringjallje toksore me origine qiellore te zotit Vishnes.
- 7 janë xhirot qe muslimani duhet te kryeje për te fituar parajsen pereth Qabese, ku është vendosur guri qe krye-engjelli Gabriel i dergoi Abrahamit dhe Ismailit , ku ne baze te vizatimeve te dhëna ndertuan tempullin.

- 7 janë girot qe induistet dhe budistet bëjnë rreth malit te shenjtë Kailash për tu pastruar nga mëkatet.

- 7 janë nivelet dhe dimensionet te ndara e scila ne 7 nenivele: fizik, yllor, mendor, individual (intuita), shpirti, Uni kosmik, vullneti ku qëndron edhe Logos. Dhe në fund plani i hynise.
Plus kësaj ka një lidhje me botën e dhomave ne Dzyan ku përmenden qiejt esoterike.
Një legjende Skandinave thotë: "Egziston një vullnet hynor ne det..(...)...nga ky det lindi Snorra dhe 7 ishujt e saj te virgjera...(...) un kendoj 7 ishujt e lumtuirise qe janë ne det ashtu si 7 yjet qe janë ne qiell ...(...) në fund do kendoj Selia mbretereshen e 7 ishujve me pallate magjike dhe me mijra ura delikate qe pasqyrohen ne ujrat e lagunave te hapura/germuara nga mjellmat , me rreshqitjen e tyre te pesosur. Selia aureola e Diellit." Sagat Skandinave flasin për banesen e Apollos , Zotit te diellit, Drites se Veriut i perfiguruar sipër një karroce te terhequr nga mjellmat si një zot nordik hiperboreo.

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat -  Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!! Empty Re: Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat - Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!!

Post  1bilderberg Mon Jun 01, 2009 10:24 am

ANALOGJI
Analogji midis Meksikes, mesdheut, polinesise ku dhe gjejmë kultin qe perrjedh nga Drita e Veriut vend lindja e Crom e Ra. Nuk është me rastesor lidhja midis 1 zoti te indis Hamsa perfiguruar si një mjellme hiperborike i quajtur Aham d.m.th.: Io-Sa (fjala hynore shoqerues i Apollos).
Minaria me lartë ne Xhamine e Damaskut i është dedikuar Sidi Aissa (Jesu krishtit te cilit islami i njeh shenjterine i respektuar si një nga shenjtet me te medhenj te islamit).
Prifti Jesuit Monserrate (1536-1600) ne relacionin "Relacao da Equebar, Rei Dos Mogores foglio 116, a b" na informon qe: "pran një liqeni te shenjtë ne Tibetin perendimor, Manasarovar i njohur ndryshe Mansaruor, Mtsho-Ma-Phah-Pa, ose Mtsho-Ma-Dros-Pa, ne gjuhën kineze Ma-p'in-muta-lai (i vendndodhur midis Gurla Mandhata (7.793mt) dhe malit Kailash (6.714mt)) egziston një qytet shumë antik i banuar nga 1 popullsi qe çdo 8 ditë bashkohet ne një ndertese te perbashket për te kryer sakrifica dhe për tu lutur. Besimtaret qendrojne me këmbë te kryqezuara, ndërsa 1 burrë me 1 veshje te bardhe kryen 1 rit sipër një tavoline te ulet. Ne fund ngrihen te gjithë me rregull dhe ne heshtje dhe shkojnë përpara burrit i cili u jep 1 cope buk dhe pak vere , dhe pastaj ulen."
Liqeni ishte i adhuruar edhe ne Indi dhe Mahabharata këndon shpesh për shenjterine e këtij liqeni qe ne origjinë quhej "Manasa-ara".
Brazil afër Araquaya, ne baze te indikimeve te Homet gjejmë një tribu kusherire e tribuse Carajas, pjestaret e te cilës kanë ne fytyre një shenjë te thelle qe riprodhon ne vizatim te rrumbullaket simbolizim i ritit hebre te "circumcisionis" qe quhen "Iavaeh". Një emër semit me origjinë te panjohur qe na con tek Nefilim. Legjendat e kësaj tribuje janë shumë interesante: "Mijra vjet me pare mbi toke kishte vetëm 1 popull. Një ditë një burrë plak me emrin Arunderi paralajmeroi fiset në lidhje me jashtedaljen e lumenjve nga shtrati tyre dhe u keshilloi qe te vendoseshin ne majen e maleve për te evituar vdekjen nga përmbytja e ujrave. Fiset u binden. Erdhi shiu qe zgjati ditë e nate derisa mbuloi plotësisht tokën. Legjenda vazhdon te tregoje se si u dergua një breshke dhe një zog fluturues për te kontrolluar nivelin e ujit. (Praktikisht flitet për krijimin e 1 populli te perzgjedhur nga zoti për ti dhënë origjinë te gjithë popujve te tjerë te globit. Tmerresisht e ngjashme me atë hebreje). Tregohet qe zoti Kano-Siwa mori shembelltyre njerzore për te joshur vajzen me te cilën ishte dashuruar. (histori e ngjashme me legjenden e Zeus me Leda). Kano-Siwa për te ndalur diellin(analogji me Giosuase) i kerkoi ndihmë te jatit Urubu-Reis (shqiponja mbreterore) i quajtur nga Carajas me emrin Ra-Ra-Tse-Ca (zoti i gjithshkaje).
I njohur ne Egjipt dhe lindjen e mesme si Uraeus. I jati ne fillim e la te vdiste pastaj e ringjalli, ngadalsoi diellin dhe krijoi një botë te re dhe një jetë te re.
Ne periudhën kur kafshet flisnin zoti Kano Siwa kerkoi qe kafshet te privoheshin nga zjarri (histori e ngjashme me atë te mesdheut dhe me kultin e Siva ne Indi).
Është dhe legjenda mbi lindjen e diellit qe kishte si protagonist një njeri me emrin Ararareis (nga "A-Ra-Ra" d.m.th. "Zot i diellit" dhe "Reis" "princ semit").
Një tregim tjetër flet për Gjenesen biblike, ne te cilën thuhet se ne fillim jetohej ne qendër te një liqeni ne fundin e ujrave te tij. Erdhen për vizite mbi toke por ne momentin kur u kthyen përsëri atje nga ku erdhen, një gjarper i madh rrethonte me trupin e tij hyrjen qe ndodhej ne mes te liqenit. E jashtezakonshme ngjashmeria me historite e sirenave te "Rio Tapirape.
Ne Brazil ne shtetin Marnhao egziston një liqen ku sipas legjendes jeton një hyni/ninfe e ujit qe këndon.
Ne Kolumbi gjejmë përsëri një liqen ku jeton "Hynija/Ninfa e Eldorado" qe administron prodhimin e "Anfibeve te shenjtë" te simbolizuar nga RA "zot i diellit" qe është i kudo gjindeshem ne Amazone, i lindur me te njëjtin emër , ne te njëjtën mënyrë (nga ujrat primordiale ) ashtu si edhe Zoti Egjiptian.
Ne gjuhën Javaeh vendi ku është vendosur kryeqyteti i këtij populli quhet Canaan.
Festa kryesore e fisit quhet "Arua Na" qe do të thotë "Arua jonë" "festa jonë diellore arua". Feste kjo e perbashket me atë te Aruas me origjinë gjysëm fenikase.
Anijet fenikase qëndronin ne krye te të gjitha flotave te lindjes se mesme dhe lundronin ne detin Mesdhe dhe atë Atlantik. Fenikasit ishin adhurues te Zotit Diell, dhe kishin 2 korrente kolonizuese: E para nga mesdheu deri ne ameriken e jugut, ndërsa tjetra qe është edhe me antike arriti deri ne Polinezi, Patagoni, Afrike e brigjet e Indios. Ne ishullin e Korbit ne Anzorret janë gjetur obiekte Fenikase, gjithashtu një tempull është gjetur ne arqipelagun Bissagos, ne guinene Portugeze.
Kushurinjte e fisit Javaeh, Carajas, djalin e zotit e quajne Siva dhe perfaqsohet nga një Lingam. Ne panteonin Indu është zoti i shkaterrimit dhe njekohesisht zot i ndërtimit. Trasformohet ne zotin Nysa, mbreti i maleve qe qëndron hipur një demi qiellor dhe ne këmbë ka 1 gjarper te pershtjellosur (ashtu si edhe zoti diellor Crom). Nga bashkimi me Paravati lind Skando, zot i luftës dhe Ganesha me kokë elefanti. Një nga simbolet me te cilat perfigurohet është tri-dhembeshi ashtu si Neptuni dhe Poseidoni.
Populli Maya adhuronte një zot me kokë elefanti te rrethuar nga rrezet e diellit dhe një gjarper te mbeshtjelle nën kembet e tij. Ne Krete, ne Egjipt, tek Keltet, ne Guinene Portugeze, ne Argjentine simboli i zotit është një dem me një disk diellor te vendosur midis brireve. Ne Egjipt kulti i demit është shumë i fortë aq sa krijohen 2 Serapeum (varret e demave te shenjtë te zotit Api) një ne Menfi e e tjetra ne Saccara
Ne Indu zoti i Diellit i shoqëruar gjithmon nga gjarperi Vrita dhe nga bashkeshortja e tij Sachi (i nominuar edhe ne RIG-VEDA) është Indra (zot i ushtrive e i qiellit). Nder gjith njerzit zgjodhi Judhisthira te cilin e çoi ne qiell, ashtu si edhe Jehovai ebre bën me Enoch dhe Elia. Indra (zot i energjise dhe i forces) ndihmohet nga Asvin, nga Marut (zota te eres) dhe ndonjëherë edhe nga Visna (me i njohur ne panteonin Indu sesa ne atë Veda).
Visnea shoqërohet nga bashkeshortja e tij Laksmi (hyni e bukurise edhe e fatit ndërkohë kaleron mbi kalin Garuda). Perfigurohet edhe shtrire mbi Ananta ndërkohë qe nga kerthiza i del një lotus i arte nga ku del Brahma (roja i Vedes, i 4 kokave me mjekerr) i cili perfigurohet bashke me Sarasvati dhe me mjellmen e shenjtë Hamsa.
Visna kishte 10 parardhes te quajtur Avantara, ndermjet te cileve një peshk qe shpetoi Manu nga përmbytja e madhe, breshka qe mban malin Mandara, xhuxhin Vamana qe vetëm me 3 hapa pushtoi 3 botet e dominuara nga gjigandi Bali, Rama heroi i epopese dhe Krishna (drejtues i anijes Arjuna).
Indra femija i Tvasrt, i quajtur Dyaus qiell, është zoti qe nenshtron Ausura dhe Titanet. E njëjta histori ndodhet edhe ne mitologjine greke dhe romane.
Kishte karro te mbushura me 1 volume zjarri te aftë te rrezonin ne toke gjithshka qe mund tu dilte përpara ne udhekalimin e tyre. Disa prej këtyre karrove kishin aftësi edhe fluturuese. Me këto karro qiellore te mbushura me drite shkaterroheshin armiqtë te cilët për te shpetuar arratiseshin ne qytetin e tre kodrave. Qyteti është zënë ne goje nga legjendat amerikane dhe Platoni qe flet për këto 3 kodra qe gjendeshin afër kryeqytetit te Atlatides.
Ne 1 legjende te Galway (Irlanda), thuhet: "Dikur te gjithë fluturonin ne ajër si gjethet ne eren e vjeshtes. Njerzit ishin te aftete fluturonin, mjaftonte te leshonin një fare motivi dhe tu bije "kymbalon"(vegel muzikore).
Disa histori qe u referohen Xhuxhave i definizojne si ndertues te shkelqyer, te cilët mjaftonte te fishkellenin dhe guret vendoseshin në vend vet. Kjo është e njohur edhe për Maya, ku piramida e Mago njihet ndryshe edhe si "piramida e xhuxhit", i cili fale fuqive te tij e ndertoi brenda 1 nate.
Ne Tiahuanaco guret ngriheshin me tingullin e prodhuar nga trombat, sistem ky i njohur edhe nga prifterinjte tibetian.
Sipas Dzyan njeriu fluturonte nëse kendonte një fare motivi duke i rënë "kymbalon"(vegel muzikore).
Ne 1 tregim arab lexohet: "Prifterinjte vendosen nën gurë papire qe mbanin shkrime segrete, dhe pastaj preken guret me shkopinj te vegjel. Guret u ngriten ne ajër dhe fluturuan deri tek piramidat."
Për te kuptuar me mirë llogjiken e këtyre shpjeimeve po marrim si shembull 1 ngjarje te ndodhur ne kohët tona. Pjestaret e një fisi afrikan qe nuk kishin pare asnjëherë me sy 1 automobil, kur përshkruanin mënyrën sesi njerzit e bardhe ndiznin dhe vendosnin ne levizje makinat , tregonin:" Për te levizur karrot e tyre magjike, te bardhet prekin Djjn (djallin) me 1 shkop (marshi i makines )."
Egziston ne Indi qyteti Tollan qe ka si kult Siva e Indra. Emri është i njëjtë me atë te një legjende Periuviane qe flet për Paria-Caca dhe për 5 vezet (disqe ovale fluturuese) e rena nga qielli, nga ku dolen 5 skiftera qe u kthyen ne 5 njerëz. Riferim i epokes se arte te Tollan, rajon qe ndodhet ne det ne Veri-Lindje te Meksikes, nga ku kan marr origjinë fiset e Tarianas.
Indra dhe armet e tij na çojnë ne Irlande ku heroi mitologjik ka te njëjtat fuqi, ishte Chu-Chu-Lainn i biri i Lug me 7 gishterinj për çdo dorë dhe për çdo këmbë, i lindur 3 here dhe me floke 3 ngjyreshe dhe i edukuar nga magjistaria Scasarc'h, e cila i dhuroi një heshte magjike qe quhej Gaebolg. Gaebolg zgjatej sipas deshires dhe nuk gabonte kurrë ne shenjester, ishte e perbere prej 1 tubi ku nga ekstremiteti leshonte 1 rreze vdekjeprurese qe qellnte armikun ne çfarëdo distanze. Duke llogaritur shpejtesine dhe autonomine e porpulsionit studjuesit mendojnë se bëhej fjale për një arme me rreze lazer ose diçka te ngjashme.
Zoti i Bardhe i Maya dhe i Toltechi te Meksikes antike quhej Ku-Kul-Kan, prantij qëndronte zoti i qiellit Itzamma (1 burrë i bardhe me mjeker i ardhur nga deti i veri lindjes për te sjelle qyteterimin).
Edhe këtu legjendat dhe tregimet flasin për luftra te zhvilluara ne ajër ne qytetin e 3 kodrave.
Për Quiches gjarperi me pupla jeshile quhet Cucumatz qe njihet edhe me emrin tjetër Quetzalcoatl (zoti djellor Aztek) Fjala Diellore ylli i te cilës është Aferdita. Djali i zotit te qiellit Mixcoatl emri i te cilit do të thotë "gjarper i reve" dhe e hynise se tokes Chipalaian qe do të thotë "mburoje e shtrire".
Gjarperi me pupla, me lekure te bardhe, me mjeker qe perfundonte në fund me maje ishte ashtu si edhe Apolloni Sirian i ardhur nga deti i veri-lindjes u mesoi njerzve te tokes të gjitha shkencat, aq sa lulja e pambukut prodhonte fibra me ngjyra. I adhuruar nën aspektin e Aferdites perfigurohej nga fiset hebreje ne formën e 1 gjarperi me pupla. (KOECIDENCE???!!!)

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat -  Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!! Empty Re: Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat - Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!!

Post  1bilderberg Mon Jun 01, 2009 10:25 am

VIRACOCHA
Një vizatim i gjetur ne Palenque është tmerresisht i njashem me një vizatim Semit. Shkrimtare dhe studjues si Taylor Hansen, Cieza de Leon, De La Vega, Simone Waisbarg, Kolosimo qe kanë kryer hetime mbi shkrimet e lena nga spanjollet kur pushtuan Ameriken, na paraqesin një njeri te bardhe me mjeker, me 1 tre-dhembesh qe mban 1 zinxhir ne te cilin është lidhur një gjarper i temerrshem dhe i shëmtuar. I identifikuar nga Iberiket me Shen Bartolomeon i ngjashem me Neptunin e Platonit (Poseidonin e atlantides), qe perfguron "Zotin e Bardhe" VIRACOCHA, krijuesin e botës te cilit i ishte dedikuar tempulli Tiahuanaco(qytet i quajtur Chuquiyutu nga Diego D'Alcobada). Tempulli është definizuar si vërtetë mrekullia e 8 e botës përsa i përket dimensioneve qe ka : vetëm salla e fronit është 48 metra për 39.
Ne dokumentet spanjolle te studjuara ku flitet edhe për "legjendat" lexohet: "Shiu ra 60 ditë dhe 60 nete pa pushim, dhe pas permbytjes se madhe Viracocha u vendos ne ishullin mbi liqenin Titicaca ku plazmoi njeriun nga argjila dhe i futi brenda jetën; u mesoi atyre gjuhën, shkencat dhe traditat dhe i shperndau nëpër botë duke fluturuar nga 1 kontinent ne tjetrin. U kthye ne Tiahuanaco nga ku dergoi 2 emisare ne perëndim dhe ne veri, ndërsa vet mori drejtimin për Cuzco."
-Siper një harte gjeografike mund te skicojme rrugën e kryer nga Viracocha, qe kalon nga Pukara(qytet i shkaterruar nga 1 zjarr i rënë nga qielli ashtu siç ndodhi për Sodoma e Gomorra) dhe qe është ne 1 distanze te barabarte si nga Tiahuanaco ashtu edhe nga Cuzco.
"Viracocha dergoi te birin drejt Pachacamac për te rregulluar solsticet...."
-N.q.s. vizatojme një linjë duke nisur nga kjo pikë(Pachacamac) drejt Pukara dhe e konsiderojme rrugën e diellit, do kemi 1 kend prej 24° e 25', dhe ne solsticin e dimrit deklinacioni i diellit duhet te jetë di 24° e 8'. Sot kendi avancon 23° e 27'.
Nga llogaritje specifike është determinuar qe viti ne te cilin kanë ndodhur këto ngjarje ishte 3100 para.k. Studjues si Morley e vendosin fillimin e qyteterimit ne 3113 para.k.
Duke studjuar njesine e matese amerikane dhe të gjitha kulturave te kontinentit, Maria Scholten zbuloi se dita e pare e Actekeve ishte 3100 para.K. Sipas Qendres Hetimore Arkeologjike te Bolivise shtresa me antike e Tiahuanaco i përket 3130 para.K.
Pra Amerika praktikisht e mat kohën e nisjes se kohës nga momenti i ardhjes se 1 Zoti ne planet, qe Peruvianet e quajne Viracocha, meksikanet e quajne Kukulcan o Quetzalcoatl.
Mbiemra te tjerë qe i atribohen Viracocha janë: shkuma e detit, Huaracocha, Conticci, Kon Tiki, Thunupa, Taapa, Tupaca, Illa; gjithashtu konsiderohej arkitekti, nderuesi, mesuesi, sheruesi dhe poseduesi i armes se zjarrit qiellor.
"Me vonë Viracocha u drejtua drejt Cajamarca dhe ne Puerto Viejo, nga ku u largua duke ecur mbi det..."
-Pra duke perdorur anijen kozmike, mjetin e udhetimit qe e kishte sjelle ne toke; Udhetimi i kryer ishte i planifikuar ashtu si edhe instruimi i ushtruar mbi popujt qe te le të kuptosh qe i perkiste një kulturë shum te zhvilluar dhe me origjinë jo tokësore.
Kemi ngjashmëri me historite qe flasin për Asar qe fluturonin ne qiell me makina te pershkruara si "shtellunga te arta" (si ato te space shuttel) qe arrinin te thermonin malet.
Ne historinë e permbytjes se madhe qe shkaterroi Aztlan pas një eksodi drejt një toke te re, gjejmë një personazh qe quhet Mexi qe merr ne Tenochtitlan komandamentet një Zoti te quajtur Huitzilopochtli ("ai qe qëndron ne gjoksin e tokes") një zot vullkanik qe u shfaq "mbi krahet e një zogu" ne maj te 1 mali.
Pervec këtyre analogive me Biblen gjejmë akoma te tjera si p.sh..:
"Jehova zbriti nga "një re" dhe eleminoi 14.700 rebela duke i varrosuar akoma te gjallë. Viracocha ua shkuli atyre zemren nga kraharori."
"Kur u ngriten tempujt për zotin, u be feste;..." Për Zotin e hebrenjeve u sakrifikuan 22.000 kokë kafshesh, ndërsa për Zotin Meksikan u sakrifikuan 22.000 njerëz.
34 vjet pas ndërtimit të tyre te 2 tempujt u shkaterruan: Jeruzalemi nga Sesac ne 925 para.K., ndërsa ai meksikan nga Cortes ne 1521 mbas.K.
Sipas Elena Blatvaskj Panteoni ose ndryshe Teogonia Nahua, Aria, Brahamanica, Greca, Romana , ishin identike dhe te ngjashme me atë te Atlantides qe u zhduk.
Irokes e Atzek kishin kultin e 4 Zotave te Eres (qe janë pikat kardinale):
- Xipe Totec, e kuqa, lindja;
- Queztalcoatl, e bardha, perëndimi, dielli ne lindje origjinë e Nahua;
- Tezcatlipoca, e zeza, veriu, Zoti i nates;
- Huitzilipochtli, e kaltra, jugu;
Siper tyre dy here zot Omeoteotl qe sipas kulturës Nahua është "ai qe qevers energjine" dhe lind 4 fëmijë d.m.th. 4 elementet: ujin, ajrin, tokën, zjarrin.
- Ometecutli është shpirti qe "tingellon me force";
- Ometecihuatl është "gjarperi ujor";
- Queztalcoatl rrjedh nga aferdita , ashtu si homoligu Tiahuizcalpantecult i kulturës Irokes;
- Kështu gjejmë Centzonhuitznahuan me kokë ne mes te valeve, e qe i korrespondon
Zenit (ashtu si zoti i valeve EA; Poseidoni; Neptuni).

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat -  Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!! Empty Re: Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat - Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!!

Post  1bilderberg Mon Jun 01, 2009 10:26 am

Stjuduesi Taylor tregon qe midis popullit Apache ne Arizon, Tiahuanaco konsiderohej epiqendra e te kaluares se tyre legjendare, duke e perfiguruar ne statuja si njeri te bardhe dhe me mjeker. Këto statuja lane shumë përshtypje tek studjuesit pasi perfiguronte 1 zot qe shtrengon ne te 2 duart 1 shpate ne pozicion vertikal , qe ka kuptimin "miqesi" por deri ne 1 fare masë dhe deri ne 1 fare limiti. Shpatat janë ne kend te drejtë ne mënyrë te tillë qe te krijojne me parakrahet dhe koken, 1 tri-dhembesh qe Apache e konsiderojnë si shenja e tyre njohese: "Atje ku është e ngritur statuja është vendi i origjines sone".

Një burrë plak i tregoi Taylor se ne "mitologjine" e tyre ata jetonin ne tokën antike te zjarrit shumë kohe përpara permbytjes se madhe dhe se: vendi ishte zemra e tokes, kryeqyteti ishte i pafundem, toka me e gjatë dhe e gjerë, malet ishin me te larta ku ne brendine e tyre jetonte zoti i zjarrit qe 1 ditë i zemeruar shkaterroi globin. Njerzit sipas mitit u larguan drejt detit ne perëndim.
Sipas dokumentacioneve spanjolle kudo në vend kishte tempuj dedikuar Viracocha, deshmi te individeve me race te bardhe te lindur nga këto fise. Gjetjet e fundit arkeologjike kanë konfirmuar këto shkrime te lena nga pushtuesit e pare spanjolle.

Emer tjetër i Quetzacoatl (qe është edhe vend banimi i këtij zoti) është Teo-Ti-Hua-Kan (qe çuditerisht ne gjuhën semite do të thotë: "me i madhi i te gjith zotave"). Teotihuacan ishte qyteti i dedikuar diellit, qe Toltechi dhe Nahuas e kosideronin si Meka për muslimanet dhe Jeruzalemi për Hebrenjte.
Një "gjarper me pupla" dhe me krahe te hapura u shfaq ne fronin e Tutankhamon, dhe 1 tjetër mbi muret e Piramides se Faraonit DJoser ne Sakkara.
Tloque Nahuaque është Zoti suprem i Nahua, dhe ne gjuhën semite ka 3 kuptime qe i referohen Quetzacoatl: "Ylli qe ulet kur ngrihet 1 tjetër" dhe perfigurohej me 1 disk mbi kurriz.
Azteket u perkisnin stirpes/fisit se Nahua, dhe e quanin tokën e tyre te origjines Aztland ndërsa kryeqytetin e mbreterise Tenochtitlan (vendi i zotit te temerrshem Huitzlopochtli te cilit i sakrifikonin jetë njerzish).
Nga deshmite e konkuistadores spanjoll del ne drite se ne Tenochtitlan fëmijët pagezoheshin me ujë, praktikohej konfesimi dhe shpërndarja e copave te bukes gjatë ceremonive. Këto tradita janë te gjendshme edhe tek Maya me anë te celebrimit te "festes se ujit" me çdo 16 maj (ditë ne te cilën katoliket festojne shenjtin e ujit Nepomuceno).
Maya gjithashtu festonin 8 shtatoin , lindjen e nenes se zotit te bardhe, dhe çuditerisht Kisha njeh ne këtë ditë datelindjen e Maries.
Data 2 nentor ishte ajo e te vdekurve, dhe 25 dhjetor dita e celebrimit te ardhjes se zotit te bardhe. (JANE VETEM KOECIDENCA???!!!)

Duke rimare serisht argumentin e gjarperinjve edhe zoti i Diellit Sirian Sadafra, ka 1 te peshtjellosur rreth një bastuni bashke me një akrep. Është 1 zot mireberes ashtu si edhe Mitra.
Ne Amazone afër indianeve te kalifornise janë te njohur Ormuzd e Ahriman, te perfiguruar me simbole të ndryshme si: Lingam, Yoni, Lotus, rrethi diellor, gjarperi dhe demi i shenjtë.
Janë edhe Zota Iraniane mireberes dhe keqberes ashtu si edhe Mitra. Ne gjuhën iraniane " Mihr" do të thotë "diell", e "Mitra" do të thotë "krijues i qyteterimit diellor" njekohesisht bir dhe krijues i diellit qe drejtonte karron diellore (e qartë lidhja me Apollon).

Ne doktrinën e Mitra gjejmë:
- Zotin e zjarrit Agni, qe ka vleren e "oxhakut qiellor" te botës,
- Rudra zoti i zjarrit shkaterrues;
- Surya dielli qe qeveris botën;
- Varuna krijues i botës, mbrojtesi i urdherit kozmik, shok dhe rival i Mitres zot i Aleances dhe Miqesise;
Krijues i fesë se Mitres ishte Zaratustra qe jetoi 6000 vjet përpara Serse. Burimi i tij kryesor ishin pjesa e pare e kengeve te Avesta, parashikoi ardhjen e Ahura-Madza (perfaqsuar nga 1 gjarper i peshtjellur ne kembet e tij) zot suprem i drites dhe diellit qe e ndryshoi emrin e tij ne Ormuzd.
Mitra ishte 1 zot i madh, i biri i një virgjereshe, dhe bshkeshorti i një virgjereshe. Ne doktrinën e tij gjejmë adhurimin e barinjeve ndaj 1 fëmijë te lindur ne një guve, pagezimin me ujin-nene, bashkimin e besimtareve, përdorimin e shenjtë te veres, te bukes dhe te ujit.
Kulti i tij praktikohej edhe nga romanet, deshmuar edhe nga perfigurimet e gjetura ne tunelet e nendheshme te romes. Pikërisht poshte zones se Sheshit te Tritonit egziston 1 afresko muri e gjetur rastesisht ne 1 ambient të madh ku mbaheshin rite për nder te zotit Mitra. Ne perfigurim shihet zoti qe vret 1 dem nga plaget e te clit del gjak nga ku do linde jeta e re. Forcat e te keqes perfaqsohen nga 1 gjarper dhe nga 1 akrep qe janë te impenjuar për ta ndaluar duke mos e lënë gjakun te shkoje deri ne toke por duke e ngrënë ata vetë këtë gjak. Këto 2 gjallesa janë presente ne çdo perfigurim te këtij zoti, dhe ne këtë pikture dallohen shenjat zodiakale dhe Apollo mbi karron e diellit. Ne 1 hapësirë pak me lartë është perfaqsuar vete Mitra qe merr disa simbole nga zoti i diellit. Krishterimi nuk e njihte mirë datën e lindjes se Jesusit dhe zgjodhi për 1 koecidence te çuditeshme, ta festoje këtë datelindje ne te njëjtën ditë te lindjes se Mitres.
Jo vetëm qe 25 dhjetori është dita zyrtare e festes se zotit te diellit, por edhe ajo e ardhjes se "zotit te bardhe" e lidhur me kultin diellor te Crom.
Ne vendet hiperbore (nordike) zoti i diellit quhej: Crom, Fjala, babai i Kohes, i rrethuar nga 12 zota me te vogla për nga rëndësia (1 për çdo gur te Cromlech).
Udhetimi për te gjetur gjurmet e Crom nis ne Irlande qe është edhe djepi i këtij zoti.
I përzier me Apollo Borvo, Apollo Belenus dhe Jupierin mesdhetar duke krijuar një entitet te vetëm adhurohet pak kudo: nder Arawaks te Argjentines, ne Shen Augustin, ne Token e Brendeshme te Kolumbis, ne Tiahuanaco te Bolivis, ne Polinezi, ne Tikal, ne Quiriga te Guatemales, ne Honduras, ne Yucatan, midis indiove te Tapiraes ne Amazone, ne Florida, ne Patagonia, ne Tucuman, ne Santiago del Fadera.
Rrezja e drites qe vinte nga zoti burim i krijimit, perfaqsoi birin e tij. Menhir dhe Cromlech u kthyen ne simbol te organit gjenital qe vazhdoi ekzistencën e races njerzore.
Dolmen (nga britanishtja:dol=tavoline, men=gur i punuar), janë monumente megalitike te ndertuara nga 2-3 ose me shumë gurë te fiksara verikalisht ne terren dhembi te cilat është vendosur horizontalisht 1 laster guri).
Dolmen bashkojne fetë ne te cilat perfigurojne babain e perjeteshem, ne ato kulte ku egziston një bir qe ka 1 natyre hynore dhe njerzore, i kthyer ne njeri dhe i rrthuar jo rastesisht nga 12 apostuj.
Simboli i Crom shfaqet edhe ne varrin e faraonit Anem Herkopshef, ku princi është perfiguruar afër "rojes se 12 dyerve" ku çdo njera i korrispondon çdo njeres se 12 grupeve te yjeve zodiakut.
Mitologjia Norvegjese qe është edhe me antikja, flet për 12 zota te ulur ne 1 tavoline, te vizituar nga LOKI (zoti i te keqes) i 13 i ftuar, qe në fund te drekes pas 1 diskutimi me Baldur (zot i paqes) e vret.
India prehistorike (dhe jo vetëm)trashëgon si tradite qe është tesllek të jesh ulur ne 1 tavoline me 13 persona. Mitet Tibetiane tregojnë se vendi i 13 i reservohej vetëm Dalai Lama pasi 1 tjetër po të ishte ulur në vend te tij do vdiste.

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat -  Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!! Empty Re: Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat - Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!!

Post  1bilderberg Mon Jun 01, 2009 10:27 am

NUMRI 12
- 12 janë kostelacionet, 12 planetet, 12 muajt;
- 12 ditet dhe 12 netet (ditet e Epagomeni) te shtuara në fund te çdo viti për te barazuar vitin diellor;
- nr 12 është me frekuenti mbi Petroglifi, në lidhje me fenë e Crom ne Amazoni;
- 12 apostujt e Jesusit, 12 burrat e dërguar ne Kanan, 12 Adityas te Brahamani në lidhje me 12 muajt e vitit;
- nr 12 është frekuent ne Rig Veda;
- 12 shkronja formojne emrin e zotit te ndjekura nga 12 ndryshime ne Tetragramma hebreje,
- 12 ishin titanet ne greqi, 12 anijet greke ne Odise, 12 kalorsa te tavolines se rrumbullaket (nëse kan egzistuar);
- Kurora me 12 pupla shqiponje e vendosur nga Pawnees mbi koken e vajzes se sakrifikuar për zotin diell ose Aferditen;
- 12 janë rrugët e detit te hapura nga zoti sipas historisë se QuichÚ;
- 12 janë gershetat qe bien nga turbantet e statujat e Tiahuanaco, qe perfaqsojne 12 rajonet (fiset) e shenjta ter zotit te diellit; (turbantet= nga turqishtja tülbent, rrobe pambuku për te mbuluar koken e perdorur nga meshkujt ne vendjet orientale)
- 12 fiset e Israelit;
- 12 hynite ne Tiahuanaco ku miliarda vite me pare egzistonte 1 baba i të gjitha gjerave qe quhej Mut (Mout) i perfaqsuar nga 1 vezë kozmike. Rreth këtij zoti qe kishte 4 gishterinj i perfiguruar ne porten e diellit ne Tiahuanaco dhe i konsideruar "zot i zhurmes dhe i rrufese" (i adhuruar edhe ne amazone) qendrojne:
o Lliphi-Lliphi eksperti i eksploziveve dhe i raketave;
o Chijchi roje i municioneve;
o Akarapi padroni i te ftohtes,
o Ritti hynija e debores;
o Nina roja e zjarrit te shenjtë te rrufese,
o Pinchinquilla zot i vullkaneve,
o Waira zot i uraganeve;
o Yallpa Karkati shpirti i termeteve;
o Keko zot i fushave;
o Pacha Mama hynija nene;

- 12 ore ne ditë dhe 12 ore ne nate qe bëjnë 24; nr 24 është i kudogjendeshem ne doktrinat hebreje dhe armoricane;

APOLLO
Apollo ishte zoti i diellit te Ieropolitaneve te Siris, i perfiguruar me mjeker dhe mantel ne formë mburoje i mbushur me gjarperinj qe përhapen deri ne kurriz. I identifikuar me Crom dhe i nominuar edhe ne Librin e te Vdekurve Egjiptian. I adhuruar ne provincen Vestmanland ne Suedi karroja e tij ishte e terhequr nga mjellmat, ndërsa ne mesdhe gjejmë 1 karro te terhequr nga kuajt. Fetonte ishte i biri i zotit te diellit dhe drejtuesi i karroces se te jatit, i cili u detyrua ta shkaterronte sepse Fetonte humbi kontrollin. Perfigurohet me Elio biri i titanit Iperione dhe e Tia.
Për Ellade ishte zot i njerzve dhe i bir i Zeus-Jupiter, Jupiter Dianus. (emri Zeus rrjedh nga sanskrishtja Dyaush-Pitir=baba i zotave dhe hynija supreme ne fiset Ariane qe u stabilizuan ne Greqi).
Kur u shkruan Vedat, kishte humbur pak nga rëndësia e tij, dhe emri Dyu ishte kthyer ne 1 nga 8 Vasus qe i perkisnin kultit te Indras. Këto bashke me zotin Agni ishin ne poseidim te armes Agneya. Agni për latinet është babai i shndritshem i quajtur Phoibos. I asimiluar si Xantos biondi Chrysocomes nga floket e arta.
Për danubianet u kthye ne Belenus i ndritshmi, për anglezet Balan i njohur ndryshe si Balin, Belinus, Belinas (Belin venuziani), pra Elinas baba i Melusina ndryshe Levisina, Eleuisina, ninfe nga forma e gjarperit fluturues.
Për Gallet është Granus, për Indu është Bala (Bala-Rama), Osiride për egjiptianet, bashkeshort, vëlla, shok i Belisama (i ngjashem me zjarrin), venuziana iniciuse e asimiluar ne Minerva .
Apollo është edhe Lug biri i hynise meme te Kelteve e quajtur Danu, Donu o Don. Hero i Tuatha De Danan(fis kelte) i ardhur nga "Toka e Dheut te Mbledur"i vendodhur "përtej rajoneve te brumave dhe te lumit të madh oqeanik" dhe qe u stabilizua ne Irlande 5000 vjete me pare.
Lug do të thotë "Drite" (lux) dhe identifikohet me zotat civilizues Gwydion, Ogmios e Odino me origjinë misterioze (ndofta nga 1 planet tjetër?!)
Fisi Dana i përket Zotit Dana, dhe praktikisht Oborri i Don (Llys Don), mënyra ne te cilën disenjohet kostelacioni i Kasiopeas; Dana është planeti me i madh i kostelacionit.
Odino i quajtur ndryshe Wotan ishte zoti gjerman i luftës,krijues dhe organizues i botës, babai i qyteterimit. I armatosur me heshten magjike Gungnir qe ia dhe xhuxhi Brock, me aftësi te godase kundershtarin përpara se heshta te kthehej ne duart e atij qe e kishte leshuar. Wotan njihej edhe ne Guatemale nga Azteket, Zapoteket, Maya, edhe pse me kuptime të ndryshme.
Indianet e Peruse e quanin Guatan "ere e vrullshme dhe me vorbulla". Spanjollet ne deshmite e lena tregojnë se kanë pare nëpër tempuj shumë statuja qe e perfiguronin.
Wotan kishte Walhalla-n e tij dhe Walkirie qe udhehiqnin shpirtrat e heronjve.
Kjo na sjell ne mend Diodoro Siculo qe tregon 1 histori për mbretereshen e Amazonave qe luftoi kundra Atlantideve dhe u be aleate e Horus.
Ne panteonin gjerman tregohet historia e hynise Frigg qe dergon skllaven e saj Gna ne botra të ndryshme. Gna perdor kalin magjik i quajtur "i paduruar" dhe i aftë te udhetoje mbi male dhe dete dhe te ngrihet edhe ne ajër...". "...Gna takoi ne ajër disa Wanen të huaj ..."
Shpjegim: Nordiku Thor me "çekiçin e tij gjemues" "Mjolnir", konsiderohej zoti i Wanen gjerman qe "bënin te pasigurtë hapsirat ajrore" (ne sanskrisht është Tanaytnu ne Veda).
Pasi Zotat Gjermane mposhten gjigantet qeniet mbinatyrore, krijuan botën dhe u ndane ne Asi dhe Vani ne lufte midis tyre.
Apollo i Galeve dhe Irlandezve është i biri i Arianod (rrota e argjend) vajza e vetme e Hynise Meme; Të sjell nder mend mjetet fluturuese qe ne mitologjine Indu trasportojne parardhesit nga qielli ne toke duke kaluar nëpërmjet "Rruges se Aryaman".
Lug i ndritshmi, qe asnjë i vdekshem nuk mund ta shohe, sjell ne mend ndritshmerine e Mojsiut (eksodi XXXIV 29), qe kur zbriti nga sinai mbuloi fytyren për te mbrojtur ata qe i qëndronin afër. Hero me aureole te madhe, bir i Latona hynija e nates; Baal i Fenikasve, Bel i Asiro-Babilonezeve,Ylli i Madh i Shkelqyeshem i popujve indiane te amerikes etjetj .
Lug e/o Apollo, i bashkangjitet mjellmave dhe diskut diellor. Me qindra anije janë gjetur ne Jutland dhe qe kanë te pefiguruar disqe diellore; Një karro e arte me një disk të madh është gjetur ne Syra; Ne ishullin Seeland, Danimark është gjetur një karro ne bronx me 1 disk te arte diellor; Anije identike me ato te Europes Nordike dhe te Brazilit prehistorik janë gjetur ne Troje e te mbushura me disqe diellore. Kemi gjetje te tilla edhe ne Tel-El-Amarna te Egjiptit.
Anijet Normane, qe bashin e kanë ne formë mjellme dhe me mburoja te rrumbullakta e te varura ne anë, perfigurojne diskun diellor dhe janë identike me ato ne Jutland. Normanet arriten ne Francë, Spanje, Portugali, Sicili, Hungari, Rome, Kanarie, Anzorre, Madera etj.
Kulti i Mjellmes gjendet ne Nackhalle (Suedi), Magdeburg (Gjermani), Colombrin (Irland).
Mburoja te dekoruara nga "Lumi Oqeanik" ku mjellmat shoqerojne gjithmon diskun diellor, janë pershkruar nga Omeri kur flet për mburojen e Akilit e bërë dhe e punuar nga Vullkani, ne bordin e te cilës perfigurohet "Lumi Oqeanik". Esiodo ka shkruar një poeme mbi mburojen e Akilit ku thuhet: "Oqeani dukej i valezuar rreth mburojes; Mjellmat fluturonin ne ajër dhe te tjerë notonin ne siperfaqe te ujrave..."
(Shënim: Lind pyetja se si kishte patur mundësi Esiodo te shihte mjellma ne detin Mesdhe kur dihet qe nuk kishte???!)
Gjejme mjellma ne Hungarine prehistorike kur dihet qe ky shpend ne këto territore ishte krejt ipanjohur; I gjejmë ne Gallia te Kelteve ku gjendet dhe Rrota Diellore me Diskun dhe Sepaten e lemuar ne 2 anë. I gjejmë ne anijet e ishullit Marajo(Amazone) dhe Tocantins, dhe janë identike me ato me origjinë Etruske te gjetura ne Vetulonia.

Ne Skandinavi, Irlande, Polinezi, Tartaria, Andet Braziliane një Hyni "Mbretereshe e Diellit" (RA ne Egjipt) mbreteronte mbi 12 lumenj te akullt te perfiguruar me zota me te vogla. Emri i njerit prej tyre ishte Thor. Ndërsa Tor (dem) ishte Zot i diellit EL, i perfiguruar me mjekler dhe brire nga kultura e Kananeve, me titullin Abadan(biri i Baal).
Tyr ishte emri i qytetit te zotit fenikas EL i njohur me emrin El-Yom (dita, drita) i rrethuar nga Balim(forcat e natyres) ose ndryshe Baal (zoti djellor i Tyr). I njohur edhe nga Keltiberri te Irlanes dhe Britanise se Madhe.
Teshub ishte "zoti i stuhive" tek Uruk-artianet, ishte Burias indoeuropian "ai qe bën drite", është Meir semit "ai qe ndriçon qiejt", ishte zoti i "stuhise dhe te rrufese" se pop. te Kananeve i quajtur Hadad kur gjendej ulur mbi fron, ishte Adad "zot i stuhive" i pop. Amurrite. (Adad ne gjuhën akadike dhe Ish.Dur ne gjuhesn sumere)
Ishte i biri i Enlil, dhe te cilit iu caktuan tokat Veri-Perendimore, Asia e Vogel dhe ishujt e mesdheut qe me vonë u kthyen ne epiqendren e kulturës greke; Perfigurohej mbi një karro te terhequr nga 1 dem, me 1 tri-dhembesh dhe 1 rrufe ne dorë. Ishte Ramanu bashkeshort dhe kusheri i Inanna nga Uruk, e ashtequajtura Inni (aferdita e sumereve: Ir.Ni.Ni. o Ishatar). Bashkeshortja e tij, zonjë e fortë dhe e profumuar, mbretereshe e tokave Aratta, fluturonte fale anijes se saj qe quhej "ME" (entitet themelor i fesë sumere), dhe ishte 1 hyni e adhuruar edhe ne Luginen e Indios. Ne Harappa është gjetur 1 statuje qe e perfiguron.

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat -  Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!! Empty Re: Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat - Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!!

Post  1bilderberg Mon Jun 01, 2009 10:28 am

Kur Inni shfaqej ne qiell leshonte drite verbuese qe shkaterronte shtepite e armiqve te saj. Ishte e bija e Sin (akadike) dhe Nar.Nar (sumer). Për Greket ishte Aferdita, për Hebrenj dhe Kananitet ishte Astarte, për Ititet ishte Ishtar, ne ishullin e Kretes njihej si Ashtart, ne Ugarit njihej si Anat, ne Ambracia (rajon i Areto) njihej si Astaroth, për Pelagi e Fenikasit simbolozohej nga vargje te shenjta ne formën e një organi gjenital, ne Egjipt njihej si Athor (Iside ylli i detit), për Fenikasit ishte Zonja e Byblos martuar me Demin Mneis i quajtur El e/o Baal, Ishte për Inkasit, Orejona perendeshe e dashurisë dhe e bukurise, për Skocezet antike ishte Edjorh o Adjorh d.m.th."nate", etj..etj...
Shenjat me antike venuziane te Demit i korrespondojn arrdhjes se nismetareve inicjues me shumë se dhjetemije vjet me pare: Baal-Adad zot i atmosferes, i bashkangjitur Demit gjendet ne Ishullin e Pashkeve, ne Kolumbine Britanike dhe ne Tel El Amarna te Egjiptit. Baal ne Kabalane hebreje dhe ne Mohenjo Daro, perfigurohet i stilizuar me 1 gjarper me 2 kokë.
Ne Ugarit i atribohet edhe 1 baba qe quhej Dagon (hyni kananite) kulti i te cilit u shpernda nga Mari(3000 para.K.) ne Babiloni, ne Asiri, Kappadokia, Siri, Palestine.
Me vonë iu bashkangjit Enlil i konsideruar edhe ai Zot i Atmosferes, i adhuruar si zoti i Grurit nga Fenikasit (Dagan) dhe i begatise. Sipas Bibles ishte 1 hyni e Filistejve dhe kishte 1 tempull ne Ashod i shkaterruar me 147 para K nga Xhionata Maccabeo.

RA dhe ZEP TEPI


Amon-Ra ishte zoti i diellit, kryesori i Egjiptit, biri i PTAH krijuesit, qe kishte ngritur e bonifikuar tokat pas permbytjes se madhe, dhe kishte ardhur ne Egjipt nga toka te tjera te largëta (Crom?).
Ptah iu shfaq mbretit Menfi me karron qiellore dhe i urdhëroi clebrimin e pervjetorit te mreterise se tij "për 6 here 100 mijë vjet".
Për Greket ishte Hephaistos qe me pas iu bashkangjit Sokaris (zot i te vdekurve) i perfiguruar me koken e skifterit. Perendesha me e rëndësishme ishte Hator, e ardhur nga Atfih, periguruar me brire lope midis te cileve qëndronte dielli ne perëndim. Ishte rivale me Mut qe kishte kokë luani, e adhuruar ne Tebe, perendeshe e luftës dhe bashkeshorte e Amun. Perendeshe tjetër e luftës ishte Sachmet, edhe ajo me kokë luani, perendeshe e Menfi qe nxirrte zjarr mbi armiqtë. Demi ishte i adhuruar ne Eliopoli i njohur si Mnevis, i quajtur ndryshe nga Egjiptianet "ON".
Mbret dhe zot i qytetit ishte Harachte, me kokë skifteri i perfiguruar nga disku diellor me krahe, por me shumë i njohur si Horus ose Horo (bir i Osiriede dhe Iside i quajtur "mjek i shtepise se RA").
RA, dielli, drita e krijuar nga Atum (hynija me antike kozmike) qe u ul mbi 1 grumbull dheu nga ai vet nxjerr nga uji ( e famshmja koder primordiale) për ti dhënë drite botës.
U perzie me RA duke i dhënë jetë RA-ATUM (simbol i jetës dhe i shpetimit), mori shembelltyrat e 1 zogu Bennu dhe fluturoi mbi Benben. Një gur i zi ne formë piramide i adhuruar gjithmon ne epiqendren fetare te "ON" i njohur si Eliopoli, mbi te cilin ishte shfaqur nën shembelltyren e zogut Feniks. Ra-Atum nga masturbimi i tij krijoi Zotin e Ajrit Shu dhe Perendeshen e Lageshtise Tefnut, nga bashkimi i te cileve lindi Geb e Nut pra Toka dhe Qielli.(Është e qartë ideja e fekondimit artificial te 1 vezë duke perdorur spermen e Atum). Geb e Nub linden Osirde, Iside, Seth, Nephtis. Osiride e Iside linden Horus sovrani i fundit i dinastise qiellore.
Perqendrohemi pak ne këtë ngjarje qe quhet ne temat greke Enneade. Ne fillim ishin 10 zotat e para qe mbreteruan ne egjipt, ndërsa "Zep Tepi" kur ishin "Urshu" dhe Neteru.
Eusebio nga Cezarea na tregon atë qe Manetone kishte shkruar: "Për 13.900 vjet mbreteruan zotat, pastaj gjysëm-zotat për 1.255 vjet, ndërsa mbreterit e pare njerzor për 1.817 vjet dhe pas tyre 40 mbreter te tjerë për 1.040 vjet. Me pas për 5.813 vjet qeverisen shpirtrat e te vdekurve, para dinastise se pare egjiptiane me 3.100 para.K, për 1 total prej 24.925 vjet."
Diodoro Siculo na jep 1 panorame te detajuar ne 1 kronike qe na çon me 23.100 para.K, ndërsa Erodoto me 39.000 vitet e tij konkordon me Papirin e Torinos. Ky dokument i shkruar në gjuhe soleme gjat mbreterise se Ramesses II, i perkiste koleksionit Drovetti dhe u ble me 1824 nga Carlo Felice di Savoia. Është ekzaminuar nga studjuesit Champollion, Seiffarth e Giulio Farina, dhe ne te janë listuar emrat e mbreterve qe mbreteruan ne Egjipt nga koha e pare deri ne dinastine e XIX. Lexohen shumë mirë 90 emra qe shkenca zyrtare i atribuon nga 3100 para.K e me pas, duke mos denjuar te nominoje dhe te konsideroje emrat e atyre qe i perkisnin periudhave me te mëparshme nga kjo date. Lista nis me emrat e 10 Neteru dhe viteve relative te mbreterimit të tyre; vine me pas emrat e mbreterve te vdekshem te jetuar me 3100 para.K.; Permbledhja finale flet për mbreterine e "te respektuarve" Shemsu-Hor ne 13.420 vjet dhe 23.200 vjet mbretrimi përpara atyre te Shemsu dhe për 1 total prej 36.620 vjet.
Dalin ne drite detaje te tjera dhe shumë interesante: "Kur Geb ngjitet ne fron urdheron qe ti sillnin kutine e arte te RA, e cila ne momentin kur u hap me anë te 1 shigjete zjarri vret shoqeruesit e tij.." Një mekanizem difektoz sipas Hancock, qe te kujton Arken e Aleances.
Kutija e arte permbante bastunin e RA, ndërsa Arka e Aleances shkopin e Aronit.
Mendohet nga studjuesit qe shigjeta ishte energji e mbledhur ne "bastun" (arme lazer), i cili duhej mbajtur nën ujë për tu ftohur.
Papiri i Torinos njeh Thot si faraonin e 6 e/ose te 7, librat e te cilit u fshehen nga zoti vet ne të gjitha anet e globit pasi duhj te gjendeshin vetëm nga ata qe ishin te denjë ti gjenin. Thot zevendesoi Osiride, perfiguruar si Viracocha (shumë i gjatë dhe me mjeker). Shtepia e Osiride sipas Librit te te Vdekurve "mbeshtetej mbi ujë" dhe kishte mure te bëra nga "gjarperinj te gjallë".
Osiride ishte 1 zot qe u end nëpër botë për tu mësuar njerzve se si te jetonin ne mënyrë te qyteteruar dhe për këtë arsye identifikohet si Viracocha dhe e gjejmë ne Etiopi, arabi, Indi, Trake, Bolivi, Meksike, Tiahuanaco, Teotihuacan.
Sipas sumereve Ra ishte 1 prej fëmijëve te Enlil te cilit iu caktua toka e Nilit kur u be ndarja e planetit për te evituar konfliketet midis dinastive te EA dhe ENLIL.
I mbajtur brenda 1 sythez lotusi, perfaqson kozmosin dhe shpirti i tij do të kthehet përsëri ne sythezen e lotusit (BRAHMA).

RA perfigurohej shpesh me koken e formuar nga 4 dasha te shenjtë. Ne Ande perfigurohej nga Kondor dhe Anfibe ( te sjellnder mend ngjarjet qe tregoheshin mbi njerzit kondor).
Ne Egjipt RA identifikohej me 1 Skifter e/o 1 Anfib, te cilat identifikonin edhe Crom. Ndërsa qeni ishte identifikuesi për Totem (shenjë e fisit) e Huanacas, perfigurim i zotit te diellit.
Amenofis IV i pakenaqur me ndarjen e Ra ne Amon dhe Schamash, krijoi dogmen e Zotit te Vetëm Aton (disku diellor), ndryshoi emrin ne Akenaton (bir i Aton) dhe krijoi qytetin Aketaten i njohur me emrin Tepe El Amarna.
çuditerisht edhe Meksikanet e ndanin historinë e tyre ne 4 periudha:
1 - Aton-atiuh
2 - Ehec-aton-atiuh
3 - Eton-atiuh
4 - Ti-alton-atiuh

Ne 1 himn për Zotin Ra thuhet : " Ti endesh nëpër yje dhe ne hënë, drejton anijen Aton ne qiell dhe mbi toke, ashtu si yjet qe xhirojne pa pushim pranë polit te veriut dhe qe nuk perendojne kurrë".
Mbi 1 piramide ndodhet ky shkrim: " Ti je ai qe është, ne krye te anijes se diellit, prej miliona vjetësh".
Taylor Hansen i gjendur midis Apaches ne Arizone, u tregoi atyre disa piktura egjiptiane, ne njërën prej te cilave Apache njohen 1 hyni te cilës ata i kishin dedikuar 1 valle dhe qe e kishin kërcyer përpara tij. Apache e quanin këtë zot AmmonRa "zoti i flakes dhe i drites".
Zoti unik i adhuruar nga egjiptasit dhe qe manifestohej tek dielli me formën e figurave të ndryshme,siç mendonte Benoit de Maillet, dhe i ingjashem me konceptin e Kircher, qe konsideronin Zotat si simbole qe fshihnin misterin e ringjalljes se Fjales se Pejeteshme.
RA është zot i diellit edhe ne ishujt Markeze, i adhuruar edhe nga Aritet (perëndim te Amazones), te aferm me ata qe jtonin mbi Ren dhe ne Greqi, dhe te Arjaneve te Persisë.
Simboli fetar i Ariteve te Amazones është 1 kryq si ai i Maltes, i gjetur i vizatuar mbi 1 gur jeshil (diorite), ashtu si kryqi krishtian dhe ai i Zotit Marduk (dragoi fluturues me kokë gjarperi).
Schamash ishte zoti djellor dhe mbrojtes i perandorise Babiloneze, ne te cilën Marduk kishte emrin BEL, emër qe do perdorej edhe ne Asiri. Ndërsa En.lil u identifikua me emrin Kharbe, emër i vjetër i zotit te Kassiteve.
Babilonezet adhuronin edhe zotin e drites Nusku. Por zoti djellor dhe mbrojtes i perandorise Babiloneze ishte edhe Shamash. I njohur ne Larsan me emrin Utu (i ndritshem) si zot i djellit, ndërsa ne Sippar si zot i luftës. I perfiguruar me krahe ne krye te 1 ushtrie te formuar nga luftetare dhe ata me krahe dhe me kokë shqiponje. Vëlla i Irnini,( i biri i Sin dhe nip i Enlil) zot i hapesires ajrore, dhe njekohesisht i biri i ANU qe ndertoi Nippur. Schamash konsiderohej zot i sumerit dhe i popullit me kokë te zeze, bashkeshort i Sud te cilën e quante Nin.Lil.
Tempulli i Nippur ishte pershkruar si 1 banese qe prekte qiellin "shtëpia për tu ngritur ne qiell", nga ku En.Lil ngrinte ne hapësirë anijet qe hetonin ne zemër te të gjitha tokave.
Vellai i tij Ea.Enki zot i ujrave te kripura (deteve), krijoi rracen njerzore me ndihmën e zonjes se maleve Nin.Hur.Sag (e quajtur me vonë Nin.Ti=zonja e jetës).
Fjala "TI" ka kuptimin e "jetës" dhe "brinjes", pra u be zonja e brinjes ashtu si edhe Eva.
Enki kishte 2 fëmijë, Ninurta ( nga kronikat konsiderohej si "ai qe leshonte shigjeta drite") dhe Nanna ndryshe Zu, sovran i Ur, i cili fluturonte me anijen e tij ne qiell.
Historite e tjera tregojnë: Ninurta luftoi kundër Zu kur ky vodhi tavolinat e fatit, dhe e mposhti me 1 Til (fjale sumere), ndërsa ne gjuhën asire quhet Tilmun, ndërsa ne gjuhën hebre "Til" do të thotë Rakete.
Shamash për Moabitet, Fenikasit dhe Aruas (Amazonia) ishte Chamesh; Chemis ne ishullin Haiti; Kadmos për Fenikasit (zoti i kuq) i adhuruar edhe pergjat brigjeve nga Balltiku deri ne Indio. Camosi o Comesh (zot i diellit venezuelian) bashke me Keri (perendesh e henes) e adhuruar ne fiset Xing, ne ishujt Capitao Vasconcelles dhe gadishullin Malaka si zot i rrufese, i drites, i zhurmes dhe termeteve, i diellit; i quajtur krijues e i njohur me emrin Të-Pe-Dn.
Mbi liqenin Titicaca, ne ishujt Kaneti ne Bolivi jetojne Uros qe pohojne te jenë popull me antik sesa ai i Inkasve dhe se dega e races se tyre egzistonte përpara To.Ti.Tu.(babai i qiellit qe krijoi njeriun e bardhe). Thone se gjakun e kanë te zi, dhe se nuk janë si njerzit e tjerë te globit pasi vijnë nga 1 planet tjetër. Thone se egzistojne qe kur toka ishte akoma ne mes te eresires dhe mjergulles, dhe se kanë ngelur pak dhe eviojne kontaktet me popullsite e tjera.
Emri Uros na çon tek emri Horus, ne tavolinen e fildisht te gjetur nga Jean Jacques Marie De Morgan mbi te cilën është shkruar: "I përket qiellit ai qe është i qiellit bashke me zotat qe duhet te ngrihen. Baba kam ardhur tek këto 2 nëna. Un ngjitem ne qiell dhe udhetoj mbi metal, un ngjitem ne qiell midis yjeve te pavdekshmet".
Horus ose ndryshe Horo, qe ne bord te anijes se RA perdori "syrin e Horo" për te goditur armikun Seth. Horo ishte shok i Thoth (zoti i diellit, energjise dhe shkencave) i perfiguruar si 1 majmun, babuin me pelice te bardhe, i ardhur nga kozmosi me një "dhome qiellore" (ne ditet tona do na vinte nder mend 1 kapsule e NASA), u ul mbi kodren e ishullit te 2 zjarreve, ne mes te liqenit te 2 thikave.
#

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat -  Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!! Empty Re: Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat - Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!!

Post  sulioti Sun Jun 07, 2009 10:51 am

Shume domethense keto qe ke sjell ketu i nderuari Bilderberg,nese do kishit mundesin dhe deshiren per te sjell sa me shume materiale te detajuara te ketij lloji si ato me lart, do kishte qen me te vertet fantastike,(per mua kjo eshte historia e vertet e njerzimit)dhe per te zbuluar me shum ne lidhje me kete histori reale, na duhen sa me shume thjeshtesime ne lidhje me detajet metaforike, qe na japin civilizime te ndryshme, dhe besoj se burimi eshte i njejt, dhe ajo qe na ngelet eshte te gjejm burimin e te gjitha ketyre historive qe ngjajn kaq shume me njera tjetren.Vete besoj (eshte nje tez qe mund te jete llogjike por jo vete e verteta)se Atlandia, ishte nje civilizim i krijuar nga krijesa shume te avancuara, te cilet ne kushte te panjohura per ne mund te ken ardhur ne tok, dhe nese keta kan patur probleme (konkurenc nder vete, sic po ndodh dhe sot ne tok ) pse jo qe ka patur dhe lufte(sipas gjasava berthamore)dhe qe ka cuar ne shkaterrimin me permasa globale(permbytje, percarje gjigande e tokes nga tronditjet e medha)dhe te mbijetuarit nga kjo tragjedi e hershme krijuan civilizime (ato qe ne njohim sot, egjipti,majia,sumere,pellazge etj etj )dhe qe te cilat kan te njejtin burim pak a shum,dhe intepretimi i tyre(me ndryshime te vogla apo me modifikime) ne gjeneratat e mevonshme e justifikon fakti se ato jan interpretuar ne menyre te atille qe per mua mund te jete keshtu;

E supozojm se bota sot eshte Atlandida e dikurshme, dhe larg qoft ndodh nje shkaterrim fatal dhe te mbijetuarit e kesaj katastrofe mund te jen individ te ndryshem (shume te pakt ne numer dhe me njohje e dije te kufizuara, ne munges te librave apo mjeteve te tjera qe ka teknologjia sot,cd,dvd,etj) dhe keta e rifillojn jeten ne toke ne baze te gjerave qe kishin pare e degjuar perpara katastrofes( se nuk do ju kishte ngelur asgje nga nje lufte e supozuar atomike)ather kjo jete dhe keto civilizime te reja, do i ngjante pak a shume ketyre shkrimeve qe jan paraqitur me lart nga Bilderbergu,dmth burim i njejte por ndryshim i menyres se interprentimit per faj te drejtimeve te ndryshme dhe mungeses se kontaktit per nje fare periudhe te konsiderueshme deri sa teknologjia te arrinte serish ne nje nivel te afert me ate te humburin e dikurshem, mbase ate te sotmin.Gjithsesi uroj qe kjo perseritje tragjike mos te ndodhi tani afer.
sulioti
sulioti
Regular Member
Regular Member

Male
Number of posts : 70
Age : 43
Location : belgium
Registration date : 2009-02-10
Points : 22
Reputation : 22

Back to top Go down

Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat -  Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!! Empty Re: Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat - Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!!

Post  1bilderberg Wed Jul 29, 2009 10:44 am

Sulioti nuk jam ne gjendje tu jap pergjigje pyetjeve te tua, per fat te keq, por mendoj se DIJA vjen nga studimi dhe leximi i materjaleve 360°... qofshin edhe ato qe mund te duken anakronike, fantazi ose fantastikoshkencor etj me radhe, pasi shkenca nuk eshte nje forme ekzakte por eshte nje mjet qe te con drejt te vertetes ekzakte.

Disa video te Bob Dean "te veçanta" ne gjuhen angleze (per te cilat kam rezervat e mia) qe mund te hedhin drite por qe nuk mund te japin pergjigje:

https://www.youtube.com/watch?v=VI9fS8Y-fww

https://www.youtube.com/watch?v=X5vjv3e9xAo&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=AbgHyrmgRZM&feature=related

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat -  Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!! Empty Re: Fete Jane Astrologji: ELOHIM/ Zotat - Analize e Feve, Miteve dhe Legjendave!!

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum