ARBËNIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Scandals of Albanian Politics

3 posters

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty DASH, kritika Shqiperise per “dosjet” e “pronat”

Post  AuLoNa Wed Feb 25, 2009 5:21 pm

Departamenti amerikan i Shtetit ka publikuar sot raportin vjetor mbi respektimin e te drejtave dhe lirive te njeriut.

Ne pjesen kushtuar Shqiperise konstatohen nje sere kritikash, ne vecanti mbi miratimin e ligjit per pastertine e figures.

“Miratimi i ligjit te lustracionit i jep kompetenca qeverise per shkarkimin e prokuroreve”, thuhet ne raport.

Ne te vihet theksi edhe tek mungesa e respektimit te institucioneve te pavarura dhe tek ceshtja e pronave, “qe mbetet nje problem shqetesues”.

“Qeveria shqiptare po ben presion mbi institucionet e pavarura. Qeveria ka nderhyre ne hetimin e ceshtjes se Gerdecit”, thuhet ne raport ku denoncohet edhe presioni ndaj mediave.

Me tej raporti denoncon abuzimin me te denuarit e te paraburgosurit, si dhe kushtet “shume te keqija” ne institucionet e vuajtjes se denimit.

Shqetesues per DASH mbetet edhe korrupsioni ne radhet e policise, nderkohe qe vleresimi i vetem pozitiv eshte renia e trafikimit te qenieve njerezore.
AuLoNa
AuLoNa
No rank
No rank

Female
Number of posts : 1002
Location : USA
Humor : Plenty..:)
Registration date : 2009-01-27
Points : 118
Reputation : 33

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Re: Scandals of Albanian Politics

Post  Hëna Wed Feb 25, 2009 5:49 pm

Në raportin e publikuar nga Departamenti Amerikan i Shtetit, mbi të drejtat e njeriut, paraqiten problemet më shqetësuesë në Shqipëri. Sipas këtij raporti, Ligji i dosjeve është i formuluar në mënyrë të mjegullt dhe i jep liri veprimi qeverisë , e cila nga ana e saj ndërhyn në sistemin gjyqësor, dhe në institucionet e pavarura. DASH thekson se korrupsioni në vend përbën pengesën kryesore për realizimin e reformave.
DASH PER NEWS24 Version multimedial i ketij lajmi

SHBA- Departamenti Amerikan i Shtetit ka publikuar raportin për të drejtat e njeriut gjatë vitit 2008, i cili në kapitullin për Shqipërinë thekson se qeveria shqiptare në përgjithësi respekton të drejtat e qytetarëve, por ende ka probleme të mëdha në disa fusha. Konkretisht qeveria ka zgjeruar kontrollin ndaj institucioneve te pavarura dhe ka ndërhyrë në hetimet e ngjarjes më të rëndë të vitit në Gërdec.
Në këtë raport është komentuar edhe ligji i shumë përfolur i dosjeve , i cili konsiderohet si i formuluar me terma të mjegullta. Ndërkohë, DASH ka bërë të ditur se ligji i lustracionit prek anëtarët e Gjykatës Kushtetuese dhe si rezultat shkakton konflikt mes qeverisë dhe sistemit gjyqësor. Raporti thekson edhe faktin se ky ligj i jep liri veprimi qeverisë, në lidhje me shkarkimet e zyrëtarëve.
Ndër të tjera, theksohet edhe ndërhyrja e qeverisë në Prokurori dhe në sistemin gjyqësor duke ndikuar në pavarësinë e tyre.

DASH flet edhe për hetimet mbi tragjedinë e 15 marsit në Gërdec, duke theksuar se zyra e kryeministrit është përpjekur të vonojë e pengojë hetimet e mëtejshme në këtë cështje pavarësisht se parlamenti i hoqi imunitetin ish ministrit të mbrojtjes, Fatmir Mediu.
Raporti shton se korrupsini mbetet pengesa kryesore për reformat e rëndësishme, duke cituar edhe raste të tjera të hetimit ndaj ministrit të jashtëm, Lulëzim Basha për rrugën Durrës-Kukës apo edhe cështjen e biznesmenit serbo-boshnjak, Damir Fazlic

Sipas këtij raporti, mediat në Shqipëri përdoren politikisht, ndërsa gazetarët janë të vetëcensuruar, ndërkohë që përmendet edhe gjoba e vendosur në drejtim të televizionit “News24” nga Këshilli Kombëtar i Radiotelevizionit. Gjoba prej 800 mijë lekësh u vendos nga KKRT-ja në lidhje me transmetimin e një spoti të një organizate joqeveritare. Raporti thotë se represioni ndaj mediave shqiptare vazhdon dhe KKRT-ja lëshon licenca transmetimi vetëm në favor të kanaleve proqeveritare.

Raporti i rëndit të dhënat për Shqipërinë që nga e drejta e jetës, ku përmenden vrasjet kryesisht për gjakmarrje, citohet rasti i zhdukjes së Remzi Hoxhës, gjyqi për të cilin ende vazhdon. Torturat në burgje ende vazhdojnë, kushtet e qëndrave të burgimit nuk plotësojnë standardet dhe arrestimet arbitrare vazhdojnë.
Në lidhje me cështjet e pronësisë, mbetet problem i madh kthimi i pronave të konfiskuara gjatë regjimit komunist. Fondi i shtetit për kompesimin e ish pronarëve ende nuk është shpërndarë. Raporti i kushton një vëmendje të vecantë dhunës ndaj grave, duke akuzuar dhe qeverinë për mungesën e një programi për dhunen familjare dhe asistencën ndaj grave.
Thuajse në shumicën e komponentëve të të drejtave të njeriut, Shqipëria calon. Kështu thotë raporti prej me shumë se 20 faqësh i DASH në kapitullin kushtuar Shqipërisë.
Hëna
Hëna
Senior Member
Senior Member

Female
Number of posts : 179
Registration date : 2009-02-10
Points : 12
Reputation : 5

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Reagimet mbas Raportit Amerikan

Post  Hëna Thu Feb 26, 2009 3:55 pmHëna
Hëna
Senior Member
Senior Member

Female
Number of posts : 179
Registration date : 2009-02-10
Points : 12
Reputation : 5

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Re: Scandals of Albanian Politics

Post  Hëna Thu Feb 26, 2009 4:05 pmKa vazhduar prishja në oborrin e akademisë së filmit “Marubi” gjatë ditës së sotme. Studentët kanë reaguar ndryshe sot, duke kërcyer mbi skenën e kinemasë verore, ndërkohë që punëtorët e “Albafilm” e çmontonin atë. Version multimedial i ketij lajmi

TIRANE- Muzikë, kërcim dhe sy me lot në Akademinë e filmit “Marubi”, ndërkohë që punëtorët e “Albafilm” nisëm çmontimin e skenës së kinemasë verore në oborrin e kontestuar.
Zona që përpara dy ditësh u bë skenë edhe e konfrontimeve mes forcave të shumta të rendit dhe studentëve dhe profesorëve të akademisë sot kishte marrë ngjyrat e një performance artistike. Ka qenë rektori Çashku që u ka kërkuar gjatë të gjithë kohës studentëve dhe të rinjve të tjerë të solidarizuar me ta të ruajnë qetësinë.
Ndërkohë forcat e rendit të pakta nën numër kanë mbajtur nën vëzhgim në distancë situatën pa u afruar, ata që punonin kanë qenë punëtorët me dara në duar që po çmontonin skenën ku më 19 deri në 23 mars pritej të mbahej “Festivali Ndërkombëtar i Filmit për të Drejtat e Njeriut”.
Hëna
Hëna
Senior Member
Senior Member

Female
Number of posts : 179
Registration date : 2009-02-10
Points : 12
Reputation : 5

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Re: Scandals of Albanian Politics

Post  Hëna Thu Feb 26, 2009 4:10 pm


Hëna
Hëna
Senior Member
Senior Member

Female
Number of posts : 179
Registration date : 2009-02-10
Points : 12
Reputation : 5

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Guilty as Charged-The Economist

Post  Hëna Mon Mar 02, 2009 5:02 pm
A flawed project in Albania has highlighted some broader concerns
WHEN Robert Zoellick took over the World Bank in 2007—after months of bitter wrangling over professional favours done by its former president, Paul Wolfowitz, for his girlfriend—many people hoped that happier times lay head for the institution. So it was a shock to hear Mr Zoellick describe as “appalling” the bank’s behaviour over a bungled project to develop the coast of Albania. He was responding to the findings of a bank-appointed panel which found a clear link between the wrongful demolition of 16 homes in the coastal town of Jale and the project, to which the bank had pledged $17.5m.
Mr Zoellick’s frank mea culpa sounded impressive, and the project has been suspended. The bank management’s response, in a document dated February 18th, is also contrite. And legal aid to the families affected, to help them seek compensation, has been promised.

But investigations have uncovered a sorry tale of incompetence, mismanagement, obfuscation and possibly worse. And they come barely a month after the bank was forced to issue a statement belatedly identifying three IT firms that had been debarred from bank projects—two of them, Wipro and Satyam, for providing “improper benefits” to bank staff. The imbroglio provides fresh fodder to critics of the bank who argue that it is slow, opaque in its decision-making and not sufficiently accountable to people its work affects.
In the Albanian project, this is one of the embarrassing things: an appraisal document included a crucial reference to an agreement with the government about a moratorium on the demolition of unauthorised buildings—until clear rules could be set for defining illegal activity and assisting those who were affected. In reality, no such agreement existed, something that at least some staff knew. Corrections to the document were made shortly before the project was presented to the bank’s board, then amended, then inexplicably dropped. As a consequence, some staff continued to think that an agreement was in place, and to refer to it in other documents. A charitable way to describe the process would be haphazard.
According to the report by the bank’s general counsel into the curious matter of the agreement that wasn’t, the bank has no clear procedure to fix responsibility for the accuracy of project appraisals. The response of the management admits the need for thoroughness in preparing for board meetings. Some might call this a statement of the obvious.
The Albanian project also sheds light on some murky questions about whom the bank recruits and co-operates with when it executes projects. In this case, the bank’s management told the investigation panel at first that there was no link at all between the demolitions in Jale and the coastal-redevelopment project.
Go directly to Jale

Indeed, the demolitions were carried out by the Albanian construction police, not the bank. But the panel found that the aerial photographs which identified the targets for demolition were provided by staff in the project co-ordination unit, and that they used World Bank funds to get them taken. These photographs were then sent to the construction police, along with a letter from the project co-ordinator asking for action to be taken “as fast as possible”.
The construction police responded to the project co-ordinator’s request with alacrity, arriving in the hamlet of Jale to demolish the “illegal” houses in the early hours of the morning. This eagerness to please was probably not entirely out of respect for the World Bank: the project co-ordinator was the son-in-law of Albania’s prime minister, Sali Berisha, who has recently turned his ire on the bank.
The inspection panel notes in its report that local World Bank staff were concerned both by the co-ordinator’s political links and by his qualifications. He was appointed anyway, getting his job just a few months after his father-in-law took over as prime minister.
This is unlikely to be the only case of its kind. The appointment of influential people with their own agendas, sometimes at loggerheads with the bank’s, poses a large problem for the way its projects are administered. The bank’s response to the Albanian case includes a commitment to try to avoid appointments that involve conflicts of interest “if possible”. But the problem, some would argue, is that having such people on its projects may allow the bank to cut through red tape by virtue of their connections, a valuable “skill” in difficult political environments. And this could provide an incentive for senior managers to look the other way when well-connected people are recruited.
Old-fashioned corruption is a problem too, as is apparent from the saga of the two IT firms mentioned above. There is also a huge brouhaha about fraud in health projects in India, where investigations that ended in 2008 revealed “unacceptable indicators of fraud and corruption”, according to Mr Zoellick.
On the positive side, the bank has at least learnt to admit serious errors when they are proved to have happened. And it has wrestled seriously in recent years with the tough question of whether or not to cut off funding when corruption is suspected. Empowering its inspection panel to look into matters of corruption, which are currently not within its remit, would also be a useful step.
Hëna
Hëna
Senior Member
Senior Member

Female
Number of posts : 179
Registration date : 2009-02-10
Points : 12
Reputation : 5

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Albania Deputy PM Fined For Slander

Post  Hëna Wed Mar 04, 2009 4:34 pm

Albania Deputy Prime Minister, Genc Pollo, was fined by a Tirana court on Tuesday for slander over comments made toward the publisher of a local newspaper.

Pollo was fined 300,000 lek (€2307) over comments he made during a press conference while serving as Albania’s Minister of Education in 2007.

In the press conference Pollo accused the publisher of the daily Standard, Arjan Cukaj, of publishing false articles against him and his ministry in order to obtain a license to open a private university.

Cukaj was also fined 100,000 lek (€769) for his response to Pollo’s comments. Pollo had accused the publisher that he had sought to pressure him through unfounded accusations in critical articles, in order to obtain the license for the college.

Pollo also claimed that the university which Cukaj sought to register, based in Cyprus, was actually a high school. However, the court rejected his claims as unfounded.

(Reporting by Besar Likmeta)
Hëna
Hëna
Senior Member
Senior Member

Female
Number of posts : 179
Registration date : 2009-02-10
Points : 12
Reputation : 5

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty hahahah OWNED!

Post  Hëna Wed Mar 04, 2009 6:06 pm

Wink

Ngacmimet seksuale, Berisha shkarkon Pangon

Shkarkohet nga detyra si ministër i Kulturës Rinisë dhe Sporteve Ylli Pango, pas skandalit seksual në këmbim të një vendi pune pranë ministrisë, të shfaqur në emisionin “Fiks Fare” . Vendimi ka ardhur nga kryeministri Berisha, i cili i ka quajtur veprimin e Pangos si jo në moralin e qeverisë. Ndërkohë ky i fundit i është shprehur se kemi të bëjmë me një montaturë të mirëfilltë të medias.

TIRANE- Pas skandalit të publikuar në emisionin Fiks Fare, Kryeministri Berisha ka shkarkuar mënjeherë nga detyra Ministrin e Kulturës Rinisë dhe Sporteve, Ylli Pango. Duke patur parasysh situatën e paraqitur në emision, ku u publikua një video në të cilën ministri i ofron një vajzë një vend pune në ministrinë që ai drejton duke e ftuar në shtëpinë e tij dhe duke u përpjekur ti mbushë mendjen për tu zhveshur, kryeministri ka reaguar menjëherë duke theksuar se situata e krijuar bie ngesh me moralin e qeverisë.
Ndërkohë mësohet se Kryeministri Berisha ka komunikuar me Ministrin e Ylli Pango duke i komunikuar atij se episodi i paraqitur në media është i papranueshëm në moralin dhe standardet e qeverisë që ai drejton dhe si rezultat ka vendosur shkarkimin e tij nga detyra e Ministrit të të Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve.
Pango lidhur me këtë çështje i tha Kryeministrit Berisha se kemi të bëjmë me një montaturë të mirëfilltë të medias. Përmes kamerave të fshehta, “Fiks Fare” ka treguar se si ministri ka tentuar të përfitojë seksualisht nga një vajzë e re që kërkonte të fillonte punë në Ministrinë e Kulturës. Gjatë takimit në shtepinë e ministrit Pango, ku e reja duhet të dorëzonte dokumentat e nevojshme për të fituar vendin e punës, Pango ka tentuar të abuzojë me të.

Zyra e marredhenieve me publikun prane Kryeministrise ka bere publike komunikaten per shtyp te zedheneses se kryeministrit Sali Berisha ne lidhje me shkarkimin e ministrit te Turizmit, Kultures, Rinise dhe Sporteve, Prof. Ylli Pango, pas disa pamjeve te abuzimit te tij me detyren te shfaqura ne emisionin “Fiks Fare”.

“Kryeministri Berisha ka komunikuar me Ministrin e Turizmit, Kultures, Rinise dhe Sporteve, Ylli Pango dhe i komunikoi atij se episodi i paraqitur ne media eshte i papranueshem ne moralin dhe standardet e qeverise qe ai drejton dhe kryeministri Berisha ka vendosur shkarkimin e tij nga detyra e ministrit te Turizmit, Kultures, Rinise dhe Sporteve”, thuhet ne komunikaten per shtyp publikuar ne faqen zyrtare te Keshillit te Ministrave.

“Z. Pango lidhur me kete ceshtje i tha kryeministrit Berisha se kemi te bejme me nje montature te mirefillte te medias”, thuhet ne komunikate.

“Kryeministri Berisha u shpreh se ky pozicion i z. Pango nuk mund te sqarohet dhe saktesohet duke mbajtur postin e ministrit”, sqaron me tej zyra per shtyp e Kryeministrise.
Hëna
Hëna
Senior Member
Senior Member

Female
Number of posts : 179
Registration date : 2009-02-10
Points : 12
Reputation : 5

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Re: Scandals of Albanian Politics

Post  AuLoNa Wed Mar 04, 2009 10:58 pmehhhh keshtu eshte kur te hyp nepsi i madh! Laughing
AuLoNa
AuLoNa
No rank
No rank

Female
Number of posts : 1002
Location : USA
Humor : Plenty..:)
Registration date : 2009-01-27
Points : 118
Reputation : 33

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Albania Minister Sacked Over Sex Scandal

Post  Hëna Thu Mar 05, 2009 12:14 pm

Albania’s Minister of Culture Ylli Pango was fired on Wednesday, after a video showing him allegedly asking sexual favours from young women applying for a job in his ministry was broadcast on TV.

The video and audio broadcast on the investigative program Fisk Fare on Top Channel TV shows Pango setting private meetings with two job applicants. One of these meetings was set in his private villa in Tirana, in which the sacked minister asks a girl to strip her clothes off.

In the recording Pango is overhead repeatedly asking the girl to take her shirt off and come out in a bikini so that he can assess whether she is the right person for the job.

Thirty minutes after the broadcast Prime Minister Sali Berisha issued a statement sacking Pango as culture minister.

“The Prime Minister Berisha has told the minister of culture, youth and sports that he is dismissed since the episode that appeared in the media is unacceptable for the morality and standards of his government," said a statement from the premier's office.

Pango was not reachable for a comment; however in a statement to Berisha he claimed that the video is a “a fabrication by the media”.

If the claims prove true, according to Albania’s penal code, Pango risks up to three years in prison for sexual harassment at work..

(Reporting by Besar Likmeta)

Albanian Culture Minister fired over sex claim

Albanian Prime Minister Sali Berisha sacked his culture minister Wednesday after a report accused the minister of sexually harassing a woman looking for a job.

Private Top Channel TV showed footage and an audio recording of what it said was Culture, Youth, Tourism and Sports Minister Ylli Pango asking the woman to strip, allegedly to see whether she would do so for the job. The incident allegedly occurred in Pango's Tirana home last month.

Berisha's spokesman Grid Rroji told The Associated Press that the prime minister "immediately dismissed the minister."

Pango, a 56-year-old professor of psychology, was not immediately available for comment, but a statement from Berisha's office said Pango rejected the allegation as "a media fabrication."

"The incident shown in the media was ethically unacceptable ... and Prime Minister Berisha decided to fire (Pango)," the statement said.Hëna
Hëna
Senior Member
Senior Member

Female
Number of posts : 179
Registration date : 2009-02-10
Points : 12
Reputation : 5

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty “Pango”, ylli i shërbesave

Post  Hëna Thu Mar 05, 2009 1:19 pm

Nga ERL MURATI

Mund të themi që qeverisja “Berisha” ka fytyrën e Ylli Pangos, por mund të jemi të padrejtë se do të kishim një qeveri thjesht të pamoralshme. Mund të themi që ka fytyrën e Fatmir Mediut, por do të ishte e pandershme në prag të 15 marsit. Mund të risjellim Lulzim Bashën, “shinning star” i fushatës dhe ikonë e qeverisjes, por mund të jemi të ashpër duke qenë se ai po gjykohet për një vjedhje 230 milionë euro. Mund të përmendim Ilir Rusmalin, por atë e dorëhoqi Berisha për një skandal korruptiv të vëllait të tij. E kështu me rradhë, për t’i vënë një notë përmbyllëse qeverisjes së PD-së në fund të mandatit, nuk do të ishte e udhës të analizohej puna e ministrave të Berishës.
Skandali seksual i medet-ministrit Pango, çudi pse nuk çudit: paraardhësi i tij donte t’i fuste një gozhdë kushedi se ku, kreut të Federatës së Futbollit dhe paraardhësi i këtij tjetrit, sipas Berishës u përfshi në një skandal seksual në Poloni. Ngjarja u komentua si precedent, por precedent nuk është. Nuk është, sepse “Fiksi” mungonte kur “profesori” i thoshte studenteve të Psikologjisë se për të marrë provimin, duhet të informoheshin për ngjyrën e tavanit në dhomën e tij të gjumit.
Kryeministri deklaroi mbrëmë se sjellja e Pangos “është jashtë standardit dhe e pamoralshme për qeverinë” e tij. Po një qeveri e ngjizur mbi moralin e xhuvelizmit nuk mund të kishte epilog tjetër përveç qershizës “Pango”. Ahere, mbi ç’standard ta gjykosh punën e qeverisë Berisha? Mbi bëmat e magjistarit të biznesit Damir Fazliç, mbi dacibaot e Jozefinës dhe Alibeajt drejtuar prokurorisë apo mbi thinjat e lyera në pleqëri të aleatit të ri, Neritan Ceka? Fatkeqësisht, qeverisja e PD-së në këto 4 vite ishte një qeverisje që edhe kampioni i skandaleve Fatos Nano do ta kishte zili.
Ishte një qeveri që nuk u dha tokat pronarëve, megjithëse ia premtoi. Ishte një qeveri që nuk dëmshpërbleu të-përndjekurit politikë, ndonëse edhe atyre ia premtoi. Ishte nje qeveri që na armiqësoi me SHBA, sepse mendoi se mund t’i japë asaj leksione demokracie. Një qeveri që shkaktoi baticë shifrash mbi faturat tona të energjisë, telefonit, karburatit etj. Një qeveri që fatkeqësisht pati luksin të vjedhë, por edhe që pati shansin e humbur të punojë; përballë një opozite që po lufton për t’u shkëputuar përfundimisht nga trashëgimia e saj e errët. Një qeveri që bën kokëfortin me europianët dhe s’e ka problem t’u thotë: Shtëpia juaj fut ujë, por jo e jona. Ishte një qeveri që luftoi me presidentin, gjykatat, prokurorinë, opozitën dhe ndërkombëtarët. Ishte një qeveri, sepse qeveri nuk është. Nuk ka qenë kurrë.
Në kohën ku u konstituua në parlament kabineti “Berisha”, Partia Socialiste nxitoi të përçmojë dhe media nisi të tallë ministrin e Mjedisit. Në këtë kohë bilancesh, Lufter Xhuveli mund të quhej njeriu më i suksesshëm, fytyra e vërtetë e ekzekutivit të sotëm. Ndoshta thinjat e tij nuk janë të lyera më drogë, siç deklaronte kryetari i PD-së kur ishte në opozitë, por një gjë është e sigurt: ndotja e ambjentit regjistron shifra më të ulta se 4 vjet më parë.
Berisha deklaroi në 2005-n se kjo do të ishte një qeveri shërbimi dhe shërbesash. Kjo rezultoi një qeveri që s’di të bëjë asgjë: as të menaxhojë një mbërtheckë këmishe.
Hëna
Hëna
Senior Member
Senior Member

Female
Number of posts : 179
Registration date : 2009-02-10
Points : 12
Reputation : 5

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Albania Sex Scandal Turns to Soap Opera

Post  Hëna Fri Mar 06, 2009 12:30 pm

After the dismissal on Wednesday of the Minister of Culture over a video that was broadcast nationwide showing him asking sexual favours from two young women in exchange for a job in his ministry, Albanians remained glued to their TV sets on Thursday as the drama continued to unfold on infront of their eyes.

Viewers from around the country sent thousands of text messages and phone calls to TV and radio stations expressing emotions that ranged from disgust to humour, while in Albania's political circles the scandal has unleashed a new chapter of recriminations, accusations and counter accusations.

Meanwhile, the disgraced minister appeared on a late night TV show, in which he admitted that the tape was real, but sought to give his side of the story, saying the whole episode was a set-up and “a fabrication by the media”.

Ylli Pango was fired on Wednesday, after a video showing him allegedly asking sexual favours from young women was broadcast on the investigative program Fisk Fare on Top Channel TV. One of these meetings was set in his private villa in Tirana, in which the sacked minister asks a woman - who was also the undercover reporter - to strip her clothes off.

In the recording Pango is overhead repeatedly asking the woman to take her shirt off and come out in a bikini so that he can assess whether she is the right person for the job. Pango, a 56-year-old professor of psychology, promises to hire her if she is “brave” and together they will travel the world attending tourism fairs.

“I'd like you to expose yourself, I liked you when I saw you,” said Pango in the audio. “I have to see you first in a bikini so I can evaluate you,” he adds, explaining that this is necessary in order for her to work tourism fairs.

Thirty minutes after the broadcast Prime Minister Sali Berisha issued a statement sacking Pango.

During an late night show on the private broadcaster TV Klan on Thursday, Pango rushed to give his side of the story. He claimed that he never sought sex from the undercover reporter, but had asked her to strip in order to see her body, because they had once met on a TV show and she had lost weight. “I asked to see her in a bikini because it is common in fairs around the world to appear in a bikini,” Pango said.

“She showed a lot of cleavage and was provocative, so I am telling you it would be hard for any man to resist,” he added.

He then accused the editors of the program that broadcast the tape of cutting some parts of the conversation in order to change its context. While admitting that the part that was broadcast was real. Pango also accused Fisk Fare's editors of asking money from a lawyer he had engaged, Genc Gjokutaj, to “investigate” the matter.

However, during the interview the lawyer called denying that he had ever negotiated anything on behalf of the minister, and described the meeting with the editors as a gathering between friends in which the tape was never discussed.

In parliament deputies expressed disgust and repulsion for the actions of the minister, and called for his indictment. “It's extremely shameful, offensive, grave and shocking,” said parliamentary speaker Jozefina Topalli.

“This man has betrayed the Democratic Party’s morals, the faith bestowed by his voters and should resign because he does not represent them anymore,” she added.

The opposition Socialists called for an investigation, and accused the majority centre-right government of Prime Minister Berisha of dragging the the country from one scandal to another. “The sewers have broken in your house, because these are the morals of this majority,” the head of the Socialist parliamentary group Valentina Leskaj said.

Opposition MPs went on to attack Berisha appointing of Pango, noting that rumours about his behaviour have circulated for years.

Criticism of the premier came also from within his ranks. Former Foreign Minister Besnik Mustafaj called on Berisha to reshape his government’s line-up ahead of the parliamentary election on June 28. “I think this is the time when Berisha should conduct a deep analysis of his government,” said Mustafaj.

The usually vociferous Berisha was nowhere to be seen in public on Thursday, even canceling a meeting at the Council of Ministers. By midday his office issued a statement in which it announced the new Minister of Culture, Ardian Turku, also a psychology professor.

Prosecutors on Thursday sequestered the tape recording of the incident and launched an investigation that could lead to a possible indictment of Pango. According to some legal experts, if the claims prove true, Pango risks up to three years in prison for sexual harassment at work. Others claim the minister could also be charged with corruption because he sought sex as a bribe in exchange for a job.

Berisha returned to power in Tirana in 2005 on a “Clean Hands” platform, promising to rid the country of the endemic corruption that has plagued it since the communist regime fell in 1991. But his opponents claim corruption in Albania has only worsened.

If Pango is actually indicted he will be the third minister of the current centre-right government facing charges. Former Minister of Defense Fatmir Mediu was charged in February with abuse of power over the deadly blast at an army depot a year ago that left 26 people dead, more than 300 wounded and roughly 3000 homeless.

Foreign Minister Lulzim Basha also faces charges of abuse of power and breaking tender rules over the construction of a highway linking Albania’s Adriatic coast with Kosovo, in what experts have calculated damage to the state in the range of €230 million.

Berisha’s has repeatedly denied any wrong-doing from his minister in the blast case and in the construction on the highway, while ferociously attacking prosecutors, the opposition and the media, which according to him are biased against his successes.

However, according to many observers, the latest sex-scandal could be harder to swallow for the conservative premier, as it comes only three months ahead of the election, and he has built his image on moral standards, often attacking his opponents as sexually deviant.
Hëna
Hëna
Senior Member
Senior Member

Female
Number of posts : 179
Registration date : 2009-02-10
Points : 12
Reputation : 5

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Re: Scandals of Albanian Politics

Post  AuLoNa Fri Mar 06, 2009 1:32 pm

hahahaha, ah sa te thella jane keto pune. Degjojeni dhe lexoeni, tani po e lene ne balte shokun e tyre, qe ka bere pislliqet si te gjitha keto qe renditen. Tani bejne sikur nuk e njohin fare Pangon, ose se kane pare ndonjehere ne kete bote. Ky fenomen eshte vetem nje incident nga shume incidente te tjera skandaloze qe ndodhin ne shtetin dhe shoqerine tone, e cila eshte degjeneruar me ane te qeverisjese qe kemi.

Se eshte nje fjale, populli eshte si bagetia, dhe andej nga ta drejtosh shkon. Keshtu eshte edhe me udheheqesit tane, jane ata barinjte qe prijne kopene. WinkIsh ministri Ylli Pango ka lënë hije dyshimi për një negocim paraprak me “Fiks Fare”me qëllim ndalimin e transmetimit të videos. Pango deklaroi në emisionin“Opinion” se ka dërguar avokatin e tij për të investiguar, por Gjokutaj ka mohuar. Version multimedial i ketij lajmi

TIRANE-

Drejtuesi i Opinion: Më përmendim, nuk mbaj përgjegjësi për pyetjen, se Avokati juaj Genc Gjokutaj, ka biseduar me “Fiks Fare” në emrin tuaj.

Pango: Është avokati im, i kam kërkuar të shkojë të investigojë se si është puna.

Drejtuesi i Opinion: Jo të ofrojë para?

PAngo: Absolutisht, thjeshtë të bisedojë.

Av. Gjokutaj: Në lidhje me çështjen un nuk kam marrë asnjë takim dhe ju konfirmojë me garanci matematike, se unë nuk kamë ndërmarrë asnjë takim lidhur me këtë çështje, sepse nuk e kam ditur deri në momentin që është transmetuar nga Top Chanel.

Siç edhe mund ta keni dëgjuar nga kjo intervistë të dhënë në orët e para të mëngjesit të sotëm në emisionin “Opinion” ka dy deklarime të ndryshme që komprometojë edhe më shumë ish ministrin e Kulturës Ylli Pango. I ngacmuar nga një sms drejtuesi i emisionit e pyeti ish ministrin mëse ishte e vërtetë se ai vetë kishte ngarkuar avokatin Gjokutaj për të negociuar për çështjen në fjalë, gjë të cilën Pango e pranon, duke mohuar ofrimin e parave në këmbim të mos shfaqes së regjistrimit.

Por vetëm pak sekonda më vonë Avokati Gjokutaj, ndoshta për të fshehur këtë fakt, atë të takimit me drejtuesit e emisionit “Fiks Fare” dhe për rrjedhojë edhe ndoshta ofrimin e parave mohon kategorikisht të ketë pasur një takim të tillë.
Madje avokati i Ylli Pangos, mohon të ketë pasur dijeni, para se të shihte regjistrimin e klientit të tij duke joshur një femër në këmbim të një vendi pune, pra para orës 20 e 15 minuta të datës 4 mars kur edhe u shfaq ky filmim skandaloz.
Me të drejtë lind pyeta, cila është e vërteta e pamohueshme, ajo që thotë ish ministri i përfshirë në këtë skandal, apo ajo që thotë avokati i tij?
Ky i fundit madje ka pranuar se është takuar me drejtuesit e emisionit investigativ “Fiks Fare” në një restorant të njohur në Tiranë, por se mohon të ketë diskutuar për çështjen në fjalë.
Po kush është Avokati Gjokutaj dhe çfarë e lidh atë me maxhorancën në pushtet?

Gjokutaj, mbron ish ministrin e Transporteve Lulëzim Basha, një nga njerëzit më të afërt të kryeministrit Berisha në çështjen kaq shumë të përfolur për korrupsion, atë të rrugës Durrës-Kukës.
Si për ironi të fatit Gjokutaj gjithashtu mbron biznesmenin Damir Fazlliç, mbi të cilin janë ngritur dyshime për transaksione të paligjshme në Shqipëri, që sipas prokurorëve, mund të jenë pastrim parash.
Në detyrën e prokurorit në Tiranë, Gjokutaj hetoi gjithashtu dhe mbrojti në gjykatë akuzën për ish kryeministrin Fatos Nano, i cili u dënua Fakti dhe Apeli. Gjokutaj ka mbrojtur gjithashtu ish drejtorin e Aviacionit Gamzend Doibrën.
Siç mund të vihet re lehtë, karriera e Gjokutaj ka qenë e lidhur ngishte sidomos kohët e fundit me maxhorancën në pushtet për të mbrojtur skandalet më të mëdha ku janë të përfshirë njerëz të marrë në mbrojte drejtpërdrejtë politike nga kreu i qeverisë Berisha.
AuLoNa
AuLoNa
No rank
No rank

Female
Number of posts : 1002
Location : USA
Humor : Plenty..:)
Registration date : 2009-01-27
Points : 118
Reputation : 33

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Ato 5 minuta që shpëtojnë Ylli Pangon

Post  AuLoNa Fri Mar 06, 2009 2:46 pm

Kaluan 5 minuta nga denoncimi i Fiks Fare, që tregonte historinë e ngacmimeve seksuale të ministrit Ylli Pango, te vendimi i Sali Berishës për ta shkarkuar nga posti i tij.

Një kohë kaq e shkurtër do të duhej të tregonte përmasat e mëdha e të rënda të skandalit, por nuk është kështu, përkundrazi, në këndvështrimin tonë zbut përmasat.Të jetë e qartë: Ylli Pango u damkos me krimin me vulgar, etik, apo penal, që mund të njolloset një përfaqësues i pushtetit: ofrimi i një vendi pune të paguar me paratë publike, në këmbim të seksit. Ka ndodhur më parë, ndodh përditë (dhe jo vetëm në Shqipëri) e fatkeqësisht do të ndodhë akoma. Thënë kjo, kryeministri Berisha bëri mirë që shkarkoi ministrin pis. Por, nëse për të çuar në shtëpi Pangon i mjaftuan 5 minuta, sa minuta iu deshën Sali Berishës për të çuar në shtëpi Fatmir Mediun, të akuzuar për një skandal që i mori jetën 35 vetëve në Gërdec? Ose Lulzim Bashën, i akuzuar për një skandal grabitjeje në disa miliona dollarë të arkave të shtetit? Nëse Pango, për një çështje banale u likujdua në 300 sekonda, Mediu dhe Basha (të akuzuar për krime më të rënda) janë akoma të fortë në krahun politik të kryeministrit. Berisha i mbrojti, po i mbron dhe do t’i mbrojë deri në ditën e fundit të pushtetit të tij. Dhe do ta bëjë dhe më pas, siç ka treguar se di të bëjë me të gjithë bashkëpunëtorët e tij në kohë të errëta, të cilët, me t’u kthyer në qeverisje, i shpërbleu me poste pune edhe pse ishin njollosur (mesa duket për llogari të tij) nga krime etike – ndoshta dhe penale, sigurisht më të renda se ato të Ylli Pangos.
Pango është fajtor për ngacmime seksuale dhe me të drejtë s’duhet të jetë në qeverisje. Por fakti që Berisha e flaku aq shpejt, tregon se me të Berisha nuk kishte afera apo pakte bashkëpunimi. Kjo e shpëton Pangon: ngacmues seksual, burrë i vogël e vulgar, shërbëtor i kryeministrit, por jo i komplikuar me të.
Eshtë e qartë që Sali Berisha s’ka lidhje fare me historitë seksuale të Ylli Pangos dhe për këtë arsye e flaku në shtëpi sa hap e mbyll sytë. Përse Sali Berisha ngul këmbë të mbrojë Fatmir Mediun, Lulzim Bashën e të gjithë të korruptuarit e tjerë të klanit politiko-mediatiko-afarist që kanë çuar Shqipërinë në shënjëstër të komunitetit ndërkombëtar? Përse Sali Berisha reagon kaq shpejt pas një hetimi gazetaresk të kryer me ndihmën e një aktoreje (e në bazë të atyre filmimeve, pa asnjë verifikim tjetër, pushon ministrin e rënë në kurth) dhe nuk i beson rezultateve të hetimeve të gjata të kryera nga prokuroria, përballë të cilave ngre mure mbrojtëse dhe ulëret për komplot politik?
Edhe Ylli Pango dje tentoi të denonconte “manipulim të mediave për qëllime politike”, por sa humbi kohë: më mirë të tërhiqet me qetësi ose të kalojë ca pushime të gjata jashtë shtetit. Kryeministrit të tij i mjaftuan 5 minuta për të vendosur që s’kishte asnjë komplot kundër tij, prandaj, ministra, deputetë, gazetarë linçojeni publikisht siç ndodhte në gjyqet e popullit: Linçim pa asnjë mbrojtje, sepse ajo që bëri ai, nuk falet. Korrupsioni, vjedhja apo vrasja, janë krime më të lehta. Po a do të mjaftojnë ato 5 minuta për të shlyer 4 vjet abuzime që do të mbeten në historinë e një prej shtetbërjeve më të këqia shqiptare?
AuLoNa
AuLoNa
No rank
No rank

Female
Number of posts : 1002
Location : USA
Humor : Plenty..:)
Registration date : 2009-01-27
Points : 118
Reputation : 33

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Re: Scandals of Albanian Politics

Post  AuLoNa Fri Mar 06, 2009 8:08 pm
Sa gjynah, edhe ketyre nuk ua plotesojne kushtet, qe duhet te jene te paret ne liste!
Eshte edhe per te qare edhe per te qeshur, se sado te paralizuar ua thyen hinden ministrave me dere....Laughing

Paraplegjiket të ngujuar në ditën e pestë të grevës së urisë, kanë refuzuar sot vizitën e tre ministrave të qeverisë, asaj të shëndetësisë Anila Godo, të integrimit Majlinda Bregu, e atij të punës, Anastas Duro.

TIRANE- Ka qenë e pazakontë situata e krijuar sot në ambientet ku po zhvillohet greva e tetra dhe paraplegjikëve në Laprakë të Tiranës. Tre ministrat ajo e Shëndetësisë Anila Godo, ministri i Punës Anastas Duro dhe ministria e Integrimit Majlinda Bregu janë përballur me një pritje tip proteste nga të ngujuarit e grevës së urisë, e cila sot hryri në ditën e saj të pestë.
Grevistët, shprehen se ndjehen të mashtruar nga qeveria. Ata janë munduar të nxjerrin jashtë dhomës, ku qëndrojnë prej 5 ditësh, ministrat duke hedhur parrullat (Qeveri mashtruesish). E gjithë kjo situatë ka vazhduar për pak kohë dhe më pas të ngujuarit në grevë kanë pranuar të bashkëbisedojnë me tre ministrat duke shprehur revoltën e tyre ndaj heshtjes së qeverisë kundrejt kërkesave të tyre .
Ata e kanë cilësuar harresën e qeverisë ndaj kërkesave të tyre, si të pafalshme.
Prej vitesh para dhe tetraplegjikët nuk kanë reshtur me kërkesat e tyre ndaj qeverisë për plotësimin e disa kushteve më minimale për jetesë.
Kjo shtresë nga më të denigruarat nga vëmendja e qeverisë, kërkon një rritje të pensionit mujorë, rritjen e kompensimit financiar për të drejtën e kujdestarisë, një sasi të caktuar karburant në muaj, e të tjera.
AuLoNa
AuLoNa
No rank
No rank

Female
Number of posts : 1002
Location : USA
Humor : Plenty..:)
Registration date : 2009-01-27
Points : 118
Reputation : 33

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Albania Sex Scandal Turns to Soap Opera

Post  Hëna Mon Mar 09, 2009 1:48 pm

After the dismissal on Wednesday of the Minister of Culture over a video that was broadcast nationwide showing him asking sexual favours from two young women in exchange for a job in his ministry, Albanians remained glued to their TV sets on Thursday as the drama continued to unfold on infront of their eyes.

Viewers from around the country sent thousands of text messages and phone calls to TV and radio stations expressing emotions that ranged from disgust to humour, while in Albania's political circles the scandal has unleashed a new chapter of recriminations, accusations and counter accusations.

Meanwhile, the disgraced minister appeared on a late night TV show, in which he admitted that the tape was real, but sought to give his side of the story, saying the whole episode was a set-up and “a fabrication by the media”.

Ylli Pango was fired on Wednesday, after a video showing him allegedly asking sexual favours from young women was broadcast on the investigative program Fisk Fare on Top Channel TV. One of these meetings was set in his private villa in Tirana, in which the sacked minister asks a woman - who was also the undercover reporter - to strip her clothes off.

In the recording Pango is overhead repeatedly asking the woman to take her shirt off and come out in a bikini so that he can assess whether she is the right person for the job. Pango, a 56-year-old professor of psychology, promises to hire her if she is “brave” and together they will travel the world attending tourism fairs.

“I'd like you to expose yourself, I liked you when I saw you,” said Pango in the audio. “I have to see you first in a bikini so I can evaluate you,” he adds, explaining that this is necessary in order for her to work tourism fairs.

Thirty minutes after the broadcast Prime Minister Sali Berisha issued a statement sacking Pango.

During an late night show on the private broadcaster TV Klan on Thursday, Pango rushed to give his side of the story. He claimed that he never sought sex from the undercover reporter, but had asked her to strip in order to see her body, because they had once met on a TV show and she had lost weight. “I asked to see her in a bikini because it is common in fairs around the world to appear in a bikini,” Pango said.

“She showed a lot of cleavage and was provocative, so I am telling you it would be hard for any man to resist,” he added.

He then accused the editors of the program that broadcast the tape of cutting some parts of the conversation in order to change its context. While admitting that the part that was broadcast was real. Pango also accused Fisk Fare's editors of asking money from a lawyer he had engaged, Genc Gjokutaj, to “investigate” the matter.

However, during the interview the lawyer called denying that he had ever negotiated anything on behalf of the minister, and described the meeting with the editors as a gathering between friends in which the tape was never discussed.

In parliament deputies expressed disgust and repulsion for the actions of the minister, and called for his indictment. “It's extremely shameful, offensive, grave and shocking,” said parliamentary speaker Jozefina Topalli.

“This man has betrayed the Democratic Party’s morals, the faith bestowed by his voters and should resign because he does not represent them anymore,” she added.

The opposition Socialists called for an investigation, and accused the majority centre-right government of Prime Minister Berisha of dragging the the country from one scandal to another. “The sewers have broken in your house, because these are the morals of this majority,” the head of the Socialist parliamentary group Valentina Leskaj said.

Opposition MPs went on to attack Berisha appointing of Pango, noting that rumours about his behaviour have circulated for years.

Criticism of the premier came also from within his ranks. Former Foreign Minister Besnik Mustafaj called on Berisha to reshape his government’s line-up ahead of the parliamentary election on June 28. “I think this is the time when Berisha should conduct a deep analysis of his government,” said Mustafaj.

The usually vociferous Berisha was nowhere to be seen in public on Thursday, even canceling a meeting at the Council of Ministers. By midday his office issued a statement in which it announced the new Minister of Culture, Ardian Turku, also a psychology professor.

Prosecutors on Thursday sequestered the tape recording of the incident and launched an investigation that could lead to a possible indictment of Pango. According to some legal experts, if the claims prove true, Pango risks up to three years in prison for sexual harassment at work. Others claim the minister could also be charged with corruption because he sought sex as a bribe in exchange for a job.

Berisha returned to power in Tirana in 2005 on a “Clean Hands” platform, promising to rid the country of the endemic corruption that has plagued it since the communist regime fell in 1991. But his opponents claim corruption in Albania has only worsened.

If Pango is actually indicted he will be the third minister of the current centre-right government facing charges. Former Minister of Defense Fatmir Mediu was charged in February with abuse of power over the deadly blast at an army depot a year ago that left 26 people dead, more than 300 wounded and roughly 3000 homeless.

Foreign Minister Lulzim Basha also faces charges of abuse of power and breaking tender rules over the construction of a highway linking Albania’s Adriatic coast with Kosovo, in what experts have calculated damage to the state in the range of €230 million.

Berisha’s has repeatedly denied any wrong-doing from his minister in the blast case and in the construction on the highway, while ferociously attacking prosecutors, the opposition and the media, which according to him are biased against his successes.

However, according to many observers, the latest sex-scandal could be harder to swallow for the conservative premier, as it comes only three months ahead of the election, and he has built his image on moral standards, often attacking his opponents as sexually deviant.
Hëna
Hëna
Senior Member
Senior Member

Female
Number of posts : 179
Registration date : 2009-02-10
Points : 12
Reputation : 5

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Real People, Real Problems

Post  Hëna Wed Mar 11, 2009 12:00 pm


Ndërtimet në aksin rrugorë Durrës- Kukës, në lagjen Drinas në hyrje të qytetit të Kukësit kanë dëmtuar 5 shtëpi. Si pasojë e ndërtimeve që po kryhen në këtë zonë 5 banesa kanë pësuar çarje nga rrëshkitja e dheut, banorët kërkojnë ndihmë nga shteti.
Kreu i G99 vizitoi 2 prej të mbijetuarve të tragjedisë së 15 marsit të cilët tashmë janë invalide pas dëmtimeve të mëdha.Veliaj tha se forca e tyre për tju rikthyer jetës normale është thirrja më e fortë për sensibilizim dhe pjesëmarrje në protestën e së djelës.
Hëna
Hëna
Senior Member
Senior Member

Female
Number of posts : 179
Registration date : 2009-02-10
Points : 12
Reputation : 5

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Re: Scandals of Albanian Politics

Post  Hëna Thu Mar 12, 2009 2:21 pmHmmm ca te thuash me me keta njerez, qe na qeverisin!

44 kryefamiljarë të Gërdecit janë paditur nga Bashkia e Vorës si debitorë ndaj shtetit pasi komisioini vlerësues ka ulur shumën e mëparshme të dëmshpërblimit. Banorët duhet ti kthejnë shtetit një pjesë të parave. Ata shprehen se kjo është një padrejtësi.

TIRANE- Bashkia e Vorës ka ngritur padi penale ndaj 44 të dëmtuarve nga tragjedia e Gërdecit. 44 kryefamiljarë shtëpitë e të cilëve janë dëmtuar nga shpërthimi vrastarë i Gërdecit duhet të paraqiteshin sot gjykatën e Shkallës së Parë në Tiranë, për tju përgjigjur akuzës si debitorë ndaj shtetit.
“Shteti në një farë mënyre po i rrimer ato para që ju dha si dëmshpërblim pas tragjedisë së Gërdecit”, shprehen ata.
Banorët pretendojnë se gjithçka është bërë nga komisioni i dytë i dëmeve, i cili pa fakte ka ulur 10-fishin e shumës së caktuar nga komisioni i parë vlerësues.
Kështu nga 1.2 milion lekë të vjetra dëmshpërblim që u caktua nga komisioni i parë, i dyti uli shumën në 90 mijë lëkë të vjetra, çka do të thotë se banorët duhet ti kthejnë shtetit 1.1 milion lekë të vjetra.

Ja se si shprehet njëri prej banorëve, “jam i paditur nga Bashkia me arsyen se jam debitor ndaj saj. Unë nuk e di se çfarë debitori jam, unë nuk i kam përfituar atë shumë parash me vjedhje, pra nuk ekziston një mënyrë e paligjshme që unë mund ti kem përfituar”.

Një tjetër banorë i paditur shton se “as nuk kemi gënjyer, as nuk kemi mashtruar erdhi komisioni që bëri vlerësimet. Ndërsa komisioni i dytë më rivlerësoi me minus dhe nuk i mori fare për bazë procesverbalet e para. Ne spo kërkojmë asgjë më tepër sesa shtëpinë tonë”.

“Nëse shteti më ka vlerësuar 2 milion lekë shtëpinë time, un i kthej ato 2 milion lekë, por shteti të vijë të më ndërtojë shpinë ashtu siç unë e kam pasur. Dhe të nxjerri ankthin e fëmijëve të mi që ata e kanë përjetuar në atë ngjarje, kështu shteti mbetet debitorë ndaj nesh jo ne ndaj atij”, shprehet një tjëtër banorë i paditur.

Edhe pse të vënë nën akuzë banorët u paraqitën sot në Gjykatë, por gjyqi është shtyrë më 13 maj. Banorët, kërkojnë që qeveria tu kthejë shtëpitë në gjendjen fillestare pasi sipas tyre tragjedia e Gërdecit nuk ishte një fatkeqësi natyrore, ose të ngrihet një komision tjetër, i cili do të rivlerësojë dhe njëherë dëmet e banesave në zonën e Gërdecit.
Hëna
Hëna
Senior Member
Senior Member

Female
Number of posts : 179
Registration date : 2009-02-10
Points : 12
Reputation : 5

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Re: Scandals of Albanian Politics

Post  AuLoNa Thu Mar 12, 2009 10:02 pm
Ndërsa Bashkia e Vorës ka hedhur në gjyq 44 banorë të prekur nga tragjedia në Gërdec, për përfitime me fondet e dhënë nga qeveria si dëmshpërblim, Prokuroria e Tiranës vazhdon hetimet ndaj kryetarit të saj, për abuzime në vlerësimet e objekteve. Version multimedial i ketij lajmi

VORE- Qysh prej kohës së ngritjeve të komisioneve vlerësuese për dëmshpërblimin e banorëve shtëpitë e të cilëve u prekën nga shpërthimi i 15 marsit në Gërdec, procesi është shoqëruar me akuza dhe pakënaqësi të shumta. Shpesh herë të dëmtuarit kanë protestuar dhe vënë në shënjestër të sulmeve të tyre kreun e bashkisë së Vorës Fiqiri Ismaili.

Këta banorë kanë pretenduar në mënyrën e keqmenaxhimit të fondeve nga ana e Bashkisë Vorë dhe mos vlerësim real të demit nga specialistët. Zërave të banorëve u është bashkuar edhe Avokati i Popullit, i cili herë pas herë i ka kërkuar kryetarit të Bashkisë Vorë, Fiqiri Ismaili, transparencë në dhënien e ndihmave për banorët e Gërdecit të përfituara dhe të administruara nga kjo bashki.

Abuzimet financiare të konstatuara me dëmshpërblimet e dëmeve nga tragjedia e Gërdecit u bë shkak që prokuroria e Tiranës të nisë hetimet për vlerësimet e objekteve që janë prekur nga tragjedia e Gërdecit. Në shtator të vitit 2008 kreu i bashkisë Vorë u thirr në prokurorinë e Tiranës për tu shpjeguar prokurorëve mekanizmin e ngritjes së grupeve të vlerësimit të dëmeve në zonën e prekur nga tragjedia si dhe numrin e zyrtarëve të bashkisë së Vorës që kanë qenë pjesë e komisioneve të vlerësimit .

Në hetime, të cilat ende vazhdojnë për shumë objekte, u përfshinë specialistë të sektorit të krimit ekonomik, si dhe oficerët e policisë gjyqësore. Por emri i Fiqiri Ismailit është i përfshirë edhe në një tjetër skandal, atë të misrit pa kokrra e tregtuar nga firma “Agro Blend”, përfaqësues i së cilës ishte pikërisht kreu i bashkisë Vorë.
Mos realizimi i pjalmimit të farës së misrit u pasua me mungesë prodhimi, e për rrjedhojë me qindra fermerë nga zona të ndryshme të vendit si Burrel, Peshkopi, Elbasan, Peqin Gramsh ngritën zërin dhe kërkuan dëmshpërblim të menjëhershëm. Firma “Agro Blend” pranoi se 10 tonë farë misri nga 200 tonë gjithsej të importuar nga Franca, rezultuan me probleme gjatë fazës së pjalmimit, ndërsa kreu më vonë dëmshpërblimin e fermerëve.
AuLoNa
AuLoNa
No rank
No rank

Female
Number of posts : 1002
Location : USA
Humor : Plenty..:)
Registration date : 2009-01-27
Points : 118
Reputation : 33

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Re: Scandals of Albanian Politics

Post  AuLoNa Fri Mar 13, 2009 1:43 pm

hahaha Rilli Zoti Ceka.....LaughingMazhoranca: Ligj për ndalimin e kamerave të fshehta

Shfaqja e videos-skandal të ish-ministrit të Kulturës, Ylli Pango, duket se i ka "djegur" keq mazhorancës. Pasi e dënoi publikisht atë rast, tashmë pas një jave, ajo duket se ka rimarrë veten dhe është hedhur në sulm kundra medias, që, jo vetëm e realizoi atë video, por edhe atyre të tjerave që e pasqyruan atë për ditë me radhë. Për t'i vënë fre përsëritjes së një rasti të tillë, shumica qeverisëse është duke menduar ndërmarrjen e masave parandaluese.

Ka qenë nënkryetari Parlamentit ai që ka kërkuar dje, në sallën e Kuvendit, që legjislativi të ndërhyjë për të evituar ndërhyrjen e medias në atë që ai e konsideroi kompetencë të Prokurorisë. Për këtë, ai ka bërë dy propozime konkrete, të cilat konsistojnë në bërjen e një ligji që do të rregullonte sjelljen e medias, si dhe ngritjen e një komisioni të posaçëm parlamentar, për të hetuar financimet e medias dhe, sidomos, marrëdhëniet e tyre financiare me qeverisjen vendore dhe atë qendrore.

"Ftoj Parlamentin ta rishikojë këtë çështje në komisionet parlamentare në dy drejtime: Në radhë të parë, se si përdoren mjetet e gjurmimeve të fshehta që, deri më sot, e dimë se janë kompetenca të Prokurorisë. Kjo jo të pengojë mediat që të përdorë këto mjete, kamerat e fshehta, por gjithmonë të ketë një disiplinim që njeh caqet e lirisë së njeriut, por edhe të interesit publik, sepse kemi qenë dëshmitarë dhe të dramave që transmetohen me kamerat e fshehta, që kalojnë kufijtë e interesit publik, dëmtojnë personat publikë.

Për këtë mendoj se duhet të ketë një ligj, që, transmetimi i tyre, të disiplinohet. Dhe, së dyti, krijimi i një komisioni hetimor, që do të shikonte raportet e medias, sidomos të medias elektronike me qeverisjen, qoftë qendrore, qoftë vendore", - tha Ceka.
AuLoNa
AuLoNa
No rank
No rank

Female
Number of posts : 1002
Location : USA
Humor : Plenty..:)
Registration date : 2009-01-27
Points : 118
Reputation : 33

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Re: Scandals of Albanian Politics

Post  Hëna Fri Mar 13, 2009 4:10 pmA duhet te behet nje tragjedi tjeter!

Kullat e puseve te naftes ne zonen e Beratit kane nisur te rrezohen duke rrezikuar seriozisht jeten e banoreve.

Ne fshatin Ciflig, te komunes Poshnje, nje kulle u rrezua gjate momentit te pastrimit. Bazamenti dhe kavot nuk e kane mbajtur peshen e kulles duke sjelle rrezimin e saj ne momentin kur pusi ishte duke nxjere nafte.

Banoret qe jetojne prane tyre shprehen te frikesuar se ata dhe femijet e tyre jetojne nen rrezik.

Ne zonen e 44 te sektorit naftenxjerrjes ndodhen mbi 100 puse te gjithe ne proces prodhimi. Keta puse jane te parrethuar dhe per me teper prane banesave.

Familjaret tregojne se edhe kanalet prane shtepive te tyre jane mbushur me nafte dhe shpesh ne to kane rrene femijet e vegjel duke rrezikuar jeten.

Neki Polovina pergjegjes i ketij sektori nuk tregon arsyet se perse kullat rrezohen, per me teper ka tentuar te pengoje ekipin e Top Channel qe te mos regjistroje pasojat e aksidenteve qe ndodhin fare prane banesave.
Hëna
Hëna
Senior Member
Senior Member

Female
Number of posts : 179
Registration date : 2009-02-10
Points : 12
Reputation : 5

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Britain to Extradite Key Albania Murder Suspect

Post  AuLoNa Wed Mar 25, 2009 11:32 am

A British court has ordered the extradition of a former Albanian secret services officers, Ilir Kumbaro, considered a key suspect in the torture and murder of an Albanian-Macedonian businessman in 1995.

Kumbaro was arrested in London in October after an international man hunt from Interpol and Britain's Scotland Yard.

Together with Kumbarao, Albanian prosecutors have indicted Arben Sefgjini, former head of the General Directorate of Taxes, who previously served as the head of Tirana’s Secret Service Office, SHIK, over the torture and murder of Remzi Hoxha.

Two of his former colleagues, Budion Mece, Avni Kolladashi, have also been charged with the 1995 torture and murder of the businessman.

The four former SHIK officers are accused of abducting Hoxha, Zizo Kristopoli and Avdyl Loshaj on October 21, 1995. Prosecutors believe that after being placed in a SHIK safe house in the town of Lezha, in northern Albania, the three were tortured by the defendants, while Hoxha died as a result of wounds inflicted during the torture.

The reasons behind the abduction and torture remain unclear. Local media have alleged that Hoxha was witness to a conversation in Macedonia between then Prime Minister Sali Berisha and former Serb strongman Slobodan Milosevic, in which they agreed terms for smuggling oil during the 1992-1995 Bosnian war.

Berisha has declined to comment on the allegations. However in 2005 he admitted tolerating the smuggling trade between Albania and Montenegro. He claimed that the trade was allowed for “humanitarian reasons,” to relieve Montenegro and Kosovo of the hardships of the UN embargo.

Critics contend that the contraband fuelled Milosevic’s war machine in Bosnia.

The defendants all pleaded not guilty when they were arraigned before the High Court in Tirana.


AuLoNa
AuLoNa
No rank
No rank

Female
Number of posts : 1002
Location : USA
Humor : Plenty..:)
Registration date : 2009-01-27
Points : 118
Reputation : 33

Back to top Go down

Scandals of Albanian Politics - Page 3 Empty Re: Scandals of Albanian Politics

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 3 Previous  1, 2, 3

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum