ARBËNIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!!

3 posters

Go down

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!! Empty Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!!

Post  1bilderberg Fri Apr 10, 2009 10:33 am

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!
Nga Maksim Zoto
"Flamuri Shqiptar ashtu si dhe gjuha e tij, kanë karakter Kozmik, andaj ai duket se është po aq i vjetër sa dhe vet ndërgjegja njerëzore! Gjithashtu, i gjen të mishëruara brënda simbolit të tij, të gjitha etapat historike në të cilat ka kaluar gjaku i Shqiptarëve, nëpër mijë-vjeçarët dhe peripecitë e civilizimit të vet të famshëm"!
Çdo dukuri, ngjarje, fenomen shoqëror, ka origjinën si fillim proçesi historik. Kemi këtu parasysh momentin e lindjes dhe shkëlqimit të tij. Pastaj maja e arritjes apo suksesi udhëton nëpër kohë dhe transformohet derisa vjen dhe na gjen ne në ditët e sotme. Natyrisht i nënshtrohet një ndryshimi të pandërprerë, i cili i jep një kuptim të ri, formë dhe domethënie të veçantë. Kur bëhet rezistent, arrin pavdekësinë! Mbetet koncepti qëndror, i veçantë, dhe më i rëndësishmi!…
Në fakt, këtë shkrim timin, unë dua t'ja dedikoj flamurit tonë kombëtar … Flamuri ynë, përbëhet siç edhe dihet prej dy ngjyrave kryesore. Nga e kuqja dhe e zeza! E kuqe, është fusha e flamurit! E zeza, qëndron në mes, me shqiponjën e famshme dykrerëshe. Pyetja shtrohet se pse duhet të jetë kështu? Ç'farë mesazhi fshihet për mijra e mijra vjet, mbrapa këtyre dy ngjyrave? Nga e kanë origjinën pra, këto simbole? Po ne brezi i sotëm, a mundemi të zbërthejmë codin e saj të vërtetë?…

Një filozofi e vjetër thotë; "Nëqoftëse përpiqet njeriu, për të gjithçka është e mundur"!…Mbi flamurin Shqiptar padyshim në gjatësinë e shekujve është folur, shkruar, dhe komentuar mjaft! Autorë të ndryshëm, kanë thënë gjëra të rëndësishme rreth tij. Janë pasqyruar opinione, dhënë argumenta, edhe më tutje do të vazhdojnë të bëjnë po kështu! Eshtë padyshim, shumë-shumë e rëndësishme të gërmosh, mbledhësh, flasësh dhe komentosh rreth këtij simboli, sepse është shenja më kuptimplote, si dëshmitari i përjetshëm i origjinës tonë! Historia e tij është krejt e veçantë, siç është e veçantë dhe historia e popullit tonë. Sa i vjetër duhet të jetë ky symbol? Po populli Shqiptar, sa i vjetër është? Pikërisht rreth këtij subjekti, do të përdridhemi në këtë shkrim…

Le të themi fillimisht, se flamuri ynë kombëtar për të cilin po flasim, egziston si diçka materiale, dhe ka një përdorim të gjithanshëm praktik! Atë mundet ta mbash në dorë, në tavolinë, t'ja u tregosh të tjerëve në takime të ndryshme, si përfaqësi shtetërore, në ceremonitë, në përvjetore festash, ndeshje ndërkombëtare futbolli etj... Por nga përmbajtja, ai është një koncept abstrakt... Ai përfaqëson gjithashtu në mënyrë krejt të sintetizuar; filozofinë, kulturën, traditën, dhe eksperiencën e epokave të tëra... Eshtë dëshmitar i momenteve pozitive dhe negative... Dëshmitar i dorës parë në sukseset, dhe dështimet tona poashtu... Ai është vetë shpirti ynë! Njerëzit kanë vdekur nën hijen e tij... dhe kanë lindur poashtu... (dhe jo si ndonjë politikan që papërgjegjësisht deklaron për flamurin, sikur të ishte fjala për gruan e tij, duke thënë se, ai është thjesht një leckë)... Por flamuri i "Bijve të Shqipes" nuk është leckë, ai është Shenjti, sepse nëpërmjet tij ne zbulojmë origjinën tonë se nga vijmë, dhe që në mënyrë të dukshme na shtyn sot, të vazhdojmë të ruajmë lidhjet tona shpirtërore me Krijuesin!

Shkëputja në kohë

Sot shpesh hasim në pyetje praktike rreth elementëve përbërës të flamurit, si p.sh; se pse fusha është e kuqe? Po shqiponja pse është me dy koka? E të tjera si këto!... Sot gjindja, duan të dinë diçka më shumë... Dhe padyshim që ata kanë të drejtë...!

Me gjithë vështirësitë që vijnë prej shkëputjes në kohë prej filozofisë origjinale të të parëve tanë, sidomos në këtë mijëvjeçarin e fundit, unë kam qënë i mendimit se, ja vlen që ta nisësh një mision modest zbulimi, për të nxjerrë në sipërfaqe atë shpirt gjenial dhe të mrekullueshëm që kanë treguar gjatë epokave të kaluara, të famshmit "Bijtë e Shqipes"! Filozofia e jetës së tyre, s'ka dyshim që gjëndet e pasqyruar, në librat e shenjtë, në shpella, në gurët e varreve, në shkollat dhe universitetet, në librat e shenjtë!... Ata lanë gjurmë kudo ku shkelën, duke kaluar dhe jetuar!... Ata ishin mjeshtra ndërtimesh, njerëz me kurajo të veçantë, optimist të pandreqshëm, dhe mësues të mëdhenj poashtu!

Luftëtarë të rreptë, që njëherë në një kohë askush nuk ja u pa shpinën! Gjuha e tyre ishte gjuha e Zot-it!.. Megjithëse se gjatë tremijë e pesëqind vjeçarit, të cilin po e lëmë mbrapa, ne si komb kaluam tronditje dhe katastrofa të tmerrshme; shkëlqimet dhe rëniet e perandorive më të mëdha të kohëve si ato të Yllirëve, Hittitëve, Persëve, Maqedonasve, Romakëve, apo Bizantit, prap-se-prapë mbijetuam!... Dhe padyshim kjo është shenjë e mirë, është shenja e vërtetë e një rizgjimi të madh kolektiv!...Kishte të drejtë profeti Nostredamus (1503-1566), kur predikonte për ne p.sh; "Shqiptarët ende nuk i kanë luajtur të gjitha kartërat e tyre dhe se padyshim ata përsëri do ta habisin gjithë botën në arenën ndëkombëtare"! Robert D'Angely, "Enigma", bot, Toena, Tiranë, 1998.

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!! Empty Re: Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!!

Post  1bilderberg Fri Apr 10, 2009 10:34 am

Për Yllirët që ishte popullsia e parë dhe origjinale e Europës dhe për vlerat e tyre në fushën dijes e teknologjisë, historiani i shquar Italian, Enzo Gatti, me një ironi krejt të dukshme, theksonte;

"E, pra, qytetërimi Grek dhe ai Romak nuk njihen që ta kenë krijuar, as pëlhurën, as bronxin, as rrotën, as qeramikën, mullinjtë me erë; dhe as grurin, as vreshtat, as ullinjtë, as shkrimin, dhe as rrugët e tulave... Ulliri dhe vreshti, simbole sigurie, paqeje dhe gëzimi, janë krenaria e popujve mesdhetarë: e Albano-Yllirëve"!...

Më poshtë akoma ai vazhdon,"Ky civilizim pati me siguri, shumë shekuj mirëqënie, zhvillimi e paqeje. Shtrirja e tij e gjatë në kohë e tregon qartë këtë gjë. E vetmja njësi matëse e zhvillimit paqësor është prodhimi i punës së njeriut!" Marrë nga, Libri, "Yllirët", bot i "Bargjini", Tiranë. 2005.

Për arësye metodologjike, ne do të përdorim për argumenta historike edhe disiplina të tjera simotra shkencore, si; Arkeologjia, Matematika, Gjeometria, Gjeografia, Letërsia, Gjuhësia, Filozofia, Folklori, Astronomia, Astrologjia, etj; Kjo gjë na bën pra, që të shkelim brënda territorit të historisë së sotme moderne!Joseph Campbell u bë në vitet 80', "Babai Shpirtëror" i lëvizjes për zbulimin e të kaluarës sonë mithologjike dhe të interpretimit të saj me konceptet dhe eksperiencën e zhvillimit të shek. XX. Në programin e PBS, kanali 13, i intervistuar nga gazetari i shquar televiziv Amerikan Bill Moyers, deklaroi; "Mithet janë mbartësit e potencialit shpirtëror të jetës njerëzore" dhe si përgjigje të kësaj thënie në vazhdim, Moyers duke u bashkuar me idenë e tij thekson; "Mithet janë historira, rezultat i kërkimit të njeriut nëpër mijra-vjeçarët, për domethënien apo thelbin e të vërtetës"! Të dy ata me argumentat e tyre, në parim kishin të drejtë, por nëqoftëse mithet nga e kaluara nuk i përgjigjen nivelit të sotëm shkencor mbi vetvehten, dhe natyrës që na rrethon atëherë ato humbasin kredibilitetin për ç'farë flasin! Paul Von Ward, "Solaris Legacy" page xviii, publ, by Inner Eye Books, 1998.

Jo pa qëllim e vura këtë sentencë mbi mithologjinë, sepse ajo është bërë tani gati një nga burimet kryesore informative për një të kaluar tepër të largët. Mithologjia sot siç duket, ka mbetur elementi më rezistent përballë katastrofave të ndryshme natyrore që ka kaluar planeti ynë herë-pas-here, dhe gjithashtu dallgëve lajthitëse që janë pasqyruar në vetë psikologjinë e njeriut si individ, dhe kolektiv poashtu!

Diplomati i shquar Amerikan i fillimit të shek. XX, dhe adhuruesi i Shqiptarëve, Georg Fred Williams në artikullin e tij të famshëm "The Shkypetars" botuar fillimisht në revistën autoritative Amerikane të asaj kohe "Harper's Weekly" në vitin 1915, thekson mbi origjinën e Shqiptarëve si p.sh;

"Në parahistori, përpara se rapsodët Homerikë t'u këndonin hyjnive dhe heronjve mithologjikë, jetonte një popull me emrin "Pellazgë"… Duke zbritur më poshtë në artikullin e tij, ai vazhdon; "Ndërtimet me gurë të pagdhëndur, përballë Partenonit, në Akropolin e Athinës edhe sot e gjithë ditën quhen Pellazgjike"!… Këta banorë të lashtë, që njihen si "Pellazgët Hyjnorë" ndërtuan gjithashtu muret e mëdhenj primitive "Qiklopikë";(Ato të Phenix-it të Delvinës, apo ato të Ulqinit) (shën i imi), që siç e ka theksuar edhe Prof. Pokoki, ato janë ngritur shumë kohë përpara se Grekët të vinin në jetë"! Dihet që me teknologjinë e gurëve "Qiklopikë" janë konstruktuar edhe piramidat e Egjyptit!

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!! Empty Re: Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!!

Post  1bilderberg Fri Apr 10, 2009 10:35 am

Një paralele e çuditshme, kjo ndoshta për pseudo-historianët, të cilët ende vazhdojnë të manipulojnë me të kaluarën e Shqipëtarëve. Por edhe më tej, gjatë këtij shkrimi ne do të hasim kalimthi, dhe në mënyrë krejt të natyrshme, paralele të tëra të civilizimit Pellazgo-Yllir, me atë të Egjyptit të lashtë të Piramidave, që pothuajse kanë fare pak diference për kohën dhe hapësirën ku janë zhvilluar.

Megjithëse për kushtet e vështira të cilat ne po kalojmë si komb sot jemi të ndërgjegjshëm, se nuk do të jetë aq e lehtë që të saktësohet koha kur u kryen këto ndërtime, por jo aq e pamundur! Një gjë shihet se është e sigurtë, se ato janë ndërtuar prej duarve të mjeshtrave Pellazgjikë (paraardhësit e Shqiptarëve të sotëm), dhe se ato janë ndërtuar në një kohë, tepër-tepër të largët, mijëra-mijëra, vjeçare...Kulti i Zeusit
Përpara se ti hyjmë një spjegimi të mirëfilltë mbi simbolin e Shqiponjës dhe se çfarë përfaqëson ajo në flamur, neve na duhet, siç bëhet në raste të tilla që të kthehemi mbrapa në kohë, në kërkim të origjinës, dhe arësyeve se përse ky simbol gjatë epokave, ka kalur në kaq shumë proçese ndryshimi emrash!

Arkeologu i pasionuar dhe atdhetari ynë i madh At Shtjefën Gjeçovi, në studimin e tij mbi Pellazgo-Yllirët shkruante; "Zeus-i, kishte tre preferenca të cilat ishin; Lisi që simbolizonte jetëgjatësinë (rreth 1500 vjet), Dhia Amaltia (që njihej për qumështin e saj shërues), dhe Shqiponja, (zogu simbol i Diellit)"! Nga Libri "Trashëgimi Thrako-Yllire, Vepra, vëll. 2. Prishtinë, 1985.

Nga vinte origjina e këtij kulti, që duket se ka qenë më i vjetri në civilizimin human? Eshtë pikërisht kjo gjë, që historianët e ndryshëm tashmë i janë kthyer me forcë të madhe, dhe po zbulojnë shumë enigma të njeriut, dhe peripecitë që ka kaluar ai për ta populluar planetin Tokë!

"Kur martesa e Qiellit me Tokën çfaqesh në Kultin e Zeus-it, tek Dodona, Priftëreshat e tij atje, këndonin;

Zeus-i ishte, Zeus-i është, Zeus-i do të jetë, O Zeus i madh!

Toka i prodhon të gjitha frutat, Nderojeni Tokën si Nënën"!

Këto rrjeshta të rrimuar, të cilat i përgjigjen me një qartësi të çudiçme pyetjeve tona, i mora si shëmbull nga libri "Një histori Pagane e Europës" me autorët, Prudencë Jones& Nigel Pennick, Publ, by Barnes&Noble Inc, USA. 1995.

Pra shiç thamë, kulti i Zeus-it, tek Shqiptarët e vjetër edhe ata të sotëm dihet që ka dhe zë një vënd qëndror në trashëgiminë e tij kulturore dhe atë shpirtërore! Megjithëse në literaturën botërore përgjithësisht neve na e servirin atë, si "Perëndia Greke" më e rëndësishme e Olimpit, ne pra (Shqipëtarët) sot mund të themi ndoshta me gjysmë-zëri, -"Eh, mendoni çfarë të doni ju, por Zeus-i vetë, në të gjitha kohërat ka folur vetëm Shqip!

Le të pranojmë pak histori, duke rrjeshtuar fakte!...

Eshtë krejt e njohur, dhe pranohet nga të gjithë që "Yllirët" dhe "Pellazgët Hyjnorë" e adhuronin dhe i faleshin Zeusit në faltoret e tyre të kultit. Ata ishin "Paganë" mijra-vjet për nga besimi, dhe perëndija kryesore për ta në Olimp, ishte padyshim Zeusi!… Ai, Zeusi thirrej ndryshe si babai i "Shkrepëtimave dhe Rrufeve" midis përëndive të tjera në Panteon! Nga literatura paraklasike dhe ajo klasike shëmbujt janë të pafund. E thënë ndryshe, Zeusi merrte pjesë në çdo aspekt të jetës së tyre:

Për këtë arësye tani po ju afroj dy tabllo të shkurtra nga lufta e Trojës, të përshkruara nga dy autorë të ndryshëm (por të famshëm), dhe që shkruan në kohë të ndryshme për të njëjtën temë! Paragrafi e parë është shkëputur nga libri i Quintus of Smirna, me emrin "Lufta e Trojës" publ, by, Barnes&Noble. 1996. Duke theksuar fuqinë e Zeus-it, të padiskutueshëm në Panteonin e Olimpit, me zërin e tij buçitës, improvizon papritur për lexuesin një skenë paraprake, ku ai Zeus-i, do të thotë:

"Mësoni, o ju Perënditë e Olimpit! Një e keqe e madhe do t'ju vijë nga lufta e (Trojës) që po ju pret nesër… Ju do të shikoni atje poshtë (në fush-betejë) fuqinë e kuajve, e cila do të shuhet mbrapa karrove të luftës, dhe gjithashtu nga të dyja palët e ushtrive, që do të qëndrojnë përballë njëra-tjetrës, do të shikoni vdekjen e birit të njeriut! Secili nga ju, pavarësisht nga skenat makabre që do të shihni, qëndroni të fortë, dhe as që mos e merrni mundimin të më bindni që ta ndaloj këtë kasaphanë, qoftë edhe duke më rënë në gjunjë! Ora e Fatit nuk ka mëshirë edhe për vetë ne!…

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!! Empty Re: Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!!

Post  1bilderberg Fri Apr 10, 2009 10:36 am

Kështu "Baba Zeusi", ju drejtua atyre, të cilët e dinin mirë gjithashtu, një fakt të tillë… Por, kur e dëgjuan gjykimin e ashpër nga goja e "Zotit të Pavdekësisë", "Shkrepësit të Rrufeve", "Birit të Kronosit", (Zeus-it), ata as që morën guximin që ta kundërshtonin, Boss-in e tyre"!

Ja pra, "Baba Zeus-i", "Zoti i Pavdekësisë", "Shkrepësi i Rrufeve" apo "Biri i Kronosi-t" parashikonte dhe paralajmëronte birin e njeriut, përpara se gjërat e këqija apo katastrofat natyrore të ndodhnin!

Në Iliadë, gjithashtu gjatë leximit të saj, ne e hasim emrin e tij pothuajse në të gjitha lutjet; si, p.sh. "Mbretit Zeus", "Atit Zeus". Ose, Agamemnoni ju lut: Zeus-it, Diellit, Lumenjve, Tokës dhe Nëntokës"! Akili thirri me zë të lartë "Zeus o Atë"! Edhe kur merrnin vendime të veçanta, ata ngrenin duart përpjetë drejt qiellit dhe i luteshin prap Zeusit, për një zgjedhje të drejtë! Kështu luteshin Akejtë, dhe Trojanët poashtu, "Atit Zeus"!

Edwin Jacques, në librin e tij "Shqipëtarët", faq.78-79, bot. "Kartë e Pendë" e Fond. Abraham Linkoln, Fasano, Italy "!... dhe më tutje po aty ai vazhdon...

Por ashtu si dhe Homeri, Virgjili poeti Latin, i paraqiti protagonistët e tragjedisë trojane, jo si Grekë por si Pellazgë! Ai deklaroi se mbreti dardan i trojës, Priami ishte pellazg si të gjithë mbretërit e tjerë Trojanë. Enea gjithashtu ishte dardan dhe rrjellimisht pellazg, ashtu si shumica e trojanëve. Edhe forcat rrethuese ishin pellazgë! Ndonëse aty-këtu, përkthimi në anglisht i cilëson gabimisht si Grekë, po në tekstin latinisht, ata përshkruhen nga Virgjili me të drejtë si danaj ose pellazgë. Duket pra fare e qartë se heronjtë "grekë" nuk ishin aspak "grekë por thjesht pellazgë"!

Pra pas këtyre pasazheve historike nuk është shumë e vështirë për ta kuptuar se, lufta e famshme e trojës ishte thjesht një lajthitje në formën e luftës civile, me të gjitha elementët e vetë katastrofikë, që në fakt Pellazgo-Yllirët në shekujt e mëvonshëm do ti vuanin akoma më tmerrësht këto pasoja! Aty në trojë filloi tatëpjeta e madhe e civilizimit dhe dominimit Yllir...

Zeus-i pra, siç e patë nga shëmbulli që sollëm pak më sipër, i paralajmëroi palët ndërluftuese... Zeus-i i dinte të gjitha, por siç ndodh rëndom në të tilla raste, askush nuk kishte veshë që ta dëgjonte... Pjesa tjetër e ngjarjes duket se, ishte thjesht statistikë historike e fatit njerëzor që po rrukullisej me zhurmë...

"Në festivalin kombëtar të Lojrave Olimpike në 336 BC, në Aegean, ishte vetë Philipi II, në krye të këtij festimi. Në emër të shtetit Maqedon, ai (Philipi) bëri dhuratat për Zeus-in, (Shpëtimtarit dhe Mbrojtësit të tyre)...

"Po për këtë bekim, Aleksandri i Madh kishte arësye gjithashtu që të falenderonte Zeus-in e Olimpit"! Nicolas.G.L.Hammond, "The Genius of Alexander the Great",Publ, by. Chapel Hill, USA. 1997.

Siç shihet edhe nga këta shëmbuj, edhe në shekujt e mëvonshëm, ende Zeus-i, për perandoritë dhe mbretëritë e shumta të Yllirëve, mbetet protagonisti kryesor i dominimit të Olimpit!

Le të vazhdojmë më poshtë me një legjendë interesante të mbledhur nga Zoto Mollosi në shek XIX, në librin e tij me titull "Historia e Epirit dhe e Shqipërisë" fillimisht në gjuhën Greke, por që është e përkthyer dhe ka qarkulluar edhe në gjuhën shqipe në fillim të viteve 20' të shek XX, prej At Shtjefën Gjeçovit;

"Zeus-i vetë, sipas kësaj legjende besohej se kishte lindur në Palavli të Delvinës dhe që prej këndej u dërgua me varkë prej Butrintit në Kretë" !… Jaho brahaj, "Kurora Mbretërore Shqiptare", faq 9, bot i "Dardania", Tirane 1998.

Le ta nisim me emrin, Zeus! Duket qartë se në rrafshin gjuhësor ky emër, ka ndihmuar në formimin e fjalës, Zot-i, që përdoret dëndur në shqipen e sotme!

Rrënja e kësaj fjale në të dy dialektet tona kryesore (Gegë e Toskë) ka të njëjtin kuptim. Në atë të hershmin është ; zë-zëri në toskërisht, dhe siç dihet; za-zani, ose zo-zoni, në dialektin Gegënisht...

Siç e theksuam pak më lart, në përfytyrimin e njerëzve të lashtë besohej se Zeus-i, ishte zëri i të "Plotfuqishmit" ! Siç e pamë, ai krahasohej me rrufetë që binin nga qielli, dhe nderohej si perëndia kryesore e Olimpit! Vendoste rregulla të cilat po qe se njerëzit nuk i zbatonin, ndëshkoheshin ashpër po prej tij.

Le të marrim si shembull këtu, rastin e Prometeut!… Për mosbindje, rrebelim, ose ndoshta për nxjerrje sekretesh (spiun), Zeusi vetë e lidhi atë në shkëmbinjtë e largët të Skithisë, diku andej nga brigjet e detit të zi, dhe i la atij mbi gjoks shqiponjën që ta ndëshkonte hera-herës, duke i çukitur mëlçinë.

Me këtë rast shtrohet pyetja: A është shqiponja symbol i ndëshkimit? Në legjendën e "Prometeut të Lidhur" dukshëm që po!

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!! Empty Re: Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!!

Post  1bilderberg Fri Apr 10, 2009 10:36 am

A ka lidhje kjo domethënie e shqiponjës së Zeus-it, me shqiponjën dykrerëshe të simbolit të sotëm Shqiptar, mbi Flamur? Ngjyra e saj e zezë mbi fushën e kuqe, nuk na lë shumë vënd për manipulim!

Po vazhdojmë më tej me autorin Ralph Ellis, në "Thoth, The Architect of the Universe", Publ. në UK. 2001, i cili na afron këtë legjendë për "Atlantidën" dhe pyet se nga e kishte origjinën ky mith? Duke qenë se kalimthi përmënden edhe Shqiptarët me emrin e Toskëve po në këtë legjendë po e riprolloj ashtu siç e ka trajtuar ai… Ralph Ellis!

"Platoni (427-347, BC), e theksonte origjinën e Atlantidës me forcë të madhe si Egjyptiane. Kjo histori thuhet se i është treguar fillimisht Solonit, një nga të shtatë të urtët e Athinës, gjatë vizitës së tij në Heliopolisin e Egjyptit. Soloni (639-559, BC) rridhte nga një familje fisnikësh, dhe udhëtoi për në Egjypt më 571 BC, ku ai kaloi kohë në Heliopolis dhe në qytetin Sais. Në vazhdim pastaj ai qëndroi në Qipro, si mik i Mbretit Philocyprus, dhe kthehet prap në Greqi, në 561 BC. Fatkeqësisht, asnjë nga punët e tij, përfshi këtu edhe komentet mbi Atlantidën, s'ka mbijetuar.

Historia e tij, transmetohet nga Kritias, i cili riprodhon Sokratin, dhe pastaj Platoni e shkruan atë në veprën e tij të njohur Timeaus dhe Kritias! 300 vjet më pas një tjetër emër Crator gjithashtu vizitoi qytetin Sais, dhe pa në një kollonë guri të shkruajtur me Hieroglife, historinë e Atlantidës njësoj siç e pat treguar edhe Platoni! Megjithatë nga historianët theksohet se, ende nuk është gjetur diçka e tillë nga arkeologët e sotëm, në qytetin e Sais.

Por vetë legjenda e Atlantidës thoshte; Vajza Cleito mbeti shtatzanë nga zotat, (Alien-ët?!!), ( Homonoidët?!!) të cilët gjejnë tek ajo idealin origjinal, të civilizimit human! Civilizimi njerëzor u ndërtua në kontinentin e Atlantidës i filluar nga Poseidoni matanë shtyllave të famshme të Herkulit (Gjibraltar). Shoqëria që u themelua nga pesë çifte binjakësh të lindur nga vajza Cleito, jo vetëm që zhvilluan Atlantidën por edhe Mesdheun, nga Egjypti deri në Toskani, thotë legjenda"!

Mbas këtij tregimi pak të gjatë ne vijmë papritur tek Toskania ose YIliria e Jugut!… Le ti kursejmë komentet për diku tjetër!

Në një artikull studimi të "New York Times", që e pata lexuar në qershor të vitit 2000, mbi fillimin e inteligjencës njerëzore nëpërmjet Homo-Sapiensit, civilizimi i sotëm konsiderohet të ketë filluar 50 000 vjet më parë!... Nga Afrika e jugut qënkan shpërndarë 18-të, (Adamë dhe Eva sëbashku) ! Mund të kuptohet lehtë, se autori i shkrimit ka përdorur emrat biblikë nga libri i parë i Moisiut, në mënyrë simbolike! Pra ata llogjikisht duhej të ishin dhjetë vajza e tetë djem të cilët populluan planetin duke u shpërndarë në të gjitha kontinentet!

Por ajo që më bëri përshtypje në këtë studim, ishte fakti i fillimit të jetës në Europë. "Aty thuhej saktësisht se jeta ka filluar atje, sipër kufirit të sotëm Grek, 45.000 vjet më parë"! Ky studim interesant, dhe pa as më voglin dyshim, serioz, konkludonte me praktikimin e kërkimeve shkencore me metoda gjenetike !...

Pasi e mbarova së lexuari artikullin, pyetja më lindi vetvetiu! Po përse vallë në një gazetë me kaq autoritet të gjerë sa "New York Times", ndruhet dhe nuk ja përmend emrin këtij territori që i bie poashtu, sipas përshkrimit të tyre, ti përkasë "Bijve të Shqipes"?

A thua Toskët e Atlantidës, të jenë të njëjtë me Toskët e jugut të Shqipërisë? ApoAuthori, John Wilkes në librin me titull "The Yllirians", Publ. by Blackwell Library 1995, e sjell në kujtesën tonë fillimin e Europës, krejt kështu;

"Në dokumentat Romake me titullin (Ilirike-1), gadishulli ynë e ka marrë emrin nga Yllirius, djali i Polifemit. Ky qiklopi Polifem, u martua me gruan Galatea nga Siçilia, dhe nga martesa e tyre ata patën tre djem me emrat; Celtus, Yllirius dhe Galas, dhe pastaj ata emigruan për në vënde të tjera ku dhe kanë formuar popujt të cilët morën emrat e tyre". Kjo histori duket se është më pranueshme se të gjitha të tjerat; gjykon në fund, J. Wilkes!…

Yllirius, vetë pati nga martesa e tij, gjashtë djem me emrat Encheleus, Autarieus, Dardanus, Maedus, Taulas, dhe Perrhaebus. Gjithashtu vajzat me emrin Partho, Daortho, Dassaro etj. Nga këto rrënjë dolën më pas; Taulantti, Perrhaebi, Encheeles, Autaries, Dardani, Pertheni, Dassaretii, dhe më pas Daorsii! Autarieus, pati një djalë, me emrin Pannonius, ose Paeon, më vonë djemtë me emrin Scordiscus dhe Triballus nga të cilët u krijuan fise me të njëjtin emër. (Yllirike-2).

Të ashtuquajturit "Grekë" gjithashtu thoshin se; "Yllirians janë shtrirë dhe kanë jetuar në territoret matanë Maqedonisë dhe Thrakës që prej Chaonia dhe Thesprotia deri tek brigjet e lumit Danub. Kjo është gjatësia e shtrirjes së vëndit por në gjerësi ata shtriheshin nga Maqedonia në malet e Thrakës tek Pannonia dhe nga brigjet e Adriatikut tek Alpet e veriut".


Këtu kemi thjesht një koincidencë të keqe, e cila vazhdon ti lerë armiqtë e Shqiponjave pa gjumë? Megjithatë theksoj me kënaqësi, se sot në agjendat dhe tavolinat e historianëve botërorë, po dëgjojmë gjithnjë e më shpesh të përmenden Yllirët dhe civilizimi i tyre i mrekullueshëm!

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!! Empty Re: Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!!

Post  1bilderberg Fri Apr 10, 2009 10:37 am

Po G.F.Williams, në faq 13 të shkrimit të tij,"The Shkypetars" duke folur për prejardhjen e shqipëtarve theksonte; "Herodoti nuk e dinte se emrat e heronjve Homerikë dilnin qartë në Pellazgjisht, ashtu si dhe studiuesit tanë Amerikanë, (shën i im); ata ende nuk janë të ndërgjegjshëm se ato ruhen pastër në shqipen e sotme"

Për kujtesë theksojmë këtu se Yllirët dhe Pellazgët ishin dy degë të një gjaku (fisi). Për ta kuptuar më lehtë këtë, hidhini një sy të gjitha hartave të vjetra, sidomos në ato të perandorisë Maqedonisë, të Romës, apo të Bizantit, ku gjithmonë Epiri vetë quhesh në atë kohë, Ylliria e jugut.

Dhe si një fakt i pa kundërshtueshëm, është se, deri vonë në fillim të shek. XIX, vetë i ashtuquajturi "Gadishulli Ballkanik" quhej me emrin e tij të stërlashtë, "Gadishulli Yllirik" !… Por kaq u ka mjaftuar disa " historianëve", përfshi këtu sidomos ata "Greko-Romakë", që të ngatërrohen në çorbën e emrave, dhe me një injorancë të pa shëmbullt, duke e shoqëruar me mbrapshti, kanë zhdukur nga librat civilizimin Pellazgo-Yllir, duke i rënë thjesht me një majë lapsi!...

Në këtë rast, është detyra jonë që të përcaktojmë shkallën e besueshmërisë së tyre, dhe duke mos rënë në të njëjtat pozita të gabuara, të bëjmë ashtu siç veprojnë zakonisht historianët seriozë, të cilët vënë në bazë të studimeve të tyre konsiderojnë të vërtetën absolute, duke ju afruar ndershmërisht asaj!Pellazgo -Yllirët, ose "Bijtë e Shqipes"


Siç e theksuam pak më sipër, Pellazgo-Yllirët të njohur gjithashtu edhe me termin popullsi "Proto-Yllire" ose banorët origjinalë të Europës, besonin se i pari i tyre vinte nga galaktikat. Dhe ky quhej thjesht, Ylli! Nga ku shkak ata e quajtën vëndin e tyre Ylliria. Ky fakt për ata ishte një bindje thelbësore. Po e konsiderojmë për një çast këtë besim… Si është pasqyruar ky besim i tyre gjatë mijëra-vjeçarëve?

Eshtë fjala për Ibishin, Thot-in, Hermesi-n etj… Ibishi dhe më pas Thoth-i, ishin emra që u përdorën në mithologjinë Egjyptiane, dhe që simbolizonin Shqiponjën, njësoj si tek Yllirët, Hermesi!

Marry Hope, in "Sirius Connection" faq. 9, thotë për Hermesin p. sh;

"Përpara se të supozohej që të largohej nga Toka, duke u kthyer tek yjet, andej nga ai kishte ardhur, Hermesi me krahë fluturues besohet se ai i ka lënë shumë porosi qënieve humane, nëpërmjet të ashtuquajtures "Tabletet e Blerta të Hermes Trismegistus"!

Vini re këtu me kujdes "Hermesin me krahë fluturues"! Shqiponja-Yll apo Ylli-Shqiponjë? Po porositë e çuditshme të tij! Pra dukshëm këta emra metaforikë të cilët hyjnë dhe dalin në mënyrë konstante nëpër mithologji të ndryshme, duhen interpretuar drejt dhe me kujdes, që të nxjerrim thelbin e të vërtetës!

Po misteri i Yllirëve, a do të ketë fatin që të zbulohet nga gojdhënat apo mithet e ndryshme të cilat i kemi me bollëk? Ja pra, këtu del një arësye më shumë, se pse Mithologjia është bërë sot burimi më i saktë dhe i dorës së parë, për të kaluarën tonë tepër të largët, ndaj të cilës arkeologjia e sotme ndihet ende e pafuqishme!...

Po le të vazhdojmë edhe më tej duke bërë një udhëtim të shkurtër me Thoth-in.

"I edukuari Thoth, shpesh quhej edhe Hermes-i, ose Mërkuri", thoshte në vargjet e një poemë, Gaius Manilus (48 BC-20 AD) poet i njohur Latin.

Thamë diku më lart në këtë shkrim, Shqiponja në lashtësi ishte zogu simbol, i Diellit! Dielli është i vetmi yll, me gjuhën e Astronomisë, në sistemin tonë Diellor, dhe sigurisht simbol i dritës dhe energjisë për njeriun, që ja bën të mundshme atij jetën në tokë! Por le të kthehemi prap tek ky Thot-i !…

Ishte ky Thoth-i, atij që i pëlqente të thoshte "Si lart edhe poshtë", që duhet kuptuar ndryshe si "Makro dhe Mikro Kosmosi", terma me të cilat sot, operon shkenca e Astronomisë… " Ai ishte Perëndia e Shkencës dhe veçanërisht Matematikës"…

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!! Empty Re: Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!!

Post  1bilderberg Fri Apr 10, 2009 10:37 am

Ai ishte; Gjykatësi Hyjnor, Lordi i Kohës, edhe Kontrolluesi i famshëm i lojës që bënte Toka, në tërheqjen e saj me Hënën! Nga kjo lojë, e cila ai fitoi 1/70 pjesë të dritës, ose 1/72 e 360 na prodhon Nr. 5, që korrespondon me 5 ditët e reja të njohura si "Epagomenal". Thuhet se universi me këtë rast lindi 5 fëmijë të quajtur–Osiris, Horus, Set, Isis, dhe Nephthys. Dhe legjenda, apo mithi Pellazgjik vazhdon se; Kronos (Koha), i hëngri të pesë bijtë vet"! Murry Hope, "The Sirius Connection".

Egjyptianët këtu veçanërisht kanë vepruar shumë të kujdesshëm të na tregojnë të, 5-së Epigomenal Neters, që kishin një lidhje shumë të fortë me Sirius-in…

Ndoshta ne mund ta marrim me mënd se" Ylli-Blu-Bardhë"(Dogon Star), në konstelacionin e Canis Major ishte i treti dhe ndoshta më influencusi në Dramën Celestiale…

Por Thot-i vetë, ishte "Lunar Deity" i cili influenconte në alternimin. Me fjalë të tjera ai influenconte në ndryshimin e orbitës së Tokës në tërheqjen e saj reciproke me Hënën, e cila me këtë rast aktivizohej nga forca e njohur e gravitetit që pasqyrohej në shmangjet e aksit të saj. Si rezultat i këtij fenomeni celestial ndryshon dalngadalë gjatë lëvizjes së tij centrifugale pozicioni i boshti Tokësor! Murry Hope, "The Sirius Connection" Page 23, publ. by, Element Books, UK 1996.

Në "Egyptian Mythology, publ,by. Metro Books,2002. Anthony S. Mercante thoshte për Thoth-in gjithashtu se:

Thoth-i njihet si "Zot i Hënës", "Padroni i Arteve", "Oratorisë" "Hieroglifeve", "Shkencës", dhe i të "Vërtetës Universale"! Në periudha të ndryshme ai është quajtur edhe si "Zëmra e Universit" dhe "Lordi i fjalëve Hyjnore", "I Vetëlinduri" ose ai i cili ndryshe quhej, "Zoti Vetë" i lindur nga askush!

Tek Egjyptianët ai ishte perëndia më e rëndësishme nga të gjitha, dhe mendohet që të ketë shkruar variantin e parë të Biblës, e cila konsiderohet edhe si traktati më i vjetër Kristian, "Librin e Vdekjes tek Egjyptianët"! Por akoma më interesante është ajo që Thoth-i, tregonte për vehten e tij;

"Unë jam Thoth-i!… "Zëri Hyjnor" i cili i ka duart të pastërta, "Lordi i dy Brirëve", që dërrmon Padrejtësinë, flet të Vërtetën, mbron të Drejtën, duke shkelmuar me neveri të Keqen"!…Tek Pellazgo-Yllirët, ashtu si tek Atlantët, emri i Thoth-it identifikohej me Hermes-in e tyre! Nga ky emër, e ka burimin filozofia e Hermetizmit si filozofi e jetës… Vetë Yllirët, i atribuonin Hermesit; zbulimin e Astronomisë dhe Astrologjisë, Shkencës së Numrave, Matematikës, Geometrisë, Medicinës dhe Botanikës! Gjithashtu ata besonin se Hermesi ishte i pari që stabilizoi "Besimin Fetar dhe Qeverisjen" duke krijuar rregullat e marrëdhënieve midis njeriut dhe Zotit"!

Hermesi thoshte p.sh: "Që të jesh filozof Hermetik, duhet që gjithmonë të kërkosh të vërtetën! Dhe nëqoftëse është e nevojshme, kur gjëndesh midis dy të vërtetave, kërko matanë asaj që duket"!

"E vërteta e thjeshtë apo gjysëm e vërteta duhen injoruar! Lufto, për të arritur të vërtetën universale e cila gjithmonë ka ekzistuar... Ajo korrespondon me shprehjen e ligjeve të natyrës, të cilat mbajnë dhe qeverisin egzistencën e të gjithë Universit"!

Hermes Trimegistus, mendohet nga shkollarët që të ketë jetuar 15.000 vjet të shkuara! John Baines, The Hermetic Philosophy, Book One. publ, by, John Baines Institute, Inc.

Këtu shihet prap, fare qartë, se sa ngushtë kanë qenë Pellazgo-Yllirët me Egjyptianët, pothuajse në të gjitha fushat, sidomos në ato të Origjinës tyre të përbashkët, Gjuhës dhe Besimit hyjnor! Por një herë tjetër më duhet të ndalem në mënyrë më specifike në këtë moment kyç të historisë së Shqipeve, dhe lidhjet e tyre të ngushta me Civilizimin e vjetër Egjyptian!…

Në librin tjetër me titull"The Secret Science" kushtuar po Hermetizmit Authori John Baines thotë; "Të pesë cepat e Yllit ose (Pentagramit) simbolizojnë njeriun me të dy duart dhe këmbët e hapura dhe njihet si shenjë tepër e lashtë Okulte. Pikërisht ky Yll simbolizon idealin i cili pasqyron shpirtin që dominon trupin" Prandaj Pellazgo-Yllirët i kishin përqafuar këtë fillozofi si të tyren, sepse ata ishin të ndërgjegjshëm për emrin "Bijtë e Shqipes"! Ylli siç e thamë, është gjithashtu sinonim i Shqiponjës! Shqiponja metaforikisht është simbol i dritës, dhe dukshëm Shqiptarët kanë identifikuar vehten si misionarët e saj! Për ta ilustruar më tej këtë ide, le të përmendim këtu shprehjen e famshme të Plutarkut kur thotë:
-"Ah, këta Yllirët! Ky popull i mrekullueshëm dhe misterioz, i cili ngado që shkoi nëpër Europë, ndërtoi qytete dhe shtete për nder të fitoreve të tyre të mëdha"!

Nga kërkimet e shumta arkeologjike në Ylliri, objekti i zot-it Diell, është pikërisht simboli më i zbuluar në këto territore. Njerëzit i faleshin kultit të tij. Për këtë ne kemi një evidence krejt të mjaftueshme tashmë! Po ashtu edhe Egjyptinët!

Tek Egjyptianët e vjetër e gjejmë këtë simbol të pikturuar brënda mureve të Piramidave herë si simbol dhe herë si Hieroglife! Zbulimi veçanërisht i "Rozeta Stonë", nga një ushtar i zakonshëm i Napoleon Bonapartit, gjatë ekspeditës së Egjyptit, ndihmoi shumë në përkthimin e Hieroglifeve. Shkrimet e tyre tani interpretohen, pasi domethënia dhe mesazhet janë ruajtur të paprekura qysh nga thellësia e epokave të largëta!

Studiues të ndryshëm sot, i konsiderojnë Piramidat edhe si librat e gurtë!...

Në një tjetër shëmbull Ibish-i, i përmëndur edhe në fillim tek Egjyptianët prap në shqip, ishte sinonim i Shqiponjës. Për koinçidencë këtë emër ende edhe sot e ndeshim midis malësorëve tanë të veriut! Po ti hedhim një vështrim më të qartë shqiponjës ne do të kemi këtë analizë: Në realitet Shqiponja, është qënie e gjallë, "zogu i qiellit"!

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!! Empty Re: Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!!

Post  1bilderberg Fri Apr 10, 2009 10:38 am

Në librin e tij "365 Konstelacionet e Natës" Autori Chet Raymo Prof. i Fizikës dhe i Astronomisë, në Stonehill College në Easton-in e Veriut, Massachusett, bën një prezantim dyfish, astronomik dhe mitologjik të pozicionit të yjeve për çdo natë të dhënë të vitit! Kur bie fjala për netët e 1-2 shtatorit, ai thotë:

"Në ajrin e këtyre netëve ndihet fresku i parë i vjeshtës! Tingujt natyralë, të natës së verës, vijnë duke u shuar . Të tre yjet e ndritshëm të trekëndshit veror, lëvizin në zenith, dhe i drejtohen qiellit dimëror për në përëndim. Nga mesnata yjet e Dimëror-it, mund ti shohësh të bashkuar sipër horizontit të lindjes, me emrat Aldebaran, Rigel dhe Betelguese. Por në thellësi, midis qiellit të ndritshëm të beharit dhe qiellit akoma më të ndritshëm dimëror, ne papritur ndodhemi, drejt e nën galaktikën e famshme të "Rrugës së Qumështit", ku qielli vjen e humb ngapak Shkëlqimin e tij… Gjatë shtatorit nëqoftëse do të ndjekim me syrin e lirë konstelacionet, ato zbehen më shumë se zakonisht... Por në fillim do të na bien në sy të tre yjet e ndritshëm të verës; Altair, Aquila, Eagle, apo Shqiponjën në gjuhën Shqipe". Dhe pak më poshtë,... Prof. Chet Raymo na rikujton duke kaluar në spjegimin e lidhjeve mitologjike së Zeus-it me Shqiponjën;

Nje tjetër rast interesant ky me prof. Chet Raymo, ku shkencëtarët pa hezitim e trajtojnë mithologjinë sot, krejt seriozisht, duke e trajtuar atë, si pjesë organike të argumentave të tyre shkencore.

"Shqiponja sipas legjendës, ishte e preferuara e Zeus-it të plotfuqishëm. Kur kishte nevojë një shërbime fluturimi midis Qiellit dhe Tokës ai ja besonte këtë mision vetëm asaj (Shqiponjës)! Për shërbimin e gjatë, asaj i ishte rezervuar një vënd i veçantë midis yjeve . Siç e dimë, për të Plotfuqishmin, (Zeus-in) nuk ishte gjë e zakonshme që ti shpërblente miqtë e tij duke i dhuruar atyre një vend të veçantë midis yjeve dhe konstelacioneve që shiheshin në qiellin e natës"... Por, Prof. Chet Raymo, thekson këtu edhe një fakt tjetër të rëndësishëm për ne; se kjo legjendë apo mith, është shumë më i vjetër se vet "Grekët" dhe se shoqërimi i këtij zogu me yjet ka qënë i pranishëm në të gjitha kulturat! Ja pra edhe një here nga këto argumenta të analizuara, krejt pastër dalin lidhjet e trashëgimisë midis Pellazgo-Yllirëve, me Shqiptarët e sotëm! Ose ndryshe siç kanë dëshirë të huajt të na quajnë "Bijtë e Shqipes"!

Mbasi folëm për shqiponjën dhe origjinën e saj bazuar në cilësitë e veçanta le të shtojmë një detaj tjetër të rëndësishëm, simbolin e saj me dy koka!

"Pranë Delphit njerëzit e vjetër nderonin një gur të cilin e quanin "omphalos", që konsiderohej si shenja e qëndrës së botës. Padyshim këtu kemi një mith i cili na tregon një ngjarje... Në të dy anët e kësaj qëndre Zeus-i, lëshoi dy shqiponja të cilat fluturuan njëra në lindje dhe tjetra në perëndim. Të dy shqiponjat e kryqëzuan fluturimin e tyre mbi Delphin, dhe pra kështu u projektua dhe u ndërtua qyteti i cili më pas do të konsiderohej me bekimin e Zeus-it, si qendra e botës. "The Atlantis Bluprints" (Author;Kolin Willson&Rand Flem-Ath). Publ. 2002.

Eshtë fjala për qytetin e Athinës ! Ethimologjia e këtij emri zbërthehet lehtësisht në shqip. Kuptimi i saj është "E Thëna" ! Në artikullin tim mbi Orakullin e Dodonës dhe rëndësinë qëndrore të saj, theksova se; Dodona dhe Delphi ishin ndërtuar si tempuj kulti në distanca kohe të ndryshme nga njëra-tjetra, por ato kishin afërsi gjeografike, dhe një mënyrë të fshehtë dhe krejt të veçantë komunikimi. Ishin pjesë e trekëndëshit të madh ku përfshihen në këtë tetëshe (octava), qëndrat kryesore të kultit"! Sot Orakulli i Dephit ndodhet brënda territorrit të shtetit Grek dhe nuk është e nevojëshme që të debatoj për këtë gjë... Por po të bëjmë pak mbrapa në kohë dhe të shohim me kujdes afrinë fizike, dhe komunikimin e veçantë, të këtyre Orakujve, vemë re se gjejmë një zbatim të çuditshëm të shprehjes së njohur; "Nga e thëna në të bërë" ! Të jetë një rastësi kjo ? "E Bëra" (qyteti i Beratit) "E Thëna" (qyteti i Athinës) ! I pari është ngritur në Dodonë dhe i dyti Në Delphi... Nga ky fakt i thjeshtë na shkon mëndja prap, tek "Pellazgët Hyjnorë", tek duart e tyre mjeshtërore, të cilat i ndërtuan këto dy qëndra të lashta kulti, dhe që tashmë ato përfaqësojnë dy nga pikat kulmore të trashëgimisë së historisë humane!
Origjina e të kuqes?"Lëre atje, të bjerë drita ! Drita ra, dhe u bë ditë! Zoti e pa dritën, ajo ishte e mirë: Zoti e ndau dritën, nga errësira! Mbrëmja dhe mëngjezi, u bë dita e parë"! Bibla; Testamenti i vjetër, Libri i parë i Moisiut, Gjeneza 1989. Varianti zyrtar i King James-it.

Një variant i dytë spjegues, i cili pasqyron po momentin e lindjes së dritës, e kam marrë nga të rejat në fushën e Astronomisë :

"Eksplorimi i universit prej nesh si qënie humane, po zhvillohet në drejtime të ndryshme. Përveç satelitëve, anijeve kozmike, teleskopëve, ne kemi vënë në përdorim gjithashtu mikroskopët, kemi zbërthyer atomin, kemi shumëfishuar kapacitetin e kompjuterave dhe kemi zhvilluar në një nivel më të lartë mendimin human, për të kuptuar drejt dhe më mirë kozmosin"...
John D. Barrow,"The Origin of The Universë" by, Phenix, London, UK 1995...
Po më poshtë ky author vazhdon; "Astronomi i famshëm Amerikan Edvin Hubble vëzhgoi dritën e galaktikave në distanca të largëta. Pra kështu, në këtë mënyrë, ai i bëri thjesht të përdorshme valët e dritës... Sepse drita ishte valë, dhe kur ajo largohej nga burimi fillestar, binte frekuenca e valës së dritës, që do të thotë gjatë vëzhgimit shkonte ngadalë drejt të kuqes. Pra ky fenomen kozmik njihet mirë në gjuhën e Astronomisë edhe si "Udhëtimi i së Kuqes"... ose ekspansioni i saj. Dhe prap Hubble zbuloi se drita e galaktikave të largëta të cilën ai po vëzhgonte sistematikisht ishte pikërisht "Ç'vendosja e së Kuqes" !

Drita dihet gjithashtu, që është në fakt hallka ndërmjetëse, midis Krijuesit dhe të gjitha substancave të gjalla në fillimin e jetës. Kjo është baza, është esenciale për çdo element që merr pjesë në aktin e krijimit! Po le ti japim një spjegim pak më thelluar fenomenit të së kuqes e cila merr pjesë aktive qysh në sekondat e para në formimin e jetës në univers...

Si e pamë edhe nga "Bibla", (Gjeneza), apo nga libri i mjeshtërit të shkencës së Astronomisë Anglezi, John D.Barrow, "The Origin of Universë"çdo gjë që egziston në natyrë, përfshi edhe ngjyrat, janë pronë e krijuesit! Dhe në këtë pikë shkenca nuk bën tjetër veçse vërteton duke i spjeguar me metodat e saj, atë çka është predikuar në librat e shenjtë në një kohë tepër të lashtë!

Sa për kureshtjen tuaj këtu po shtoj se;
"Përkthyesi i parë i Testamentit të Vjetër Shën Jeronimi, ishte një prift, studiues, dhe doktor i Kishës i lindur në Dalmaci të Yllirisë (340-420AC). Ai e përktheu nga Yllirishtja, Testamentin e vjetër, në gjuhën Latine dhe e vuri në kontakt për herë të parë botën përëndimore me përmbajtjen e saj" Edvin Jacques "The Shqypëtars" publ, McFarlands&Company. USA 1995.

Sidomos në Testamentin e Vjetër janë pasqyruar shumë elementë të jetës së Yllirëve, dhe të njohurive të thella universale që kishin ata për kozmosin dhe fillimin e jetues në tokë gjithashtu! Mendohet se Testamenti i vjetër, është shkruar rreth 600 BC!

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!! Empty Re: Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!!

Post  1bilderberg Fri Apr 10, 2009 10:39 am

Po një fakt të tillë, se Yllirët janë një popull Biblik, pa kurfarë hezitimi e thekson edhe studiuesi i madh Francez me origjinë Hebraike Zacharia Mayani në librin e tij me titull, "The Etruscans Begin to Speak" publ, by. Simon&Schuster,INC. USA. 1961. Ai në këtë botim i kushton një kapitull të tërë këtij fakti, në faq . (411-425) !

Po kështu, bën edhe Robert Temple në librin e tij "The Sirius Mistery", në Appendix VI ! Ai duke lexuar (gjenezën) nga Testamenti i Vjetër 23:7, nënvizon se;

"Abrahami ndaloi dhe u përkul thellë kur pa Hittitët, banorët e këtij vëndi!... Ai vënd quhesh Hebron. Mendohesh që Hittitët nuk kishin jetuar kurrë aq poshtë në jug... Eshtë i mirënjohur fakti se zemra e perandorisë së tyre, ka qenë gjithmonë fusha e Anadollit" ! Hittitët ishin një fis i njohur Pellazgo-Yllir, dhe gjithashtu ata njihen si paraadhësit e Dardanëve !

Një tjetër, Prof. Oliver Gurney, poashtu i kushton një seksion të plotë, prezencës së Hittitëve në Palestinë në librin e tij "The Hittites" faq. 59-62, duke e përmbyllur me këtë shprehje;

"Prezenca e Hittitëve në Palestinë, përbën një problem vërtet kurreshtar"!

Shqiponja me dy krerë ka qënë gjithmonë simboli kryesor i Hittitëve, gjithashtu. Do të doja ti këshilloja lexuesit e mi me këtë rast, që Biblën ta konsiderojnë veçanërisht, si pjesë e kulturës së paraardhësve tanë, "Bijve të Shqipes"! Lashtësia e historisë njerëzore që përmban Bibla, është po ashtu pjesë e vjetërsisë së civilizimit Pellazgo-Yllir!

Kështu pra, hap pas hapi, analizë pas analize, ne vijmë tek i njëjti konkluzion i filozofisë Hermetike, që na kujton se, njeriu si qënie humane përbëhet nga dy elementë kryesorë; sëpari ai fizik (tokësor) dhe ai shpirtëror(qiellor), i cili na mban të lidhur me Krijuesin, (Zot-in)!

Njeriu, në fillim ngriti sytë e tij kuriozë atje lart në qiell, si një vëzhgues i një fenomeni thjesht kozmik. Dhe nga ky xhest i rëndomtë ai nisi njëkohësisht rrugën e gjatë dhe të pafund të dijes. Duke lexuar librat e shenjtë dhe duke bërë kërkime shkencore i stabilizoi njohuritë e veta në fushën e riprodhimit të (ngjyrave) për ti përdorur pastaj në jetën e tij të përditshme. Ai (njeriu) këtë gjë e bëri ose për nevoja praktike, ose thjesht edhe për të kënaqur shijet e veta estetike.

Po si lindi dhe si u zhvillua, vetë proçesi i gjatë i transformimit të tyre? Sipas teorisë së Bing-Beng me shpërthimin kozmik i cili në momentin e parë energjia e akumuluar shpërndahet në formën e dritës së kuqe ose (Ekspansionit të Kuq) ! Ndryshe kjo quhet Supernova! Gjatë Supernovës drita e kuqe e dale nga ky shpërthim kozmik udhëton duke mbuluar hapësirën gjigandeske dhe kështu ai merr emrin "Udhëtimi i Dritës së Kuqe", e cila mbas një periudhe fillestare ndihmon në formimin e Konstelacioneve, Galaktikave, Sistemeve Diellore, Kometave, Yjeve, Planeteve, Hënave dhe trupave të ndryshëm qiellorë! Masa e Kuqe është pa formë, karakterizohet nga një energji dhe temperaturë e lartë, dhe pikërisht është kjo temperaturë e lartë që merr pjesë active dhe luan një rol të dorës së parë në formimin e Universit! Jo rastësisht thuhet në librat e shenjtë se pa prezencën e temperatures, asgjë nuk lind në Univers, duke filluar nga qëniet një qelizore e deri tek yjet dhe planetet që njeriu i dallon ato me lehtësi në një natë të kthjellët e pa re!

Pra ngjyra e kuqe, dominon në gjenezë dhe simbolikisht do të thotë ekspansion. Njëkohësisht e kuqja zhvillohet nën prezencën e një temperature shumë lartë dhe merr pjesë në krijimin e formave të reja të egzistencës. Ai gjithashtu pasqyron gjithashtu edhe kohëzgjatjen e këtij procesi. Por gjuha e zotit nuk ka qënë asnjëherë e njëjtë me atë të njeriut! Thonë se atje lart, "Atij" i pëlqente të shprehej me numra! Nga ky shkak për njeriun, "Ai" krijoi fillimisht shenjat dhe simbolet të cilat kuptoheshin me lehtësi nga qëniet humane!

Po kështu ne bëjmë sot, me shenjat e trafikut rrugor për ti krijuar gjithkujt një gjuhë universale komunikimi për të gjithe ata që qarkullojnë në rrugë. Për ta spjeguar dhe adaptuar në mes njerëzve këtë mënyrë sistemi komunikimi Zoti si zakonisht dërgoi zogun e tij të preferuar si mesazher, Ibis-in, Thoth-in, ose Hermesi-n, që në fakt të gjithë këto emra sëbashku, nëpër procesin e civilizimit mijëra-vjeçar, përmblidhen me një emër të vetëm, siç e thamë dhe më lart në këtë shkrim me atë të Shqiponjës; Zogut-Yll!

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!! Empty Re: Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!!

Post  1bilderberg Fri Apr 10, 2009 10:39 am

Flamuri!
Pasi morëm në analizë elementët përbërës të Flamurit dhe origjinën e tyre të largët, tani vijmë tek ana konkrete e problemit në një kohë më të afërt. Në pamje të parë duket sikur nuk kemi shumë për të thënë, sepse qysh kur ndodhi pushtimi Otoman, ne si komb duke humbur pavarësinë, natyrisht u ndaluam që të përdornim të gjitha shënjat nacionale që na përfaqësonin.

Këtu është fjala për Heraldikën Shqiptare dhe historinë e procesit të shenjave dhe simboleve, që janë përdorur padyshim nga perandoritë, mbretëritë, principatat, dhe familjet e mëdha si shenjë e përfaqësimit të tyre... Por, më 1875, në gërmimet arkeologjike të Orakullit të Janinës është zbuluar në gurin e tempullit e skalitur një Shqiponjë me dy krera ( që arkeologu Karapano) kishte qejf ta quante atë si tempullin e Dodonës! Por, tashmë ne e dimë, Dodona ende fle nën këmbët e Baba Tomorrit, e pa rizbuluar nga askush për arësye qesharake, ku ne shqiptarëve na rëndon mbi shpatulla ana e turpshme e ngjarjes ! Prandaj, dhe rizbulimi i "Flamurit të Skëndërbeut" nga patrioti ynë i madh Faik Konica ishte një lajm i madh... Dhe me këtë rast ai (Konica), kishte kryer më shumë se një akt patriotik!...

Por përveç shqiponjës me dy krera e Zeus-it, që padyshim tashmë e dimë se është tepër e lashtë, dhe është simbol kozmik, ne kemi edhe gjurmë të tjera nga e kaluara jonë historike të cilat mundet ti përdorim, si argumenta, apo si rekorde origjinalë.

Le të kujtojmë këtu mbretin Hyllus (1225 BC) ! Mbretëria e tij padyshim që ka pasur flamuj përfaqësues, së bashkë me shenjat e tjera të mbretërisë së tij!

Poashtu lufta e Trojës gati (1200 BC)... Edhe atyre u kanë hyrë në punë flamurët! Mbreti Dardan Bardhylus, "Ylli i Bardhë"(449?-359?BC) ishte ai,

i cili formoi fillimisht mbretërinë e Maqedonisë dhe që e cila më pas, u shndërrua në perandorinë e famshme Maqedone nga Philipi II (359-336 BC), i ndjekur nga i biri, Aleksandri i madh (336-323 BC) ! Dihet tashmë, se ata besonin tek Zeus-i, quheshin Shqiponja, mbanin pelerina të kuqe all, mbi shpatulla, dhe në flamurët e tyre në qëndër, kishin simbolin e Diellit të pikturuar në variante të ndryshme!

Vetëm sa për koincidencë, unë si një dëshmitar i aktiviteteve patriotike të komuniteti Shqiptar i Amerikës të paktën në këto 15 vjetët e fundit, në këndvështrimin tim personal, vlerësoj si një moment madhështor, pamjen e demostruesve tanë me flamujt kuq e zinj të hedhur mbi supe nëpër rrugët e Washington-it, New York-ut, Chicagos, Detroit-it, dhe sa e sa qyteteve të tjera... Eshtë krejt e mrekullueshme që të shikosh se si flamujt e hedhur mbi supet e demostruesve Shqiptarë për mbrojtur në mënyrë paqësore të drejtat e tyre njerëzore, gjatë lëvizjes së tyre nëpër rrugë, nga lart ata duket sikur çvendosen si pjesë e të kuqes kozmike!

Në fillim të viteve 80', thonë se: "Në një intervistë televizive me yllin e ri në ngritje të artit Amerikan, aktorit me origjinë shqiptare John Bellushi, drejtuesi i atij programi për ti bërë një kompliment, i drejtohet: - "Hej, Johnny! Në tiparet e tua mesdhetare, ju keni përafërsi me Julius Qezar-in! Por Johnny vetë, aty për aty ja priti; "Unë afroj më shumë me Aleksandrin e madh, se me Julis Qezar-in! Babai im Adam Bellushi, ka lindur në të njëjtin vënd, ku ka lindur Aleksandri i Madh"!...

Pra, komentet janë të tepërta!...Por sot, në literaturën klasike thuhet se origjina e flamurit vjen, ose e ka filluar të përdoret në lashtësi, fillimisht nga perandorët Kinezë, qysh në shek X BC !

"Flamurët valëvitës, dhe të gjitha shënjat e tjera luftarake të rrjeshtuara në fush-betejë janë praktikuar fillimisht në ditët e Kinës së lashtë. Perandori kinez Chou themelues i dinastisë Zhou, në shek e X (BC) përdorte një flamur të bardhë përpara Kalit të tij, sa për të deklaruar prezencën, thuhet në "Dictionary Enciclopedic Illustrated". page. 634, publ by, Tormount Publications Inc. 1990.

Eduard Gibboni i cili sot konsiderohet si historiani më i madh në të gjitha kohërat, hypi në panteonin e nderit me librin e tij të famshëm në 4 pjesë, dhe krejt voluminoz, me titull:"The Decline and Fall of Roman Empire". Puna e tij në këto libra historik, konsiderohet prej të gjithëve, si një përpjekje titanike, dhe është model i skrupulozitetit dhe ndershmërisë profesionale...

Diku në këtë libër ai shkruan:"Klaudius teveqeli, vëllai i Gjermanikus-it, pothuajse arriti në kampin e tyre, dhe kishte hedhur mbi supe "Të Kuqen Perandorake", dhe po pregatitej që të zgjidhej perandor me mbështetjen e ushtrisë"! (The decline and Fall...) faq. 99-100). by Pinguin Books USA 1987...

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!! Empty Re: Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!!

Post  1bilderberg Fri Apr 10, 2009 10:40 am

Në faq. 149, ai në rastin e perandorit Valerian ai përshkruan kështu: "Valeriani, ishte rreth 60 vjeç, kur ai hodhi mbi supe "Të Kuqen Perandorake",

jo për kapriçio, popullaritet, apo shkëlqim ushtarak, por për të treguar aprovimin dhe unitetin e botës Romane" Pra është mëse e qartë se "Pelerina e Kuqe", flamujt, dhe shqiponjat në majë të shtizës nuk tregonin tjetër veçse besimin tek (Dielli zot, ose Zeus-i) .

Këtu gjithashtu, duhet theksuar se Republika Romake në fillim kishte të tjera shenja simbolike; Shqiponjën me një kokë të vendosur në majë të shtizës së flamurit të kuq. Por më vonë kur ajo (R. Romake) u zgjerua, dhe kur u hodh matanë Adriatikut mori kontrollin e lindjes duke u shëndrruar në Perandori !

Pastaj ajo vuri në përdorim shqiponjën me dy krera. Kjo gjë erdhi edhe si rezultat i prezencës dominuese, të Yllirëve...

Le të citojmë përsëri, Gibboni-n e madh: " Puna e shkëlqyer e bërë për të shpëtuar perandorinë nga sulmet e gjithanëshme të tiranëve, dhe barbarëve, ishte realizuar tashmë me sukses të plotë nga vazhduesit, Yllirë... Sapo perandori Dioclecian, hyri në vitin e tij të njëzetë të dominimit të tij, nisi festimet triumfuese, duke lejuar dhe pjesëmarrjen pompoze të ushtrisë që të parakalojë në rrugët e Romës! Partneri i tij me fuqi të barabartë perandorake Maksimiani (tjetër Yllir ky) ishte i vetme shoqërues, në lavdinë e atyre ditëve të mëdha". Këto radhë janë shkëputur, po nga Libri "The Decline and fall of...) në faq. (198-199)

Por në fakt riorganizimin e plotë të perandorisë, e bëri Kostandini i Madh (306-337 AC), dhe atëhere shqiponja me dy krerë u ristabilizua përfundimisht. Le ta ilustrojmë më mirë këtë fakt nga libri: Në "The Complete Dictionary of Symbols" në faq.161, thuhet p.sh; ."Shqiponja është një nga simbolet më të lashta dhe më populloret si emblemë fitoresh. Shpirti i saj luftarak konsiderohej, fat dhe sukses për ushtrinë Persiane! Më vonë Shqiponja për Romën, thuhej se buronte nga legjenda e Eneas që erdhi nga Troja, i shoqëruar prej saj në Itali, dhe mbahej në standartin Roman, si "Zogu i Jovi-t"!

Më vonë Parandoria e Romës dhe e ajo Bizantine, përdorën shqiponjën me dy krera që simbolizonte tashmë të dy gjysmat; perandorinë e Lindjes dhe atë të Perëndimit! Kjo thuhet se u adaptua nga perandorët e mëvonshëm (kryesisht Yllirë), dhe pastaj nga "Perandoria e shenjtë Romane", nga "Hadsburg-ët", dhe më tej, nga "Perandoria Ruse", rreth vitit 1 200, si rezultat i një martese që erdhi, me një nga princeshat e familjes së famshme Komneni në Anadoll! Nga kjo familje siç dihet dolën disa perandorë Bizantinë, dhe njihen mirë për rrënjën e tyre Shqiptare !

Sa për kurreshtjen tuaj, flamujt e Perandorisë Bizantine ishin me fushë të verdhë, dhe me shqiponjën e zezë në mes, ndryshe nga ato të Romës të kuq! Ashtu si kemi parë tek filmi mbi "Skëndërbeu", por vetëm për të treguar se tashmë dielli kur ngrihet në lindje ka ngjyrën e verdhë ! E verdha gjithashtu në kodin e ngjyrave zbërthehet edhe si shëmbëlltyra e zoti-t!

Duke kujtuar veprimin e Zeus-it me dy shqiponjat tek Delphi, ai caktoi atje qëndrën e botës së vjetër! Aty ndahej lindja, me perëndimin dhe siç duket aty ka kaluar meridiani fillestar, i cili në artikullin tim mbi Dodonën, theksova se ky meridian fillon tek piramida e madhe e Keopsit, dhe se duke u ngjitur në veri ai e ndante trekëndëshin e madh në dy pjesë të barabarta, duke formuar kështë këndin 90º !

Mali i Tomorrit dhe ai Ararat-it përfitonin nga kjo pingule, një pikë të barazlaguar.

Më pas vjen periudha e gjatë e rezistencës kundra pushtimit Otoman, dhe më tutje, për 450 vjet me rradhë deri tek rizbulimi i flamurit kuq e zi të Skëndërbeut nga i madhi, Faik Konicës! pra duke ju afruar fundit të këtij shkrimi mbi lashtësinë e historisë tonë si komb, s'di pse në mbyllje të këtij shkrimi dua të përmënd një pasazh të shkurtër nga komedia Shekspirit "Nata e Dymbëdhjetë", ngjarje e cila ka ndodhur në Ylliri, që ai, thonë se e vizitonte regullisht, për të parë në origjinal tragjeditë e Eskilit:

Si heroina "anijembytur", e ( Natës së Dymbëdhjetë ) pra, po pyesim; -Cili vend, or miq... është ky? Kapiteni Shekspirian i anijes ju përgjigj . -"Kjo është Ylliria, zonjë"... !(1.2 1.2) Kurse ajo pyeti. -"A e njeh ti këtë vënd" ? Ai u përgjigj; -"Ehë, zonjë... mirë" ! (1.2 23-24). Marrë, nga "Shqipëtarët" e Edvin Jacques!...


#

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!! Empty Re: Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!!

Post  ZEUS10 Fri Apr 10, 2009 11:04 am

Duke kujtuar veprimin e Zeus-it me dy shqiponjat tek Delphi, ai caktoi atje qëndrën e botës së vjetër!


Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!! 3502asy

According to Greek legend, Delphi was fixed as the center of the world when Zeus released two eagles, one from the west and the other from the east, that it was the center of the world, because it was in this place that the two eagles met, when Zeus let them free, one from the east and the other from the westOrgjina dhe Simbolet e Flamurit!! Eagles10

Ky eshte thelbi i simbolit te flamurit tone.


Last edited by ZEUS10 on Fri Apr 10, 2009 11:28 am; edited 1 time in total
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!! Empty Re: Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!!

Post  ZEUS10 Fri Apr 10, 2009 11:19 am

Edhe emri i Zeusit qe ishte DI-os shpjegohet keshtu prej Plutarchut:

Plutarch:
"The God, as it were, addresses each of us, as he enters, with his "Know Thyself", which is at least as good as "Hail". We answer the God back with "EI" (Thou Art), rendering to him the designation which is true and has no lie in it, and alone belongs to him, and to no other, that of Being... The opposite principle which we find in the universe, whatever its origin, is that which binds beings together and prevails over the corporeal weakness tending to destruction

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!! Pictur11
Komentet jane te teperta.


Last edited by ZEUS10 on Fri Apr 10, 2009 11:30 am; edited 1 time in total
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!! Empty Re: Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!!

Post  AuLoNa Fri Apr 10, 2009 11:29 am

WOW, great info guys, thank you for this information..Smile

Kot si thone, sa do rrosh do mesosh.
AuLoNa
AuLoNa
No rank
No rank

Female
Number of posts : 1002
Location : USA
Humor : Plenty..:)
Registration date : 2009-01-27
Points : 118
Reputation : 33

Back to top Go down

Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!! Empty Re: Orgjina dhe Simbolet e Flamurit!!

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum