Loja e ndryshkur, qe nuk ben asgje tjeter,vecse ndryshku kombin.
+2
alfeko sukaraku
sulioti
6 posters
ARBËNIA :: Forum :: History :: Albanian history
Page 1 of 1
Loja e ndryshkur, qe nuk ben asgje tjeter,vecse ndryshku kombin.
Te gjith e dim se jan zhvilluar ngjarjet ne periudhen pas GJERGJ KASTRIOTIT.Po pikerisht mmbas vdekejs se heroit ton kombetar, filloi dhe loja e piste percarese per kombin ton .Ne ate koh disa shqiptar perqafuan islamin si shpetim e perfitim e disa me dhunim e gjera te tjera te kesaj natyre qe te gjith i dim.turqia me te vertet na nenshtroi ne ate koh, por nuk duhet te harrojm se ishin ushtaret me gjak shqiptari ata qe majten gjall 500 vjet pushtet per perandorin osmane.Turqit u treguan te zgjuar ne kete rast, ata e dinin se cfare vlerash kishim, dhe kjo qe dhe arsyeja qe shtruan shume here me shum presion ne shqiperi se sa ne vendet e tjara ballkanike, per ti bere per vete shqiptaret, me therje e me ar, ja arriten te bejn nje pjes te shqiptarve qe tju binden e te behen bashkepunetor te tyre.Por keta qe u ben bashkepunetoret e tyre harruan nje gje themeltare, harruan se ishin shqiptar, dhe ju kundervun vellezerve te tyre ortodoks e katolik sikur te ishin ne nje kategori me nje grek, apo me nje serb,keta te fundit(ortodoksit)te ndjekur e vrare nga vete vellezrit e tyre , qe tashme nen petkun turk ishin bere me turq se sa dhe vete turqit, iken neper male, te tjere iken jashte,e te tjere majtas, djathats pa len gjurm.Turqet ja arriten qellimit te tyre dobesuan armikun numer nje ne ballkan, dhe e ndane ne dy pjes,plus futen ne kurth dhe gjysmen e popullit, duke ju bindur turqis ne gjithcka, me shum se dhe vete turqit e vertet:CFAR ndodhi tani;shqiptare e krishtere, te lodhur e te zhgenjyer nga pabesia e vellzerve te tyre mysliman,ran dhe ata pjes e kurthit grek, dhe nuk kishin zgjidhje tjeter,se diku duhet te gjenin mbeshtetje dhe ata, keshtu qe ne nje fare menyre u ben pal, fale fes me greket dhe kontribuan ne mase te madhe, ne revulucionin grek te vitit 1821.Kjo mund te quhet dhe ndryshe si ironia e fatit,per vete faktin se si kan rrjedhur ngjarjet,dhe vazhdojm deri ne fazen , kure disa individe te zgjuar shqiptare, te cilet ne do ti quanim me von si RILINDAS dhe e meritojn,e kuptuan rolin e fese ne lojen e ndryshkur, dhe keta u zgjuan, pore kjo nuk mjaftonte duhet te zgjohesh dhe populli , dhe per kete duhej shkolla dhe keta ja dolen mban ne nje fare menyre, pavaresisht mijrave pengesa ,qe ne te shumten e rasteve thureshin e beheshin nga vete shqiptaret mysliman,(turq) dhe ata ortodoks(grek)keshtu qe me kete zgjim shume te vonuar per mendimin tim, ja arritem ne nje fare menyre te shpetojm 1 te4 e territoreve shqiptare, nga coptimi plot.po qe mos ta zgjas se jam i sigurt se anetaret e ketij forumi i din gjerat se si kan rrejdhur deri ne ditet tona.tani shtrohet pyetja;a nuk eshte budallallik me brire qe sote e kesaj dite packa gjith atyre gjerave te keqija qe kan ndodhur ne kurris te kombit ton te vazhdohet me kete loje te ndryshkur, peer mua faji kryesor eshte vete shteti shqiptar qe lejon kete percarje dhe e mbeshtet me gjith deshir, kure eshte kjo percarje dhe ky ndryshim pikpamjesh qe po na con drejt shkaterrimit te plot si shtet.
U ne jam i mendimit qe te krijojm nje shtet te shendosh per brezat qe vijn, duhet te crrenjosim nje her e mire keto dobesi te shqiptarve per percarje ne fe te ndryshme,se jan e keqja e kombit,dhe edi qe nuk eshte e lehet, por kjo eshte zgjedhja e vetme nese duam te egzistojm si komb, kemi vetem dy obsione;ose fete e neser ca turq e ca grek e 0 shqiptar,ose te gjith pa fet perkatese te ketyre dy shteteve,dhe 100% shqiptar?,,,
Do doja dhe nga ju mendimin tuaj per kete ceshtje kaq problematike per kombin ton.respekt
U ne jam i mendimit qe te krijojm nje shtet te shendosh per brezat qe vijn, duhet te crrenjosim nje her e mire keto dobesi te shqiptarve per percarje ne fe te ndryshme,se jan e keqja e kombit,dhe edi qe nuk eshte e lehet, por kjo eshte zgjedhja e vetme nese duam te egzistojm si komb, kemi vetem dy obsione;ose fete e neser ca turq e ca grek e 0 shqiptar,ose te gjith pa fet perkatese te ketyre dy shteteve,dhe 100% shqiptar?,,,
Do doja dhe nga ju mendimin tuaj per kete ceshtje kaq problematike per kombin ton.respekt
sulioti- Regular Member
-
Number of posts : 70
Registration date : 2009-02-10
Re: Loja e ndryshkur, qe nuk ben asgje tjeter,vecse ndryshku kombin.
bravo suloti
por sic e dini sote kemi shume shqiptare besimtare te cilet besojn ne te njejtat fe.Ju munde te na sillni fakte pa sharje edhe pa rracizme e diskriminime nder fetare?A munde ta shprehim mendimin tone pa share e pa fyer komuni tetet fetare?
A mundemi ta kuptojm edhe ta drejtlexojm Pashko Vason.te gjitha keto me fakte e llogjike --pa sharje edhe pa ofeza per besimtaret--pamvarsisht besimit tone te cilin ne nuk munde ta vendosim kurre mbi kombin tone,gje qe fete kryesore nuk e bejne.
Une mendoj qe kjo teme duhet te jete pak paqsore edhe llogjike edhe me dokumente --pa sharje edhe pa fyerje per besimtaret
por sic e dini sote kemi shume shqiptare besimtare te cilet besojn ne te njejtat fe.Ju munde te na sillni fakte pa sharje edhe pa rracizme e diskriminime nder fetare?A munde ta shprehim mendimin tone pa share e pa fyer komuni tetet fetare?
A mundemi ta kuptojm edhe ta drejtlexojm Pashko Vason.te gjitha keto me fakte e llogjike --pa sharje edhe pa ofeza per besimtaret--pamvarsisht besimit tone te cilin ne nuk munde ta vendosim kurre mbi kombin tone,gje qe fete kryesore nuk e bejne.
Une mendoj qe kjo teme duhet te jete pak paqsore edhe llogjike edhe me dokumente --pa sharje edhe pa fyerje per besimtaret
alfeko sukaraku- Senior Member
-
Number of posts : 198
Registration date : 2009-02-04
..............................
Last edited by ABC on Thu Feb 12, 2009 5:52 pm; edited 1 time in total
P sh >Greqia-Serbia-Evropa kane krijuar kombe te bazuar ne iden "nje kombe nje fe" edhe perse nuk kane nje te milionten te vjetersis sone,serishte ja kane arritur te krijojn kombe qe lidhen pas fese.
Shume mire --lere te besojn besimtaret edhe kete te drejt nuk munde tju a mohojm ,por te pakten ti sherbejn kombit edhe jo turqis edhe athines.
Shume mire --lere te besojn besimtaret edhe kete te drejt nuk munde tju a mohojm ,por te pakten ti sherbejn kombit edhe jo turqis edhe athines.
-
Po Alfeko disa e mund te ofendohen, por kjo eshte e verteta e hidhur, qellimi im eshte qe ne te gjithe ti shikojm problemet tona ne sy e mos ti bejm qefin vetes,kure e dime burimin e te keqes thjeshte duhet ta zhdukim ate, ne asnje menyre nuk duhet ta anashkalojm.plus qe nje percarje e till nuk sjell asnje dobi per kombin.Une per vete tmerrohem, kure sot ne boten e ineternetit, verej ne x forum njeres analfabet per shkak se bindjes se tyre verbuese fetare, e cila nuk u lejon te dallojn vellan e tyre me armikun,ky eshte problem, dhe ata persona nuk duhet ti marrim thjesht si numra, ata pasqyrojne ne nje fare menyre nje pjes te mire te shoqeris ku ata jetojn, dhe kjo puna e feve,ka qen dhe eshte themra e hakilit per kombin ton.Qellimi nuk eshte te fyej, por te jap fakte dhe te ndricojate qe ka ndodhur e mund te ndodhi perseri.Nese nuk merren masa serioze sot, neser mund te jet teper von. PERSHENDES TE GJITHE ANTART E FORUMIT TE YLLIRVE.alfeko sukaraku wrote:bravo suloti
sulioti- Regular Member
-
IRONIA E FATIT
sulioti, e të gjithë ata që kyçen këtu: nga këto shkrime sipër rrodhi titulli, sa symbolik, aq edhe thelbësor - ironia e fatit, që kur ta analizojmë del edhe një fat ironik, apo ironizim i fatit - as nuk i thohet armikut, mos më vrit - as lavirës, mos u çnjerëzo - por duhet thënë fuqimisht popullit - mos iu nënshtro askujt, se mbi të gjitha është ideali kombëtar!
Patëm fat që mbijetuam në një robëri gati tremijëvjeçare (krejt kështu çfarë jemi, e sa jemi, e sa toka stërgjyshore kemi); patëm fatkeqësira të copëtuar herë në katër vilajete-krahina: Shkup, Shkodër, Manastir, e Janinë, po edhe në tre fe (më të fuqishmet e botës, e me më të pafuqishmit e botës - vetëmpse nuk mësuam nga pësimet, të bëhemi komb i madh sëpaku 100 milionësh, ku nga gjith Ballkani illirik, Kaspik e Adriatik ''det e m'det - ishja zot vet'', e sot kemi thuaja të çliruara vetëm 40.mijë km2 Albani e Kosovë, nga gjith territoret shqiptare të hershme mbi 110 mijë km2. Na si brezi i shekullit të ri, duhet jovetëm kuptuar, se Naimi, Mjeda e Noli (nga tre fetë), më së pari ishin shqiptarë - por duhet ndikuar në etërit tanë, e vllazërinë shqiptare, që të forcohet moto jona - mbi të gjitha kombi, më dituri, e guxim, urtësi e maturi në veprime e spjegimet të jenë të guximshme! Shqiptari kur don, din e guxon dhe rinia jonë e mrekullueshme, përveç rënies së shumë fryteve nga pemët tona nga ndikimet e jashtme e imoraliteti - përsëri kopshti shqiptar, do mbijetojë dhe mund të gjindet edhe momenti shumë i kërkuar historik - për një ribashkim kombëtar! Koha bën çudira dhe çdo kohë ka heronjt e saj!
Nisu gjithmonë nga vetvetja parase të flasësh për tjetrin, e po shoh se ka mendime të frytshme këtu...
sulioti, e të gjithë ata që kyçen këtu: nga këto shkrime sipër rrodhi titulli, sa symbolik, aq edhe thelbësor - ironia e fatit, që kur ta analizojmë del edhe një fat ironik, apo ironizim i fatit - as nuk i thohet armikut, mos më vrit - as lavirës, mos u çnjerëzo - por duhet thënë fuqimisht popullit - mos iu nënshtro askujt, se mbi të gjitha është ideali kombëtar!
Patëm fat që mbijetuam në një robëri gati tremijëvjeçare (krejt kështu çfarë jemi, e sa jemi, e sa toka stërgjyshore kemi); patëm fatkeqësira të copëtuar herë në katër vilajete-krahina: Shkup, Shkodër, Manastir, e Janinë, po edhe në tre fe (më të fuqishmet e botës, e me më të pafuqishmit e botës - vetëmpse nuk mësuam nga pësimet, të bëhemi komb i madh sëpaku 100 milionësh, ku nga gjith Ballkani illirik, Kaspik e Adriatik ''det e m'det - ishja zot vet'', e sot kemi thuaja të çliruara vetëm 40.mijë km2 Albani e Kosovë, nga gjith territoret shqiptare të hershme mbi 110 mijë km2. Na si brezi i shekullit të ri, duhet jovetëm kuptuar, se Naimi, Mjeda e Noli (nga tre fetë), më së pari ishin shqiptarë - por duhet ndikuar në etërit tanë, e vllazërinë shqiptare, që të forcohet moto jona - mbi të gjitha kombi, më dituri, e guxim, urtësi e maturi në veprime e spjegimet të jenë të guximshme! Shqiptari kur don, din e guxon dhe rinia jonë e mrekullueshme, përveç rënies së shumë fryteve nga pemët tona nga ndikimet e jashtme e imoraliteti - përsëri kopshti shqiptar, do mbijetojë dhe mund të gjindet edhe momenti shumë i kërkuar historik - për një ribashkim kombëtar! Koha bën çudira dhe çdo kohë ka heronjt e saj!
Nisu gjithmonë nga vetvetja parase të flasësh për tjetrin, e po shoh se ka mendime të frytshme këtu...
zojs- No rank
-
Number of posts : 157
Registration date : 2009-01-27
sulioti wrote:Po Alfeko disa e mund te ofendohen, por kjo eshte e verteta e hidhur, qellimi im eshte qe ne te gjithe ti shikojm problemet tona ne sy e mos ti bejm qefin vetes,kure e dime burimin e te keqes thjeshte duhet ta zhdukim ate, ne asnje menyre nuk duhet ta anashkalojm.plus qe nje percarje e till nuk sjell asnje dobi per kombin.Une per vete tmerrohem, kure sot ne boten e ineternetit, verej ne x forum njeres analfabet per shkak se bindjes se tyre verbuese fetare, e cila nuk u lejon te dallojn vellan e tyre me armikun,ky eshte problem, dhe ata persona nuk duhet ti marrim thjesht si numra, ata pasqyrojne ne nje fare menyre nje pjes te mire te shoqeris ku ata jetojn, dhe kjo puna e feve,ka qen dhe eshte themra e hakilit per kombin ton.Qellimi nuk eshte te fyej, por te jap fakte dhe te ndricojate qe ka ndodhur e mund te ndodhi perseri.Nese nuk merren masa serioze sot, neser mund te jet teper von. PERSHENDES TE GJITHE ANTART E FORUMIT TE YLLIRVE.alfeko sukaraku wrote:
une te kuptoj shume mire--biles biles eshte shume vone qe ne keto momente po te vresh zellin me te cilin fetaret e mbrojn athinen edhe stambollin--shqiperia nuk ju hyne aspak ne sy edhe mundohen ta zvogelojn .
Ne nuk kemi nje organizim dijesore i cili do na tregoj rrugen me te cilen duhet te mbijetoj kombi yne--se po te kishim do duhej qe ne oren qe rierdhen te mallkuarat ne shqiperi te kishin kerkuar falje per moslejimin e kendimit edhe shkrimit te shqipes--per therjet qe u bene ne emer te krricit edhe muhabetit e per shume krime c njerzore .
-
Ky është problemi më i madhë i Shqiptarëve, përçarja. Nuk mundesh sot ti thuash tjetrit ça të besoj, ai e zgjedh vetë. Greku krijoi një kombë fetar por nuk i tha të popullit çfarë të besoi, myslimanët i çoi në turqi e të krishterit i morri në greqi nga turqia. Ne smundemi ta bëjmë këtë prandaj do vuajmë gjithmonë. Kurrë nuk do bëjmë përpara, dhe me këta politikan që ka Shqipëria më mirë të vrasësh veten se sa të kesh besim...
KristoAlb- Junior Member
-
Number of posts : 9
Registration date : 2009-01-28
KristoAlb wrote:Ky është problemi më i madhë i Shqiptarëve, përçarja. Nuk mundesh sot ti thuash tjetrit ça të besoj, ai e zgjedh vetë. Greku krijoi një kombë fetar por nuk i tha të popullit çfarë të besoi, myslimanët i çoi në turqi e të krishterit i morri në greqi nga turqia. Ne smundemi ta bëjmë këtë prandaj do vuajmë gjithmonë. Kurrë nuk do bëjmë përpara, dhe me këta politikan që ka Shqipëria më mirë të vrasësh veten se sa të kesh besim...
Te pakten lere te degjohet ky ze.Lere te mesohet e verteta per demin qe i ka sjelle kombit tone myslimanizmi edhe krishterimi.Ne nuk po themi ti c rrenjosim por po ju themi:
MOS E VINI BESIMIN TUAJ TURKOGREKE MBI SHQIPERIN
-
Qja fut kot o suljote, po myslimanet dhe ortodokset kane pasure gadi te njejtat te drejtat ne kohen e turkut.
Armiku numer nji i turqeve dhe ortodoksise ashte ken dhe jane katoliket
Leka- Moderator
-
Number of posts : 334
Leka wrote:Qja fut kot o suljote, po myslimanet dhe ortodokset kane pasure gadi te njejtat te drejtat ne kohen e turkut.
haaahahahhaahhahhah
jo ore jo.Armikun numer nje kane pasur Niccola Leccin.
-
Futja pordhes nga Amerika.Leka wrote:Qja fut kot o suljote, po myslimanet dhe ortodokset kane pasure gadi te njejtat te drejtat ne kohen e turkut.

KristoAlb- Junior Member
-
KristoAlb wrote:Futja pordhes nga Amerika.Leka wrote:Qja fut kot o suljote, po myslimanet dhe ortodokset kane pasure gadi te njejtat te drejtat ne kohen e turkut.
po te flas nga uashingtoni
si jeni dajo andoni
ca thuhet nga albania
hallet puna shoqeria
-
Leka wrote:Qja fut kot o suljote, po myslimanet dhe ortodokset kane pasure gadi te njejtat te drejtat ne kohen e turkut.
Kote ja ke futur ti se nuk ke kuptuar thelbin e asaj qe kam shprehur ne shkrim.Une kam then se fete ne pergjithesi jan e keqja numer 1 per vendin ton.Llogarit beji vete, pershembull;sa kemi qen si territor para feve dhe sa jemi sot.
sulioti- Regular Member
-
sulioti wrote:Leka wrote:Qja fut kot o suljote, po myslimanet dhe ortodokset kane pasure gadi te njejtat te drejtat ne kohen e turkut.
Kote ja ke futur ti se nuk ke kuptuar thelbin e asaj qe kam shprehur ne shkrim.Une kam then se fete ne pergjithesi jan e keqja numer 1 per vendin ton.Llogarit beji vete, pershembull;sa kemi qen si territor para feve dhe sa jemi sot.
Ate qe ju ( te gjithe ato qe fajesojne fete dhe qe shkaterrimin e tyre kan te vetmen rrugezgjidhje) nuk arrini te kuptoni ashte se keto fena mund te perdoren ashtu siq jane perdorur per te shpetuar kombin. E rendesishme ashte se kush ashte ne krye te asaj feje. Fetaret jane nje ushtri qe presin urdhera nga komandanti i tyre, qillimi i jone duhet te jete qe ne krye te komandes te jene Shqipetar.
Thelbin e asaj qe ti don te thuash e di shume mire por ti nuk pate guximin ta thoje drejte per drejte, pra qe islami ashte rranja e gjitha te keqijave tona.
Leka- Moderator
-
Number of posts : 334
jemi bere moj mbesollealfeko sukaraku wrote:KristoAlb wrote:Futja pordhes nga Amerika.Leka wrote:Qja fut kot o suljote, po myslimanet dhe ortodokset kane pasure gadi te njejtat te drejtat ne kohen e turkut.
po te flas nga uashingtoni
si jeni dajo andoni
ca thuhet nga albania
hallet puna shoqeria
si fisheku pa kapsolle
i bejme punet me karar
dhe flasim ne celular
KristoAlb- Junior Member
-
E the vete, ashtu pra POSHT ISLAMI.Leka wrote:sulioti wrote:Leka wrote:Qja fut kot o suljote, po myslimanet dhe ortodokset kane pasure gadi te njejtat te drejtat ne kohen e turkut.
Ate qe ju ( te gjithe ato qe fajesojne fete dhe qe shkaterrimin e tyre kan te vetmen rrugezgjidhje) nuk arrini te kuptoni ashte se keto fena mund te perdoren ashtu siq jane perdorur per te shpetuar kombin. E rendesishme ashte se kush ashte ne krye te asaj feje. Fetaret jane nje ushtri qe presin urdhera nga komandanti i tyre, qillimi i jone duhet te jete qe ne krye te komandes te jene Shqipetar.
Thelbin e asaj qe ti don te thuash e di shume mire por ti nuk pate guximin ta thoje drejte per drejte, pra qe islami ashte rranja e gjitha te keqijave tona.

KristoAlb- Junior Member
-
ARBËNIA :: Forum :: History :: Albanian history
Page 1 of 1