ARBËNIA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fantazi filmi apo evertete shkencore.

Go down

Fantazi filmi apo evertete shkencore. Empty Fantazi filmi apo evertete shkencore.

Post  orakulli Thu Feb 12, 2009 11:38 am

Mua më ka bërë përshtypje të madhe sidomos trajtimi i konceptit “femer” dhe lidhja e këtij kocepti me simbolin e “V”.
Nuk e di sa i sakt mund të jem por gjuha shqipe mendoj se ka lidhje me kete kocept(c’fare thote ky erej…).
Kam marrë në analizë dy prodhime të bukura të saj ne format dialektore dhe zyrtare,përcaktimet emërore “vashë” dhe “vajzë”.Mua më duket sikur ato të tregojnë vetë pa bërë analizë të thellë se cfarë duan të tregojnë gjuhësisht.
1.Vashë=V+ash=V+asht(geg)
2.Vajzë=V+ajzë=V+zë.
Autori ka kapur vetem sensin e “v”.Po te kuptimi i lidhur “v” esht i cuditshem ne gjuhen shqipe.Me te kemi nje folje te rendesishme dhe unike tonen,foljen “vdes”. Kjo folje eshte me e vjeter se filmi dhe ndoshta dhe se vete Krishti.
Ajo tregon seksualiten pranues,futes te organit mashkullor,elementin “ene” mbajtese emerore. Kemi pastaj edhe Vërr-ë, ose vrimë…Ku kalon tek gjuha latina si “vagina”,e me tutje….Kemi edhe me …”varr”,”Vras”…
Mos valle “V” eshte koncepti ideor “fus”.Sikur te vazhdojme(ah sa do te vonoheshim..) me “fus”=“fvs”,”Put”=Pvs”=”Pus”
Mister,Enigem,fantazi?Jo,thjesht koncepte shume te thjeshta qe na i jep ne formen e dhurates studimore, gjuha jone shqipe.
orakulli
orakulli
Senior Member
Senior Member

Male
Number of posts : 104
Registration date : 2009-02-09
Points : 46
Reputation : 26

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum