Korrespondenca mes Mjedes dhe Pedersenit

Go down

Korrespondenca mes Mjedes dhe Pedersenit

Post  ZEUS10 on Tue Apr 14, 2009 9:11 am

Nuk eshte rastesi qe Pedersen, ky Albanolog Danez, dha vleresime aq te sakta, per gjuhen dhe historine tone. Nje nga burimet kryesore te informacionit te tij, ishte, dhe poeti yne i mrekullueshem, sherbetori i Zotit dhe kombit te tij Ndre Mjeda. Me poshte, kam shkeputur disa foto nga nje reviste shqiptare(Milosao), te letrave qe poeti yne i dergonte atij:
Letra1Last edited by ZEUS10 on Tue Apr 14, 2009 12:24 pm; edited 1 time in total

_________________

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Re: Korrespondenca mes Mjedes dhe Pedersenit

Post  ZEUS10 on Tue Apr 14, 2009 9:17 am

Letra 2, 3, 4, 5
Mjeda pranon ta quaj veten "sherbetor i perulur" i Pedersenit vetem me cmimin qe ai te jap ze te vertetes te gjuhes dhe historise tone. Ky "sherbetor" eshte nje kolos, ai eshte sherbetor i vendit te tij dhe ka bere ate qe mijra luftetare nuk do e benin dot me armet e tyre.
_________________

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Re: Korrespondenca mes Mjedes dhe Pedersenit

Post  ZEUS10 on Tue Apr 14, 2009 9:47 am

Tani dua te ndalem pak tek emri i i Mjedes, ANDREA.
Normalisht, ne pamje te pare çdokush qe nuk njeh shqipen dhe historine shqiptare do te mendonte menjehere qe origjina e ketij emri eshte Greqia. Bile ai do te kishte gati dhe pergjigjen: Andrea = man(njeri) ne greqisht.

Por jo, fjala """greke"" andros=human(njeri) eshte vecse nje derivat i fjales shqipe ander=dream(ender). Kjo fjale ne trajten e shquar gegerisht eshte Andra, por e verteta fare eshte Andrea, sepse ne gegerishten e vjeter gjate kalimit nga e pashquara ne te shquaren, nuk bie fundorja e trajtes se pashquar por pas saj shtohet ajo e te shquares. Dikush mund te thote qe ky eshte nje supozim i juaji. Une do te thosha jo, ja ku eshte fjala ne """"greqishten"" e vjeter dhe me poshte prononcimi i n-se:Diferenca ndodh sepse ndersa ne toskerisht themi ndjek ne gegerisht eshte niek
ô= zanore e mbyllur(gegerisht)=a(toskerisht)
â= zanore e dobet(gegerisht)= ë(toskerisht)
n(gegerisht)=nd(toskerisht) psh
niej=ndiej
noqa=ndoqa
nuk=nduk etj etj

Pra ô-n-â-r=a-nd-ë-r
E pashquar: andere
E shquar: anderea
Pas trajtimit te diftongut ea=a, behet ANDREA=ANDRA
Pra ky eshte emer shume i bukur shqiptar, qe nga injoranca dhe djallezia e grekeve dhe filogrekeve i eshte veshur padrejtesisht nje "autoresi" e re, ajo greke.

_________________

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Re: Korrespondenca mes Mjedes dhe Pedersenit

Post  ZEUS10 on Tue Apr 14, 2009 12:31 pm

Gjithashtu po te vihet re folja:aneiro-polein dhe aneiro-shein qe jane te barazvlefshme me ender-polle dhe endero-sheh, qe jane fare te kuptueshme ne shqip dhe skane nevoje per koment.

_________________

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing
ZEUS10
ZEUS10
King
King

Male
Number of posts : 713
Location : CANADA
Humor : Great, the lightning during the anger greater.
Registration date : 2009-01-27
Points : 150
Reputation : 53

http://www.zeus10.com

Back to top Go down

Re: Korrespondenca mes Mjedes dhe Pedersenit

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum