Perplasje kodikesh gjuhesore ne distance te madhe vendore.

View previous topic View next topic Go down

Perplasje kodikesh gjuhesore ne distance te madhe vendore.

Post  orakulli on Sat Apr 04, 2009 5:54 pm

Pse ne gjuhen Itza Maya te Amerikes latine kemi;
1.al=fial,say
2.al=dial>djal,young child
3.balah=tani,(tzame)tanja,now(nau)
4.hanbil=ha,(angl)eaten
4.2.han=ha,(angl)eat
4.3.han'al=ushqim,food
5.but=fut
6.chup(çup)=femer,women
7.etok=shok,friend
8.holeh=dje,yesterday
9.Hol,pol=kok(e),head
10.ich(iç)=si,sy,eye
11.na=nan,nane,nene,mother
...........
avatar
orakulli
Senior Member
Senior Member

Male
Number of posts : 104
Registration date : 2009-02-09
Points : 46
Reputation : 26

Back to top Go down

Re: Perplasje kodikesh gjuhesore ne distance te madhe vendore.

Post  1bilderberg on Fri Apr 10, 2009 10:29 am

Shume interesante kjo Orakull, nuk i dija ...
Ke mundesi te sjellesh burimin dhe te tjera materjale dhe info??

1bilderberg
Veteran Member
Veteran Member

Male
Number of posts : 236
Registration date : 2009-01-28
Points : 38
Reputation : 20

Back to top Go down

Re: Perplasje kodikesh gjuhesore ne distance te madhe vendore.

Post  orakulli on Fri Apr 10, 2009 12:20 pm

Harrova te shkruaja qe ne nje variant tjeter te dialekteve Maya,percaktimi i emrit te Kokes eshte.Tzotz.Shqiptohet "Tsots".
avatar
orakulli
Senior Member
Senior Member

Male
Number of posts : 104
Registration date : 2009-02-09
Points : 46
Reputation : 26

Back to top Go down

Re: Perplasje kodikesh gjuhesore ne distance te madhe vendore.

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum