Diskriminohej për gjatësinë, azil politik për gruan 2.2 metër

Go down

Diskriminohej për gjatësinë, azil politik për gruan 2.2 metër

Post  *Anxhi* on Tue Jan 27, 2009 8:48 pm

Një grua pakistaneze e gjatë 2 meter e 20cm ka fituar azil politik në Britani, sepse diskriminohej në vendin e saj të lindjes për shkak të gjatësisë. Gruaja, me emrin Zainab Bibi, deri në vitin 2004 ka mbajtur rekordin e gruas më të gjatë në botë.

Bibi, 35-vjeç, në kohën që bëri kërkesën për azil politik, deklaroi se kishte frikë të kthehej në Pakistan, sepse të rinjtë e kishin gjuajtur shumë herë me gurë. Ajo ka qenë në qendër të diskriminimit për shkak të gjatësisë dhe si ka treguar edhe vetë, shumë herë i tërhiqnin shaminë, ose teshat dhe për këtë ka pësuar edhe dëmtime fizike, pasi ka rënë disa herë.

Kërkesën e bëri pak kohë pasi erdhi për herë të parë në Britani, gjatë një turi promocional, ku mes të tjerash ishte edhe ajo e pranishme.

Funksionarët, pas kësaj kërkese jo fort të zakontë u detyruantë bënin një sërë investigimesh për të vërtetuar atë që thoshte gruaja dhe kështu morën të dhënë nga vendi i saj i lindjes, duke takuar miq, familjarë e të afërm.

Mamaja e saj, tashmë një grua e ve, 72-vjeç, Iqbal Bibi, puth foton e së bijës teksa flet. “Ajo është e sigurt dhe nëse është edhe e lumtur, pasi në Britani njerëzit me të janë shumë të sjellshëm, atëherë lumturia e saj është padyshim edhe e jona”- thotë ajo.

Burimi: shekulli

*Anxhi*
No rank
No rank

Female
Number of posts : 116
Registration date : 2009-01-27
Points : 0
Reputation : 2

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum